lauantai 14. syyskuuta 2013

Timpurin & sisätöiden urakoitsijan valinta

Vähitellen kohteemme rakentaminen alkaa siirtyä sisätiloihin, jota on tietysti odotettu kauan ja hartaasti. Tietysti joku voi olla eri mieltä tuosta "kauan" aikamääreestä, mutta siltä meistä on tuntunut. Ensin talo nousee näyttävästi harkkojen muodossa, mutta sitten seuraa näpertelyvaiheita jotka tietysti saavat olon tuntumaan siltä kuin kaikki olisi pysähtynyt. Sisätöiden osalta päästään taas vauhdikkaisiin vaiheisiin, mutta kuka oikein sisätöitä tulee kohteessamme tekemään?

Timpurintöiden osalta valinta on ollut tiedossa jo hyvin pitkään, vaikka sitä ei ehkä urakoitsijalle ollut paljastettukaan. Sisätöiden osalta painotimme valinnassamme ammattitaitoa, käden jälkeä, suunnittelutaitoa sekä asiakkaan konsultointia. Tähänkin oli luonnollisesti joku budjetti, josta sovimme urakoitsijan kanssa mutta emme lähteneet ketä vain markkinoilta etsimään. Meille oli tärkeintä työn jälki ja työn sujuminen ilman valvovaa silmää.

Tutustuimme alkukesästä 2010 Joni Myllyahoon, hänen alkaessa edellisen talomme kosteusvaurion korjaustöitä Lassila & Tikanojan työmiehenä. Edellisessä talossamme oli paljastanut juuri vesivahinko toukokuussa -12, kun laminaatit alkoivat kohota kohti kattoa. Syykin selvisi, kun kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneen välinen vesijohtoputki oli asennettu miten sattui. Putki oli vaurioitunut asennusvaiheessa, kun silloin jo hirvittelimme Desingtalon asennusmiesten meininkiä. Ja niinhän siinä oli käynyt, että putket oli vain runtattu sisään ja suojaputkikin oli valmiiksi hajalla. Vesijohto oli vuotanut hiljalleen parisen vuotta ja sitten alkoikin kuivaustalkoot, joten olemme viime vuosina tottuneet tähän "rakentamisen elämänrytmiin"...heh! Mutta silloin ei naurattanut ja luonnollisesti oli myös taistelua talotehtaan kanssa, joka kuitenkin saatiin setvittyä fiksusti asiakkaan näkökulmasta.

Kun L & T aloitti urakkansa kuivatuksen ja myöhemmin uudelleenrakentamisen merkeissä, niin meillä ei ollut niin sanotusti tunnelma katossa. Harmitti, kun makuuhuone oli pois käytöstä ja sänky olohuoneessa ja pesutiloihin joutui menemään "suojaputkessa". Emme siis olleet mitenkään hyvällä fiiliksellä liikkeellä ja odotimme, että saas nähdä millaisia työmiehiä tänne tulee. Mutta sieltäpä tulikin sitten hyvin harvinainen persoona rakennusalalla. Olimme tottuneet talotehtaiden urakoitsijoihin, joilla oli helvetinmoinen kiire ja sutta tehtiin minkä kerittiin. "Tullaan sitten jälkeenpäin korjaamaan"; kuului vain ovelta. Mutta Joni olikin nuoreksi mieheksi harvinainen poikkeus rakennushommissa, koska hänellä oli erittäin korkea työmoraali. Ja vieläpä toisen palveluksessa, joka tuntuu olevan sitäkin harvinaisempaa. Katselimme vaimon kanssa vierestä, kuinka laatoitukset, paneloinnit, maalaukset sekä muut timpurintyöt häneltä sujuivat. Työnjälki oli äärimmäisen hyvää sekä tyyli millä kaikki hoidettiin, niin jäi meille erityisesti mieleen. Jonilla oli näkemyksiä ja hän halusi aina varmistua, että kaikki asiat on  otettu huomioon lopputuloksen kannalta. Asiakkaalta kysyttiin näkemyksiä, mutta samalla heitettiin omia ideoita kehiin. Tämän johdosta teimmekin muutaman asian eri lailla vanhan kohteemme kosteusvaurion korjaustöissä verrattuna alkuperäiseen tilanteeseen. Jonilla tuntui olevan nuoreksi mieheksi vankka kokemus rakennustarvikkeista, erilaista pintamateriaaleista sekä hän tuntui seuraavan, että missä maailma menee tällä hetkellä. Uudisrakentamisessa tämä on kuitenkin ääärimmäisen tärkeää.

Ystävystyimme Jonin kanssa kosteusvaurion korjaustöiden aikana ja vaihdoimme paljon mietteitä erilaisista asioista kahvikupin ääressä. Silloin kuulin myös, että Jonilla oli ollut haaveena oman yrityksen perustaminen. Sanoin jo silloin, että suosittelen sitä aivan ehdottomasti hänelle ja pystyn kertomaan, että menestystä tulee aivan varmasti. Työnjälki jo puhuu puolestaan, ilman maksettuja mainoksia. Silloin meillä oli teettämättä autotallin laatoitustyöt sekä talossa oli muutamia keskeneräisyyksiä ulkopuolella. Otin heti asian esille Jonin kanssa ja tarjosin näitä urakoita hänelle. Etenkin autotallin maalaus- ja laatoitustyöt onnistuivat todella hyvin ja siitä tuli varmasti yksi hienoimmista autotalleista, ainakin pintojen puolesta. Siinä samalla kun seurasimme Jonin työskentelyä, niin meille tuli vastaan uusi unelmatonttimme jonka rakennusprojektia nyt blogissa seurataan. Silloin mietimme vaimon kanssa, että tähän meidän on tartuttava ja lähdettävä vielä kerran uuteen rakennusprojektiin. Kerroin Jonille, että nyt luultavasti käy niin että laitamme talomme myyntiin ja meillä on kevääseen asti aikaa lunastaa uusi tontti itsellemme kunnalta. Kerroin myös, että seuraava talomme tulee olemaan kivitalo ja aloittaisimme hänen kanssaan keskustelut talon sisäpuolisista urakoista. Joni oli myös innoissaan ja tietysti uusi yrittäjä kaipaa aina uusia referenssikohteita. Keskustelumme alkoi sinä hetkenä ja jatkui koko projektin ajan, kunnes Villa Unelmaa alettiin rakentamaan. Vanha talomme myytiin myös ensi näytöstä tammikuussa, joten silloin kaikki alkoi rullaamaan todella vauhdikkaasti eteenpäin.

Kysyntää on riittänyt Rakennus Myllyaholla, kuten ajattelinkin. Hyvä, kun vielä saimme hänet tekemään kohdettamme ja kävimme Jonin kanssa sitten lopulliset neuvottelut kohteemme urakoista sekä sovimme urakkahinnan kokonaisuudelle. Rakennus Myllyaho tulee tekemään kohteessamme seuraavat kokonaisuudet: kaikki laatoitustyöt sisältäen myös ulkoportaiden sekä sisäportaiden laatoituksen, laminaattiasennukset, keittiökalusteiden sekä muiden kiintokalusteiden asennukset, alaslaskut koko taloon sekä paneloinnit, oviasennukset, saunan paneloinnin sekä lauteiden asennuksen, ikkunapuiden asennuksen, maalaustyöt ja tarvittavat koteloinnit. Käytännössä kaikki sisäpuolen työt ja häneltä löytyy osaaminen kaikkiin näihin. Joni on myös vieraillut kohteessamme muutaman kerran ja heti aloittanut kohteen sisätöiden suunnittelun sekä niiden asioiden selvittämisen, jotka vaikuttavat hänen urakkaansa. Itse arvostan suuresti asioihin paneutumista ja vain näin voidaan varmistaa ensiluokkainen laatu. Olemme myös ideoineet valinnoista laattojen suhteen sekä miettineet eristysratkaisuja yläpohjaan. Joni tekee myös kattotöitä ja kattopellityksiä, mutta näistä olimme sopineet pääurakoitsijamme kanssa.

Pian Joni aloittaakin ikkunapuiden kimpussa ja olemme hyvin tyytyväisiä, että saimme hänet urakoitsijaksemme.Jonin kotisivut aukevat pian ja sieltä varmasti näkee sitten, että mitä kaikkea mies osaakaan. Mutta myös tässä blogissa tullaan kertomaan, mitä talon sisällä tapahtuu.


Lue myös:

SISÄTÖIDEN URAKOITSIJA VAIHTUU -KIRJOITUS 29.12.2013

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...