sunnuntai 8. syyskuuta 2013

IV- urakoitsijan valinta


IV- työt pääsevät alkamaan tontillamme ensi viikolla, jolloin ilmanvaihtotöitä voidaan tehdä talousrakennukseen, joka on saanut katon päälleen. Talousrakennuksen työtilaan, joka tulee toimimaan yrityksemme kotikonttorina, on tietysti suunniteltu ilmanvaihto. Täällä on tarkoitus viettää aikaa konttoritoiminnan merkeissä, joten emme nähneet painovoimaista ilmanvaihtoa riittäväksi. IV- koneen olemme kuitenkin valinneet tilan suuruuden mukaan, joten järeää konetta tähän ei tarvittu. IV- koneiden valinnasta tarkemmin erillisessä jutussaan.

IV- urakoinnista pyysimme tarjoukset tarvikkeineen, jossa piti olla huomioituna kaikki tarvittava eristyksineen.  Tarjouksen piti sisältää myös LVI- suunnitelman mukaiset IV- koneet sekä taloon että talousrakennukseen. Tarjouksen piti sisältää myös tarvittavat asiakirjat, dokumentoinnin, viranomaistarkastukset sekä ilmanvaihdon säädön. Ainoastaan liesituuletin meidän pitää hankkia itse, mutta sen asennus on sidottu urakkaan. Ja urakointi kattaa talon + talousrakennuksen asennukset. Kilpailutimme tekijöitä Pirkanmaan alueelta.

Tampereen Ilmastointimiehet Oy
He ilmoittivat miehekkäästi, että pöydällä on 50cm pino tarjouspyyntöjä joten aivan äkkiä eivät ehdi tarjousta laskemaan. Pidin tätä tyyliä hieman asiakkaan aliarvioimisena ja itseäni ei kiinnosta tarjouspinon eksakti korkeus, joten näitä ei kannata asiakkaalle kertoa. Nyt varmistin, että muutama mm jäi puuttumaan tarjouspinosta – omaani ei tarvinnut laskea. Hieman jäi ihmetyttämään tämä käytös.

Kotiloimu Oy
Tarjosi tätäkin urakointia, mutta kuten edellä muutamaan otteeseen on todettu niin heidän vahvuus on kokonaistoimituksessa maalämpöjärjestelmästä aina IV- urakointiin saakka. Kun emme päässeet näistä kauppoihin, niin en nähnyt syytä ottaa pelkkää IV- urakointia heidän kauttaan. Tämä on kuitenkin aliurakoitu.

TM- ilmastointitekniikka Oy
Heiltä sai hyvin asiallista asiakaspalvelua sekä tarjouspyyntöihin vastattiin hyvin nopeasti. Sain hyvän tarjouksen kokonaisurakasta koneineen sekä ilman koneita. Näin ollen asiakas pääsee vielä vertaamaan, mikäli saa koneet jostain edullisemmin. TM- ilmastointitekniikka jäi hienoisesti kakkoseksi, joten valinta urakointiin oli hyvin lähellä. Ainoastaan pienet tekijät sekä pienoinen hintaero erottivat heidän valitusta toimijasta.

Jasu- Asennus
He eivät jättäneet tarjousta koneineen, vaan tarjous sisälsi vain urakoinnin osuuden + tarvittavat tarvikkeet kuten eristeet. Tarjous oli jätetty alv 0% hinnalla, mitä itse aina hieman ihmettelen kuluttajakaupassa. Tarjous oli muuten selkeä, mutta se ei ollut kilpailukykyinen tällä kertaa. Emme päätyneet valitsemaan heitä.


Ilmastointihuolto NOK- AIR
Tarjousta saatiin odottaa siten, että se ehti juuri määräaikana meille. Tarjous oli hyvin eritelty sekä laadullisesti kaikkein ”virallisin”. Luultavasti tekevät isoille rakennusliikkeille, joten tarjousten standardit ovat tiedossa. Tämä on tietysti hyvä asia ja vähentää tulkinnan varaisuuksia. Tarjous itsessään oli joukon kallein, joten emme päätyneet valitsemaan heitä.

Rakair Oy
Tarjous tuli määräajassa, mutta ei suinkaan ensimmäisten joukossa. Tarjous oli NOK- Airin tapaan hyvin selkeä sekä virallinen. Siitä kävi selvästi ilmi urakan sisältämät asiat, sekä nämä seikat joita urakka ei sisällä. Minuun oltiin vielä puhelimitse yhteydessä, jossa varmistettiin muutamat seikat ennen tarjouksen tekoa. Tästä nostan hattua. Tarjous oli TOP3 akselilla, mutta tällä kertaa, emme päätyneet valitsemaan heitä. Asiakaspalvelun tason sekä heidän tyylinsä perusteella voin suositella pyytämään tarjousta.

PutkiTupa Oy
Kuten LVI- urakoinnin kilpailutuksessa tuli esille, niin kyseisen toimijan asiakaspalvelu oli hyvin esimerkillistä.  Sain vastaukset hyvin nopeasti sekä minua konsultointiin paljon ja varmistettiin monia asioita, että olinhan muistanut huomioida nämä. Lisäksi maalämpöjärjestelmästä kysyttiin lisätietoja sekä niiden kytkennöistä IV- koneeseen. Tämä nosti asiakkaan luottamusta toimittajaa kohtaan. Tarjous oli kilpailukykyinen ja erot olivat pieniä toimijoiden kesken. Tällä kertaa emme päätyneet valitsemaan heitä, lähinnä siksi että saimme muutaman erittäin kovan tarjouksen.

IV- Sundell/ Henri Sundell Tmi
Saimme muutaman suosituksen kyseisestä toimijasta ja että häneltä saisi kilpailukykyisen tarjouksen. Pyysimme heiltä tarjousta samoin kriteerein ja pidimme plussana sitä, että muut urakoitsijat suosittelivat häntä. Saimme tarjouksen nopeasti sähköpostilla, joka oli erittäin kilpailukykyinen. Keskustelimme vielä IV- koneista sekä urakkaan tarvittavista tarvikkeista. Lisäksi varmistelin monia pieniä yksityiskohtia, että kuuluvathan nämä kokonaisuuteen. Vastapuoli tuntui hyvin joustavalta asioiden suhteen.

+ Joukko Pirkanmaalaisia toimijoita.
Iso oli joukko toimijoita, jotka eivät pystyneet vastaamaan tarjouspyyntöön parin kuukauden kuluessa. Osalta kysyttiin vielä useamman kerran. Näitä ei kannata tässä edes esitellä.

Valintamme

Päädyimme valitsemaan IV- urakoitsijaksemme Henri Sundellin, joka pääseekin pian aloittamaan kohteessamme. Muiden urakoitsijoiden referenssit painoivat vaakakupissa, tarjous oli hyvin kilpailukykyinen, kuten pienellä toimijalla kuuluukin olla. Myös urakkasopimus saatiin hyvässä hengessä eteenpäin ja meidän tarpeita vastaavaksi.

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...