perjantai 16. toukokuuta 2014

Kuraeteinen esittelyssä

Jo talon suunnitteluvaiheessa totesin miehelleni että kuraeteinen on pakollinen. Edellisessä talossamme eteistä oltiin isonnettu valmistalopaketin pohjakuvasta poiketen, tiesin että erillinen eteinen tuo käyttömukavuutta. Silti talossa asuessamme eteinen tuntui pieneltä ja epäkäytännölliseltä. Tästä se ajatus sitten lähti ja vaadin ulko-oven viereen suunnitelmaamme kuraeteistä jossa oli huomioitu kurapiste ja kuivauskaappi sekä kengille ja ulkovaatteille omat säilytyspaikkansa. Tämä toteutui mielestäni loistavasti. Tarvittiin arkkitehtisuunnittelussa hyvä suunnittelija sekä kalustusvaiheessa sisustussuunnittelijamme Marika joka mietti tarkoin tilan kalustamista ja sen käytännöllisyyttä.

Esittelyvuorossa kuraeteisemme. Kuraeteinen on kooltaan 4,5m2  ja toteutuksessa on käytetty Elfa mekanismeja.

Kuraeteisen erottaa eteisestä seinän sisälle liukuva valkoinen liukuovi. Ovi on huomaamaton ja helppokäyttöinen. Eteiseen mentäessä liiketunnistin sytyttää valot ja ne sammuvat automaattisesti.
Vesieriste on viety kuraeteisen puolelta myös kulkueteiseen jotta vesisuoja säilyy kun vettä suihkuttelee.


Kurapiste ja kuivauskaappi ovat vastatusten. Tämä on todettu erittäin toimivaksi. Märät vaatteet ja kengät saa nopeasti kuivumaan eikä tarvitse huoneenpoikki viedä vettä tippuvia tamineita. Yksi seinusta on varattu tangoille; alhaalla lasten korkeudella heidän tankonsa sekä koukut joihin pienempikin lapsi osaa oman haalarinsa ripustaa ja ylempänä aikuisten takit. Ulko-oven toisella puolella on aikuisten ja vieraiden takeille vielä peilikaappi joten roikkumistilaa löytyy. Kuraeteisessä on huomioitu myös kengät ja jokaiselle löytyy oma hyllynsä, niin pitkille kuin matalillekin kengille.


Jokaisella lapsella on oma laatikkonsa josta hakevat vaatteensa

Käytännöllisiksi todetut koukut lapsille vaatesäilytykseen
Kurapiste jossa Oraksen hana ja kuraharja


-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...