sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Ja piipusta savu kohoaa

Vaikka toukokuu ei varsinaiseen lämmityskauteen kuulukaan, niin pääsimme kokeilemaan takkaa ensimmäisen kerran. Toki iltauutisissa varoiteltiin mahdollisesta lumentulosta sekä Pohjanmaalla maahan oli satanut lunta noin 20cm, joten klapia pesään vain. Miksi nyt vasta takkaa kokeilemaan? Tämä johtuu pitkälti siitä, että olemme odotelleet Kalevan Peltityötä viimeistelemään hommansa, joka keskeytyi maaliskuun alussa. Silloin jäljellä jäi hormin läpivienti ja piipun juuripellitys. Erinäisten tapahtumien jälkeen homma hoidettiin loppuun noin 2kk viiveellä, hieman meinasi kärsivällisyys loppua ja olisimme mieluusti kokeilleet takkaa aikaisemmin. Nyt asia on lopulta kunnossa, mutta puhtaita papereita siitä ei voida antaa.

Schiedel hormi on muuten harjattua terästä, mutta viimeiset pari palaa ovat tummanharmaata kuten itse peltikatekin. Pitkään mietimme, että otammeko myös teräksenvärisen katolla mutta koimme että hormin tulee mukailla peltikatteen väriä. Nyt jälkikäteen tämä oli nappi valinta, koska piippu mukautuu katolle erittäin hyvin. Arkkitehti oli piirtänyt hormin niin lähelle katon harjaa, että päätimme vielä laittaa muutaman mutkapalan, jotta hormi saatiin vietyä reilusti sivuun. Nämä "mutkapalat" saimme kätevästi taloon.comin kautta ja homma hoitui vaivattomasti. Myös itse juuripellitys oli huomattavasti helpompi tehdä, kuin että läpivienti tulisi suoraan harjalle.

Piipusti tuli savua - ei onneksi sisäpuolelle jäänyt;) Piippu tummarharmaa Schiedel

Ensimmäinen pesällinen - takatalven saapuessa klapia pesään vaan!


Puusta ei jää meidän takanpolttaminen kiinni, koska raksalle kertyy aina puutavaraa. Olemme varastoineet nämä takapihan katoksen alle, josta nämä siirtyvät loppusijoituspaikkaan. Lisäksi tontiltamme kaadetut puut odottavat lopullista pilkkomista. Näillä lämmitetään ensimmäiset 3-4 vuotta. Edellisessä talossamme puut kestivät pari vuotta ja uudelle ostajallekin puuta jäi. Ja voihan kesällä aina yhdet makkarat paistaa...heh!


-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...