perjantai 23. toukokuuta 2014

RR23 vst RAL 7024 värisävy erot OSA 2

Viime vuoden elokuussa postasimme RR 23 ja RAL 7024 värisävyistä ja niiden eroista. Kyseiset värithän ovat molemmat tumman harmaita mutta eri värikartoista ja puhutaan että ne voivat erota paljonkin toisistaan mm kiiltävyydessä. Saimme erinomaiset ikkuna- ja ovitarjoukset eri toimijoilta, joten ei kannattanut molempia ottaa samasta paikasta pelkän värin vuoksi. Ikkunatoimittajamme Tiivi käyttää Ruukin terästuotteiden värikarttaa (RR) ja Fenestra ovissaan RAL Classic värikarttaa. Tämä hieman pisti mietityttämään sillä tärkeimmässä paikassa eli etuovella pääovi ja sen yläpuolella oleva ikkuna erottuu toisistaan vain metallilistalla. Jos ero olisi huima, se näkyisi ikävästi aina silmään.

Pelko osoittautui turhaksi ja sekä RAL 7024 että RR 23 ovat mielestäni hyvin lähellä toisiaan. Katsoessa en usko että moni tunnistaisi eroavuuksia. Ohessa etupihaltamme todistekuvaa ja olen merkinnyt kuviin mistä värikartasta mikäkin väri on. Kokonaisuus on mielestäni hyvin yhtenäinen. Ovet ja tallin nosto-ovet ovat RAL 7024 ja ikkunat sekä kattoturvatuotteet ja -pellit ovat RR23.

Etupihalta RAL 7024 ja RR 23 tuotteet


Etuovesta ja sen yläpuolen ikkunasta en huomaa edes kiiltoeroa

Toivottavasti tästä on apua muille samojen mietintöjen kanssa painiville.

-Paula-

6 kommenttia:

 1. Hei,

  Kiitos hyödyllisestä postauksesta. Itsekin juuri pohdin samaa, ja nyt sain vastauksen vaivatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hertta, ihana kuulla että heti postauksemme löytyi avuksi toiselle raksaajalle! Ajattelimme helpottaa saman asian kanssa painivia, hienoa että tämä onnistui :)

   Poista
 2. Kiitos. Samaa pohdittiin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, kiva että tämäpostaus oli hyödyllinen teillekin!

   Poista
 3. Ruukin sivuilla meinaavat että 7015 vastaisi RR23. Mene ja tiedä. Meillä akkunat ja ovet ovat RR23 ja sitten esim keittiötä valkatessa joutuu nyt pähkäämään noiden RAL värien kanssa. se on joko 7024 kuten tässä artikkelissa tai 7015 kuten Ruukin sivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otimme varman päälle tuon RAL 7024 kun Kiveä ja unelmaa-blogissa olivat käyttäneet RR23 ja RR7016 ja tuo RR7016 oli mieleemme liian vaalea. Mielummin otimme tummempaan suuntaan. Nyt kun vuosi jo vierähtänyt en tarkkaan muista tuota mainitsemaasi RAL 7015 värisävyä. Tsemppiä pohdintoihin. Toivottavasti nämä blogit auttavat ratkaisuissanne!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...