lauantai 17. toukokuuta 2014

Kodinhoitohuone esittelyssä

Kodinhoitohuonetta suunniteltaessa annoin arkkitehdillemme muutaman vaatimuksen; kuivausnurkka ja paljon tilaa seinäkaapeille on oltava. Arkkitehtimme sai loistavasti saunaosaston viereen mahtumaan L-mallisen kodinhoitohuoneen jossa on nimenomaan pyytämäni erillinen pyykinpesunurkkaus kuivaustiloineen. Tämä oli tärkein asia joka uupui edellisestä kohteestamme. Rakentaessa siis todellakin oppii seuraavassa kohteessa ratkaisemaan edellisen kohteen ongelmat. Mielestäni suurin ongelma suositussa kapeassa kodinhoitohuoneessa on nimenomaan se että puhdaspyykki kuivuu samassa tilassa missä kuljetaan mahdollisesti kurasilla vaatteilla ja käsitellään likaisia pyykkejä. Tämä oli ainakin meillä tilanne edellisessä kohteessa.

Uuden kohteemme toimivasta kokonaisuudesta täytyy muistaa myös antaa isot kiitokset kalustuksen suunnitelleelle sisustussuunnittelijallemme Marikalle. Suunnittelussa suunnittelijamme huomioi ergonomiset paikat pyykinpesukoneelle ja kuivaurummulle sekä sai tilaan näiden lisäksi paljon kaappitilaa jota kaipasin.

Pienet oivallukset - toimiva kokonaisuus

Suosittelen ehdottomasti palkkaamaan suunnittelijan eri tiloihin. Suunnittelijan kanssa kävimme lävitse sähköpostitse mitä perheemme kodinhoitohuonetilalta kaipasi, miten toimimme normaalisti tilassa ja varsinkin tässä kohtaa huomioimme myös perheen lemmikin eli kissamme. Aina tuntuu että kissan hiekkalaatikko on ikävästi esillä ja eikä sitä voi mihinkään jemmatakkaan jotta kissa pääsee helposti tarpeilleen, tähänkin ongelmaan tuli ratkaisu suunnittelijan kautta. Hän suunnitteli nurkkaan kissan hiekkalaatikolle oman paikan joka ei näy ovelle ja tämä tuo heti siistin vaikutelman tilasta. Lisäksi upea ratkaisu oli myös laittaa tason alle pyörillä oleva laatikosto. Laatikoston saa siis pois jos tarvitsee esim ommella pöydällä (tai miehen tehdä kalastusvieheitä) ja näin saa asetettua tuolin pöydän vierelle. Mahtava oivallus jota itse en olisi edes ajatellut!

Kalusteiksi tilaan valitsimme kahvattomat kiiltäväpintaiset kaapistot ja  ne ovat osoittautuneet käytössä toimiviksi ja ulkonäöltään ovat hyvin pelkistetyt ja juuri omannäköisemme. Meillä kulkee samainen kaapiston ovi keittiöstä, vessoihin ja kodinhoitohuoneeseen. Tällä olemme saaneet hyvin selkeän ja yhtenäisen linjan eri tilojen välille.

Pyykinpesunurkkaus -kulmassa kissan hiekkalaatikko ja pyörillä oleva laatikosto.
Pesukoneen viereisestä kaapista löytyy silityslauta avattavaksi.
Pesukoneen alla oleva laatikko on oiva pyykinpesuaineiden säilytykseen.

Pyykinkuivausnurkkaan mahtuu iso kuivausteline olemaan täysin auki.
Katon rajaan tullaan asentamaan pyykkinarut.
Kodinhoitohuoneen kulkuväylä -isoja kaapistoja ja allaspiste.
Kulkuväylältä käynti saunatiloihin ja ulos sivuterassille.
Ovi eteiskäytävään
Saunatiloihin vie satiinilasinen ovi, seinässä kiukaan hallintamonitori.
Monitorin paikka on tuossa kätevä, voi laittaa saunan päälle ilman saunaan menoa.
Sivuoven vieressä vesipiste ja yläkaapistossa radio joka säätelee saunaan menevän musiikin.

Kylpypyyhkeillä raikasta kevään väriä vaaleaan huoneeseen. Vaaleat pinnan ovat tästä parhaita kun voi vaihdella valkoisen, harmaan, mustan ja kirkkaiden värien mukaan tilan fiilistä.
-Paula-

4 kommenttia:

 1. Itselleni kävi kerran niin, että laitoin kiukaan päälle kodinhoitohuoneesta tuollaisella samankaltaisella etähallintamonitorilla ja jäin odottelemaan saunan lämpiämistä...Enpä ollut kurkistanut ovesta saunaan, joten en huomannut, että saunan ovi olikin kokonaan auki kylppäriin. Saunan lämpiämiseen meni siis tuplasti aikaa ja sähköä kului. Tästä oppineena kurkistan kylppäriin aina nappia painaessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuo on hyvä pointti :) Aina itsekin tosin käyn tietysti saunan laittamassa saunonta kuntoon ja tämän jälkeen painan tuolta khh:sta saunan päälle. Käyn välillä aina saunan lämmetessä kurkkimassa saunan lämpötilaa monitorilta, joten tämä taitaa olla se tärkeämpi ominaisuus tuota paikkaa miettiessä! -Paula

   Poista
 2. Hei, mistä olette hankkineet tuon kodinhoitohuoneen 'penkkinä' toimivan laatikosto -yhdistelmän? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Kirsi, penkki on ostettu Askosta. Niitä näyttää olevan ainakin aina silloin tällöin alennuslehtisissä joten on varmasti vielä saatavilla. Penkistä on kysytty aikasemminkin, tässä vielä linkki siihen:
   http://www.kivitalourakointi.fi/2014/09/valkoinen-kodinhoitohuone.html

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...