maanantai 2. syyskuuta 2013

Talon laattaratkaisut

Olen postannut aiemminkin laattaratkaisuistamme -tai ainakin suunnitelmista. Kuten kunnon taloprojektissa, täytyy suunnitelmat muuttua ainakin kertaalleen jotta tietää löytäneensä juuri ne oikeat sävyt itselle. Etsin hyvin hillittyjä sävyjä, olen jopa niin tylsä että haluan mahdollisimman paljon samoja sävyjä ja tehosteita taloon. Olemme käyttäneet valaistuksessa myös samaa menetelmää eli mahdollisimman paljon samoja valoja jotta kokonaisuus pysyy hyvin hillittynä.

Tänään vietin aikaa todenteolla laattamyymälöissä ja nyt uskon että ollaan hyvin lähellä juuri sitä mitä haluan. Hillityt pinnat. Mitä enemmän olen katsellut rakentamiseen ja sisustamiseen liittyviä blogeja törmään jatkuvasti samoihin laattoihin ja kuvioihin -haluan ehdottomasti jotain erilaista. Valkoiset kimallelaatat ja erilaiset aaltokuviot olivat loppuratkaisuissa ehdoton EI. Niitä tosiaan näkee jokaisella nykyään. Puhuin laattamyymälän suunnittelijan kanssa ja olimme hyvin samalla aaltopituudella. Lähdettiin hakemaan betonin eri sävyjä sekä jotain ilmettä antavaa muuten niin hyvin vaaleisiin wc tiloihin. Postaan laatoistamme yksityiskohtaisemmin kun olemme lyöneet kaupat lukkoon. Tässä kuitenkin pientä ensisilmäystä tulevaan.

Alakerran laattalattian sävy


Pesuhuoneen suihkujen taakse betoninsävyinen laatta ja hieman tummempaa harmaata lattiaan. Sävyt eivät ihan täysin kohtaa sitä mitä sävyt näyttävät silmälle todellisuudessa.
Vessatilat tulevat muutoin valkoisiksi paitsi alakerran vessan takaseinä sekä yläkerran vessan suihkunurkkaus laatoitetaan kiiltävällä mosaiikkilaatalla. Laatta on luonnossa mielestäni kauniin harmonin. Lattialaataksi 10x10 harmaan sävyisenä.


Myös keittiökaapistojen välitilaan aluksi suunnittelin lasia mutta mieli muuttui ja halusin helppohoitoisemman vaihtoehdon. Millainen laatta välitilaan? Valkoinen vai kuviollinen? Mietintä myssy vielä päähän sen asian suhteen.


-Paula-5 kommenttia:

 1. Pitää kiittää jo kovasti sinua/teitä! Meille rakentumassa myös kivitalo, ollaan hieman teitä jäljessä, mutta samoja pohdintoja täälläkin käydään. Olen saanut jo monta kivaa ideaa/ajatusta täältä sinun blogistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ElluPee! Kaunis kiitos kommentistasi! Juuri tuon takia halusimme lähteä blogimaailmaan, jotta saisimme jakaa tietoa sekä omia mietteitämme. On ihana kuulla että niistä on hyötyä muille asioiden kanssa kamppaileville :)) Toivottavasti tulee vielä paljon hyviä vinkkejä matkalla kohti valmista pintaa! Ihanaa rakennusaikaa teidänkin perheellenne! -Paula

   Poista
  2. EllePee: Oletko sinä miettinyt keittiön välitilaan laattaa vai lasia? Olen kahden vaiheilla päätöksissä. Tosin ihan en ole löytänyt haluamaani laattaakaan. Tuo postauksessa oleva laatta tosin oli todella kaunis liikkeessä mutta en sitten tiedä onko se enää niin kaunis kun se laitetaan omaan keittiöön pienemmälle pinnalle.. Vaikeita ratkaisuja :)

   Poista
 2. Kivalta näyttävät :) Sopivat hyvin teidän tyyliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika -mun mieltymyksiä kartoittaneena tuo betonin erisävyt ei taida juurikaan yllättää ;D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...