lauantai 7. syyskuuta 2013

Kattopellitys on päässyt vauhtiin

Perjantaina alkoi kattopellitys, vaikka aluksi lähetysten purkamisessa ja käsittelyssä menee  oma aikansa. On myös hyvin tärkeää käsitellä kattopeltejä varovasti, koska nopeasti saa aikaa jotain peruuttamatonta. Jos kattopeltejä käsittelee kovakouraisesti, niin nämä vääntyvät helposti. Tämän jälkeen niitä ei oikein parane laittaa kiinni ja pelti saattaa irvistää jostain kohdasta. Lisäksi peltejä ei suositella laskettavaksi maahan, koska peltikaton pinta saattaa vaurioitua ja pinnoitus saattaa lähteä. Jos näin käy, niin vuorossa on paikkamaalaus tai ainakin pellin ruostuminen tietyn ajan kuluttua. Siksi suosittelen käsittelemään peltejä varoen ja tässä ei kannata kiirehtiä liikaa.

Hakitelineet kun löytyvät tontilta lähes aina harkkokivitaloprojekteissa,  niin näitä kannattaa ehdottomasti hyödyntää kattopeltien asennuksessa. Hakitelineiden päältä asentaminen sujuu huomattavasti nopeammin verrattuna tikkaiden kanssa leikkimiseen. Korkeissa päärakennuksissa tämä tuskin on edes järkevä vaihtoehto.

Pellitys aloitettiin talousrakennuksesta, koska telineet olivat sen ympärillä. Emme turhaan halunneet siirtää telineitä päärakennukseen, koska kummatkin on kuitenkin pellitettävä. Noin kahden viikon kuluttua pitäisi talousrakennuksen sekä päärakennuksen olla pellitettynä. Päärakennuksessa on vielä vasta ristikot, joten ensi viikolla alkavat kattotyöt talon osalta.


Katolta maaailma näyttää erilaiselta


Yksi lape on asennettu


Yläilmoista oli hyvä ottaa kuva portaikon ikkunasta
-Timo-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...