tiistai 24. syyskuuta 2013

Ikkuna- asentajan valinta

Tiivin ikkunatoimitus saapui tontillemme toissa viikolla, joten vähitellen täytyi päättää kuka ikkunat asentaa. Pääurakoitsijamme oli tarkoitus asentaa ikkunat, mutta aikataulussa pysymisen vuoksi urakka piti antaa muiden tehtäväksi. Näin saimmekin taas uuden kilpailutuksen, joka koski ikkunoiden asennusta. Toimija etsittiin pääosin Pirkanmaalta, yhtä kysyttiin kauempaakin. Ikkuna- asentajia uudiskohteeseen ei ollutkaan aivan helppo löytää.

Kilpailutimme seuraavat toimijat:

Tiivin ikkuna-asennus
Tiivi oli varsinainen ikkunatoimittajamme, joten oli luontevaa pyytää heiltä tarjous myös ikkuna- asennuksesta. Ikkuna- asennuksesta saimme tarjouksen hyvin pian sekä asennusporukka oli valmis tulemaan lyhyellä varoitusajalla. Tiivin porukka kuitenkin vaatii asennukseen imukuppinostimen kuljettajan kera. Tämän kustannus on luokkaa 140€/h varsinaisen asennuksen päälle. Asennustarjous oli kohtuullinen, mutta ei kuitenkaan edullisimmasta päästä. Tiivi tarjosi niin sanottua "raaka- asennusta", jossa ikkunoita ei tiivistetä uretaanilla sisältä tai ulkoa. Ikkunat asennetaan karminporausruuveilla karminporausrei´stä ja muu jää asiakkaan hoidettavaksi. Positiivista Tiivin kohdalla oli nopea vastaus tarjouspyyntöön ja asennuspalvelun olisi saanut hyvin nopealla varoitusajalla. Emme kuitenkaan päätyneet valitsemaan Tiiviä, koska tarjous ei ollut kovin kilpailukykyinen.


Ikkuna-asennus.com/ Kimmo Lindqvist
Fenestran puolesta meille suositeltiin seuraavaa toimijaa, jolta löytyy itseltään kaikki kalusto ikkuna- asennuksiin. Tietysti mietitytti se, että kyseinen toimija on Kaarinassa, joten reissulle kertyy varmasti hintaa. Heidän kohdallaan saimme hyvää asiakaspalvelua ja he olisivat olleet valmiita tulemaan Pirkanmaalle, jos emme ketään muuta saa. Tarjous oli tietysti tuplahintainen, kun tulee matkakuluja ja yöpymisiä. Tämän johdosta emme nähneet syytä valita kyseistä toimijaa, vaikka laadullisesti kyseessä oli varmasti yksi parhaista toimijoista. Varsinais- Suomen alueella ikkuna-asennuksia kannattaa ehdottomasti kysyä Kimmolta. Plussat siitä, että suostuivat hätävaraksi.

Ikkunapirkka
Löysin kyseisen toimijan netin ihmeellisestä maailmasta, josta olikin hyvin vaikea löytää puhtaasti ikkuna- asennuksiin keskittynyttä firmaa. Näitä ei varmasti ole määräänsä enempää, se tuli selväksi. Ikkunapirkka oli positiivinen yllätys ja samalla sain tietooni, että he tekevät kerrostalojen, rivitalojen sekä omakotitalojen ikkuna- asennuksia. Näitä tehdään ilmeisesti paljon Pirkanmaan alueella, joten on kyse ikkuna- asennuksiin erikoistuneesta toimijasta. Ensin ajattelin, että kuinkahan nopeasti ehtivät kohteeseemme asentamaan ikkunoita. Sain parin päivän sisällä vastauksen tarjoukseen ja samalla tiedon, että asennus onnistuisi jo seuraavana maanantaina. Tarjous oli erittäin kilpailukykyinen, sekä sisälsi ikkunoiden eristyksen uretaanilla sisältä sekä ulkoa. Lisäksi he eivät ilmoittaneet tarvitsevansa nostimia, vaan homma hoidetaan kolmen miehen voimin. Asennusajaksi minulle ilmoitettiin yksi päivä, osa toimijoista näytti tarvitsevan asennukseen kaksi päivää. Meidän ei kauan tarvinnut asiaa miettiä, vaan homma lyötiin lukkoon ja sovittiin asennus seuraavaksi maanantaiksi. Olimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Paljon oli yrityksiä, jotka ilmoittivat tekevänsä ikkuna- asennuksia mutta tosiasiassa nämä tarkoittivat pieniä lasituksia. Uudiskohteeseen, jossa on parikymmentä ikkunaa sekä painavia kiinteitä ikkunoita, niin monesta ei ollut tulijaksi. Siksi en tässä lähde heitä erittelemään.

Päädyimme valitsemaan ikkuna- asennuksiin Ikkunapirkan, joka vastasi huutoomme erittäin hyvin. Saimme hyvää asiakaspalvelua, kilpailukykyisen tarjouksen sekä tiedon, että homma hoituisi nopeasti heidän kauttaan. Mitäpä sitä enää enempiä miettimään...

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...