sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kuraeteisen kalustus - toimiva kuraeteinen

Toimivaa kurahuoltoa lapsiperheen ehdoilla. Näin hienosti tiivisti sisustussuunnittelija Marika ajatukseni kuraeteisemme toiminnoista. Täytyy myöntää, että kuraeteinen on ollut tähänastisista haasteista suurin kompastuskiveni. Suurin ongelma oli etten osannut ajatella tilaa kun en nähnyt sitä edessäni. Kuraeteisen on pakko olla toimiva jotta päivittäiset kolmen lapsen pukemiset ja riisumiset ulkoiluvehkeistä sujuisi joutuisasti -oli meitä sitten yksi tai kaksi aikuista apuna. Myös ne kengät joita en edes kerää ja joita on kertynyt ajansaatossa tuhottoman paljon tarvitsivat oman helpon paikkansa.

Mutta tätä varten otimme sisustussuunnittelijan avuksi. Eikä taaskaan tarvinnut pettyä. Suunnitelmassa oli kätevästi kurasyöppö ja kuivauskaappi lähekkäin toisiaan sekä eteisen takaosa on käytetty takkien, kenkien ja muiden ulkoilu- ja harrastusvaatetuksen säilömiseen. Täytyy rehellisyyden nimissä sanoa että oma aikaisempi mielikuvani kuraeteistilasta oli äärimmäisen tylsä ja toimimaton tähän uuteen malliin verrattuna. Omassa suunnitelmassani olisi ollut valtava liukuovikaapisto tilan takaosassa. Ajattelin että kaikki vaatteet ja tavarat olisi hyvä olla liukuovien takana jotta kuraeteinen olisi siisti. Oli siinä sisustussuunnittelija Marikalla hieman ihmettelemistä varmasti. Ensimmäiseksi hän taisi mainita että eikös siinä ole liukuovi sisääntulon ja kuraeteisen välissä joka pitää sisääntulon siistinä kun oven vain laittaa kiinni. Hetki meni itselläni ennen kuin pääsin ammattilaisen pään sisälle. Ymmärsin tämän jälkeen että kuraeteisen toimivuus tulee juuri siitä että kaikki on hyvin helposti saatavissa -ei esimerkiksi isojen ja painavien ovien takana. Hankalaa olisi lasten pukeminen mieheni kanssa mikäli joutuisimme odottelemaan vuoroa että saisimme kaapiston toiselta puolelta tavaraa kun toinen on juuri ottamassa toisen oven takaa jotain. Oikein naurattaa omat suunnitelmat näin jälkikäteen -siinä ei toimivuutta oltu mietitty laisinkaan -vain siistiä yleisilmettä. Ja jokainen lapsiperheellinen tietää etteivät liukuovikaapit olisi siltikään taanneet siistiä tilaa -luultavasti kaappien edustalle olisi vain kerääntynyt tavarakaaosta kun ovia ei koko ajan jaksa availla. Ja se ilmanvaihto -sitä ei kaappien sisällä olisi ollut vaan tavaroiden haju olisi luultavasti kiertänyt siellä vain ympyrää.

Kuraeteisen takaosaan tulee hyllyköiden alle myös lipasto jossa on jokaiselle lapselle nimikoitu laatikko. Näin pysyvät hyvin hallinnassa lasten omat pipot, tumput, kaulurit yms. Suunnitelmassa oli huomioitu myös lasten takeille omat naulakot jonne lapset voivat ripustaa itse omat takit. Tämä helpottaa meidän vanhempien työtä ja lapset oppivat omatoimisuutta.-Paula-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...