lauantai 6. huhtikuuta 2013

Harkkotoimittajan valinta OSA 2


Lyhyt kuvaus harkkotoimittajista omin sanoin


Lammi Kivitalot oli hyvin palvelualtis organisaatio, josta huokui tekemisen meininki sekä laatu. En sinänsä epäile lainkaan miksi niin monet valitsevat Lammin harkot toimitukseensa. Pirkanmaan edustajalle pitää lähettää kiitokset hyvistä keskusteluista sekä aktiivisuudesta minun suuntaani. Lammi keskittyy kuitenkin vahvasti kokonaistoimituksiin, jossa kohde tulisi aina vesikattovalmiiksi. Harkot ovat hyvin mittatarkkoja ja Lammilla sinänsä tuotekehitys varmasti alan kärjessä. Harkkojen betonimenekki kuitenkin suuri, joka pitää myös huomioida. Harkot olivat noin 20% muita toimijoita kalliimmat. Hienot toimitilat ja asiakkaat pyydettiin usein toimistolle tutustumaan tuotteisiin. Kokonaisuutta hakevalle Lammi on erinomainen vaihtoehto. Arvostan myös sitä, että kutsuivat taloesittelyihin. Vaikkemme päätyneet tähän ratkaisuun, niin mielestäni on hieno sanoa että voi suositella jotain toimijaa tästä huolimatta.


Lakka Kivitalojen kanssa kävimme keskusteluja sekä tapasimme Asta- Messuilla. Valitettavasti 3kk aikana emme päässeet vertaamaan heidän tuotteitaan tai tutustumaan heidän tarjoukseensa. Pitää siis todeta, että aktiivisuus ei päätä huimannut. Näin tapahtui ainakin Pirkanmaalla. Toinen itseäni häirinnyt asiat oli se, että kun halusin valuharkkoja niin minulle tarjottiin jotain muuta.HB- Betoni oli hieman tuntemattomampi tekijä täällä Pirkanmaalla ja en ollut päässyt heidän kohteisiinsa tutustumaan. Ensin hekin olivat kovasti kokonaistoimituksen kannalLa, mutta lopulta ymmärsivät tarjota minulle harkkotoimitusta, joka sisälsi valuharkot, ontelolaatat sekä portaat. Harkkojen ääneneristävyys on huippuluokkaa, joten esimerkiksi lentokenttien lähellä tai muihin vastaaviin rakennuskohteisiin hyvä vaihtoehto. Porrastoimitus oli hyvin kilpailukykyisen hintainen verrattuna esimerkiksi Ruduksen Elemento portaisiin. Mieleen jäi myös, että jos olisin ollut kiinnostunut asennuksesta, niin heidän kauttaan sai hyvin kilpailukykyisen asennustarjouksen. Asiakaspalvelussa on kuitenkin parantamisen varaa ja hinnoittelivat itsensä kyllä ulos, joten sinänsä en ihmettele miksei näitä sen enempää Pirkanmaalla ole. Ovat aktiivisempia Keski- Suomessa ja Uudella maalla, jossa tiedän heidän talojaan olevan paljon enemmän.


Rudus Kivitalot oli ikäänkuin tarjouskierroksen musta hevonen jonka meinasin aluksi unohtaa. Rudus kivitaloja ei myöskään ole Pirkanmaalla turhan paljon, joten tuote ei ole niin tuttu. Ruduksen valuharkko on hyvin samankaltainen kuin Lammin tuotteet ja ovat samalla mitoituksella. Ruduksella ei myöskään ole myyntikonttoria Tampereella, mutta hoitavat aktiivisesti harkkomyyntiään Haminasta käsin. On pakko antaa tunnustusta heidän aktiiviselle otteelleen, sähköposteihin vastattiin hyvin nopeasti sekä tarjoukset tulivat kaikkein nopeimmin ja muutokset otettiin heti käsittelyyn. Tarjoavat isona talona hyvän kokonaisuuden betonituotteita; valuharkot, ontelolaatat, betoniportaat, betonitoimitukset sekä pihakivet. Täältä tuli markkinoiden kovin harkkotarjous ja pitkään mietin heidän valitsemistaan. Suosittelen ottamaan mukaan tarjouspyyntöihin.

Luja Kivitalojen tyylistä pidin heti alusta alkaen ja se oli asiakkaan suuntaan läpinäkyvää. Tarjoukset olivat hyvin eriteltyjä ja heiltä pyydettiin tutustumaan tuotteisiinsa Loimaan tehtaalle. Oli mukava nähdä konkreettisesti eri tuotevaihtoehtoja, tosin ymmärrän kyllä että kaikki eivät voi mennä Loimaalle paikanpäälle. Tampereella heillä ei ole kiinteää konttoria, mutta edustaja tuli ”kotikäynnille” hyvin lyhyellä varoitusajalla. Kyseinen toimija oli hyvin joustava ja kuunteli ennenkaikkea asiakasta. Pyysin Lujaa myös auttamaan minua talon suunnittelussa, jotta osaisimme arkkitehdin kanssa tehdä kustannustehokkaan taloratkaisun. Tässä he onnistuivat hyvin ja antoivat lisäarvoa omaan suunnitteluuni, joka on harvinaista tänä päivänä. Tarjous oli kova ja he tarjosivat minulle ison konsernin edut, joka tarkoittaa myös erittäin kilpailukykyistä betonitoimitusta. Lisäksi arvostan sitä, että kun tuotteet on kappalehinnoiteltu, niin voin tilata työmaalle vain tarvitsemani määrän. Osa toimijoista toimittaa tontille ison köntän, jonka kanssa sitten eletään, ja olen ymmärtänyt, ettei ylimääräisiä tarvitse palautella. Ennustan Lujalle kasvua kivitalo markkinoilla, kun ihmisten hintatietoisuus sekä tiedonhaku kasvavat. Harkot eroavat Lammin mitoituksesta, joka on hyvä ottaa huomioon suunnittelussa.


Lopullinen valintamme

Yllä mainituin syin päädyimme valitsemaan harkkotoimittajaksemme Luja Kivitalon. Olemme saaneet paljon kyselyitä kivitoimituksen hinnasta ja meidän kohdalla sen kustannus oli hyvinkin tarkasti 40.000 euroa. Tämä sisälsi siis 400-valuharkot päärakennukseen (226 m2) + talourakennukseen (60 m2), ontelolaatat, pilariharkot sekä tarvikkeet, uretaanit tms.

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...