torstai 18. huhtikuuta 2013

Tarkasti suunniteltu, puoliksi tehty

Tänään juttelin sisustussuunnittelija Marikan kanssa ja suunnitelmamme etenevät. Hän työstää suunnitelmia huoneista joista sovimme lähtevämme liikkeelle eli kalustuksia kaipaavat tilat joissa on lvi-suunnitelmaan vaikuttavia viemäröintejä. Itse pidin vaikeina suunnitella tilavia, toimivia ja mahdollisimman paljon säilytystilaa omaavia wc-/kodinhoitohuone-/kuraeteistiloja. Tähän ammattilainen on tarpeen, jotta saamme kaikki neliöt käyttöön tyylikkäästi ja toimivasti. Jännityksellä odotan hänen lähettämiä suunnittelukuvia, tuntuu tämä projekti jotenkin heti konkreettisemmalta kun näkee todella millainen tila voisi olla. Viime käynnistä Marikan luona jäi todella ihana fiilis -varsin luottavainen. Tuntuu että olimme heti samalla aaltopituudella.

LVI-suunnitelmat ovat myös edenneet. Saimme talon suunnittelijalta viimeiset pohjakuvat jotka toimitimme LVI-suunnittelijallemme. Läpiviennit hän on jo tehnyt aikaisemmin kuviemme perusteella. Teimme suunnittelijalle Word-tiedostolla listan mielipiteistämme jokaisesta talon huoneesta, talousrakennuksen tiloista sekä pihan kohdista joissa pitää ottaa huomioon lvi-asioita. Tärkeimpinä muutoksina aikaisempaan alustavaan suunnitelmaan olivat kosteidentilojen viemäröintipaikat, ainoana muuttumattomana taisi olla pesuhuoneen suihkutila. Muuten viemäripaikat muuttuivat niin keittiössä, vessoissa, kodinhoitohuoneessa kuin kuraeteisessäkin. Tässä nivoutuvat yhteen sisustus- ja lvi-suunnittelu. Viime kertaisella sisustussuunnittelija käynnillä pääsimme heti yhteisymmärrykseen tilojen yleisilmeestä ja kalustuksien paikoista. Näin saimme muutokset heti lvi-suunnittelijalle. On parempi tehdä kalustussuunnitelmat ja toteuttaa viemäröinnit niiden perusteella kuin alkaa toteuttamaan valmiiden viemäripaikkojen ympärille kalusteita. Tämä ero on itse suunnitteleman talon ja valmistalon välillä. On huomattavasti helpompi saada juuri sitä mitä itse haluaa kun on hyvissä ajoin liikenteessä kalustuksien suunnittelussa. Valmistalossa kun viemäri on siinä mihin se on laitettu ja joudut kalustamaan tilan tämän huomioonottaen.


Viime hetken muutoksia tuli myös talon pohjakuviin. Pohdin pitkään ja hartaasti makuuhuoneemme säilytystilaa -tulisiko sinne liukuovikaapisto vai vaatehuone. Alkumetreillä olin vaatehuoneen puolella, mieli muuttui kuitenkin liukuoviin myöhemmin. Nyt kun kuvat olivat loppusuoralla jäin vielä miettimään tuota vaatehuonetta. Mitään isoa pukeutumistilaa sinne ei mahtuisi mutta saimme 3m2 vaatehuoneen jonka voin kalustaa säilytyshyllyillä ja rekeillä mieleni mukaisesti. Uskon vahvasti että saan näin enemmän vaatesäilytystilaa minulle ja miehelleni kuin aikaisemmassa asunnossa isoliukuovikaapisto ei täyttänyt kaikkia tarpeitamme. Nyt saan käsilaukut ja vyöt esille, ei tarvitse viedä muualle säilytykseen.

-Paula-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...