lauantai 13. huhtikuuta 2013

Maalämpötoimittajan valinta OSA 3


Potentiaalisia toimittajaehdokkaita


Kotiloimu on ketterä Pirkanmaalainen toimija, jolta saa itse asiassa koko paketin aina LVI- suunnittelusta, maalämpöjärjestelmään, lattialämmitysjärjestelmään sekä nämä kaikki urakoituna. Lisäksi IV- ratkaisut, IV- koneet sekä IV- urakointiin liittyvät tarvikkeet on mahdollista saada heidän kauttaan. Joten heidän kanssaan on mahdollista sopia erittäin laajasta kokonaistoimituksesta. Edustavat Stiebel- maalämpöpumppuja, jotka ovat luotettavassa maineessa ja lattialämmitysratkaisut toteutetaan Primexin ratkaisuilla. Konsultointi ja neuvonta ovat keskeisessä roolissa yrityksen toiminnassa ja se onkin tärkeää, koska on paljon huomioitavia asioita. Kotiloimu oli harkintalistallamme aivan viimeisten joukossa, vaikka tällä kertaa emme päätyneet kyseiseen yritykseen. IV- ratkaisuista jatkamme heidän kanssa keskusteluja.


Lämpö- Ykkönen on tunnettu brändi ja heiltä on mahdollista myös saada kokonaispalvelu, kuten Kotiloimultakin. Edustavat tunnettuja merkkejä ja aktiivisuus oli hyvää asiakkaan suuntaan. Koska samojen merkkien edustajia oli useita ja ratkaisut samankaltaisia niin tultiin hintakysymykseen. Tässä Lämpö- Ykkönen ei pärjännyt tällä tarjouskierroksella. Heidän reagointinsa asiakkaan sähköposteihin oli nopeaa ja tästä annan kiitosta. Jos rakennusprojekti etenee nopealla aikataululla, jossa nopeus näyttelee suurta roolia niin suosittelen ottamaan yhteyttä.


Greenheat on pirkanmaalainen toimija, joka edustaa Lämpö- Ässän tuotteita sekä omia maalämpöjärjestelmiään. Yhteydenotto tarjouspyynnön jättämisestä kesti todella kauan ja kun lopulta sain tarjouksen, niin kukaan ei koskaan myöhemmin kysynyt että ”miltä ratkaisumme teistä vaikutti?”. Itse henkilökohtaisesti ihmettelen tämän tyylistä toimintaa ja uskon, että tulevaisuudessa monen on pakko nostaa asiakaspalvelunsa tasoa. Lisäksi tarjous oli hyvin paljon ylihinnoiteltu muihin nähden.


Ekolämpö tarjoaa avaimet käteen maalämpöjärjestelmiä Niben tuotteilla – näin kuuluu heidän sloganinsakin. Heidän kohdallaan tilanne oli siinä mielessä erittäin hankala, koska etsin pääasiallisesti kokonaistoimittajaa ainakin maalämpöjärjestelmän sekä lattialämmityksen suhteen. He keskittyvät maalämpöjärjestelmiin eivätkä tarjoa muita tuotekokonaisuuksia. Maalämpöjärjestelmästä saatu tarjous oli todella hyvä ja pitkään mietin heidän valitsemistaan. Mutta kokonaistoimituksen kautta sain sitten kustannustehokkaamman ratkaisun kuin että olisin valinnut maalämpöjärjestelmän yhdeltä toimittajalta ja toiselta lattialämmitysjärjestelmän. Jos kuvio on jonkun muun kohdalla erilainen, tai vaikkapa tarvitaan vain maalämpöjärjestelmä, niin voin kyllä suositella heitä. Aktiivinen ote asiakkaan suuntaan ja plussaa tästä.Warmia -lattialämmitysjärjestelmien ammattilainen ja tämä piti hyvin paikkansa. Äärimmäisen hyvää konsultointia sekä esittelyä erilaisilla messuilla, jossa kävin heidän osastollaan. Korostivat suunnittelun merkitystä ja tässä matkan varrella olen koko ajan itsekin oppinut arvostamaan tämän merkitystä. Warmialla olisi ollut mielenkiintoinen uusi ”älykäs” keskusyksikkö lattialämmityksen ohjaukseen sekä tiettyjä muita toimintoja olisi ollut mahdollista kytkeä tämän piiriin. Nämä varmasti yleistyvät tulevaisuudessa. Todellinen premium- toimittaja, jolta saa varmasti markkinoiden parasta laatua. Etsimme kuitenkin laadukkaita mutta kustannustehokkaita ratkaisuja ja Warmian kokonaisuus oli meille liian kallis. Koin saavani omaa tahtotilaani ”vastaavan ratkaisun” edullisemmin muualta. Suosittelen kuitenkin lämpimästi erinomaista laatua hakevalle. Muistuttelen vielä lukijoita omasta missiostani, joka on kustannustehokas kivitalo laadukkaista materiaaleista, mutta minulla ei tarvitse olla markkinoiden parasta lattialämmitystä.


Tom Allen oli minulle nimeltä tuttu, mutta en tiennyt heidän toimintatapaansa tai että mitä tuotteita he edustavat. Tom Allen edustaa Danfoss- tuotteita niin maalämpöjärjestelmän kuin lattialämmitysjärjestelmän suhteen. Sähköpostitse lähettämääni tarjouspyyntöön vastattiin hyvin nopeasti ja pian puhelin soikin. Kävimme keskusteluja pitkin valintaprosessia ja he pystyivät antamaan minulle merkittävää ”lisäarvoa” konsultoinnista. Lisäksi arvostan itse sellaista ”palavaa halua” tehdä kauppaa ja ennen kaikkea löytää asiakkaalle parhaiten sopiva ratkaisu. Vaikka pohjakuvat ja muut asiat muuttuivat muutaman kerran, joka tarkoitti aina tarjouksen päivittämistä, niin sama aktiivisuus säilyi koko prosessin ajan. Oikeastaan kaiken lisäksi he pystyivät toimittamaan meille erittäin kilpailukykyisen tarjouksen niin maalämpöjärjestelmästä kuin lattialämmitysjärjestelmästä. He poraavat maalämpökaivot myös omalla kalustollaan, joka tuo hommaan sellaista tietynlaista luotettavuutta. Alihankkijoiden varassa olevilla yrityksillä on tietyt heikkoutensa ja joskus lenkki voi pettää.  Tom Allenin tarjoukset olivat myös hyvin selkeitä ja asiakkaan suuntaan erittäin hyvin eriteltyjä. Tämä lisäsi läpinäkyvyyttä asiakkaan suuntaan.


Pirkanmaan LVI- Tekniikka tarjosi ihmisläheistä palvelua ja reagoivat nopeasti asiakkaan tarjouspyyntöihin. Lisäksi heistä huokui myös luotettavuus, joka varmasti korostuisi asennusasioissa. Ovat keskittyneet enemmän lattialämmitys sekä IV- asioihin. Tässä tapauksessa myös ratkaisu kääntyi kokonaistoimituksen kannalle, jonka takia emme heitä valinneet. IV- asioissa keskustelumme jatkuu.


Lopullinen valintamme

Päädyimme valitsemaan kokonaistoimittajaksemme Tom Allenin, jolta saimme haluamamme kokonaisratkaisun. Lisäksi aktiivinen ote vaikutti meihin positiivisesti sekä se tarmo, jolla he halusivat meidät heidän asiakkaakseen.  Myös jälkihoito on toiminut hyvin. Meidän projektimme osalta maalämpöjärjestelmä viilennyksineen sekä lattialämmitysjärjestelmän toimituskokonaisuus asennettuna tulee maksamaan noin 19.000 euroa. Lisäksi kokonaistoimituksella on viiden vuoden takuu.

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...