lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sisustussuunnittelu starttasi

Eilen perjantaina starttasi yhteistyömme sisustussuunnittelijan kanssa. Valintamme kohdistui aikoinaan Sisustusassari-blogia pitävään Marikaan jonka referenssi kohteet hurmasivat meidät. Tyyli ja käytännönläheinensuunnittelu oli juuri sitä mitä projektimme kaipasi.

Olimme sopineet aiemmin puhelimitse sisustussuunnittelijan kanssa, että hän lähtee kanssani ensialkuun suunnittelemaan  huoneita, jotka itse koen vaikeiksi kalustaa. Koin että tällaisia huoneita olivat ainakin alakerran kuraeteinen, wc ja kodinhoitohuone sekä yläkerrassa wc tilat. LVI-kuvat ovat piirrustusvaiheessa jo meneillään joten LVI-suunnittelijamme kaipailee jo tietoja viemäröinneistä eli mihin sijoittuvat wc-pöntöt ja altaat. Nyt on ensiarvoisen tärkeää että ainakin nämä asiat tulevat tarkasti harkiten suunnitelluiksi ja päätetyiksi. Niitä kun ei voi mennä muuttelemaan enää myöhemmin.

Sisustussuunnittelu lähti liikkeelle kaksi viikkoa sitten suunnittelusopimuksella. Arki on erittäin kiireinen lasten kanssa, joten sovimme suunnittelijan kanssa, että lähetän suunnittelijalle talon pohjakuvat sekä Word-tiedoston johon olen eritellyt kunkin huoneen toiveet ja mieltymyksemme; mitä kussakin huoneessa olisi tarkoitus tehdä ja onko jotain toimintoja mitä pitää erityisesti hänen ottaa huomioon. Sovimme, että suunnittelija näiden tietojen pohjalta tekee ensimmäiset suunnitelmat käsin piirtäe,n jotka hän sitten esittelee minulle ensimmäisessä tapaamisessamme.

Tämä tapaaminen toteutettiin eilen ja se kesti muutaman tunnin. Kävimme yksityiskohtaisesti kunkin huoneen lävitse ja suunnittelija esitteli suunnitelmansa. Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että hän oli miettinyt useamman eri ratkaisun kustakin huoneesta. Suunnitelmat lähtivät eteenpäin sillä suunnitelmalla jonka itse koin mieluisaksi. Heti alkuun täytyy todeta niille, jotka miettivät rakentamista aloittaessaan, että kannattaako sisustussuunnittelija palkata ja satsata siihen rahaa budjetista niin KYLLÄ, ilman muuta, EHDOTTOMASTI. Heti ensitapaamisella huomasin sen mihin suunnittelija tarvitaan. Ainakin omassa tapauksessani sain laajemman näkemyksen mitä tiloille pystytään tekemään ja varsinkin mitä kannattaa tehdä jotta arki sujuu mutkattomammin. Blogissani puhun nyt meidän lapsiperheen näkökulmasta -jokainen perhe on erilainen. Omat näkemykseni eivät välttämättä sovellu toisen perheen käytäntöihin.

Suunnittelijan kanssa nauroimme kuinka olin mieltynyt liukuoviin. Olin niitä suunnittelemassa kaikkialle. Ajattelin että ne ovat kätevät ja siistinnäköiset. Suunnitelijan kanssa kävimme kuraeteisen suunnitelmaa lävitse jonne olin yllätys-yllätys miettinyt isoa liukuovikaapistoa. Keskustelu antoi uutta näkökulmaa siihen kuinka kuraeteinen saadaan toimivaksi, kuinka molemmat vanhemmat mahtuvat siellä hyvin toimimaan ja kuinka kolmen lapsen vaatteet saadaan toimivasti järjesteltyä tilaan. Suunnittelija ensitöikseen hylkäsi kanssani liukuovi-idean ja päädyimme Elfa-tuotteiden kaltaiseen säilytysjärjestelmään jolla saisi jokaiseen elämäntilanteeseemme laitettua juuri sellaisen ratkaisun kun tarvitsemme. Nyt jälkikäteen ajateltuna täytyy ihmetellä mitä oikein ajattelin aiemmin, en ainakaan käytännöllisyyttä. Tästä siis maksamme sisustussuunnittelijalle.

Kävin tapaamisen jälkeen Rautiassa katsomassa wc kalusteita. Siellä pääsin kokeilemaan erilaisia laatikkomekanismeja. Painamalla aukaistavat mekanismit tuntuivat tökkivän jo liikkeessä. Suosiolla otamme siis vetämällä aukaistavat mallit.Tapaamisemme jälkeen suunnittelija alkaa työstämään suunnitelmiemme pohjalta kustakin huoneesta 3D kuvat jotta pääsemme kunnolla hahmottamaan huoneen mitat ja korkeudet. 

Jäädään siis mielenkiinnolla odottamaan!-Paula-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...