lauantai 27. huhtikuuta 2013

Alakerran WC:n kalustus

Alakerran wc on kapea ja pienikokoinen. Tässä onkin haastetta kalustukselle. Haluaisin pieneen vessaan tilan tuntua sekä kalusteet vetolaatikoilla. Mietimme sisustussuunnittelija Marikan kanssa kyseisen tilan käyttötarkoitusta tarkasti. Tila ei ole tarkoitettu aamutoimille mutta haluan sinne silti riittävästi säilytystilaa mahdollisille tavaroille. Tila on alakerran ainoa wc joten se on myös vieraille tarkoitettu, tämän vuoksi haluan sinne pintamateriaaleilla hieman ylellisyyden tuntua.


Seinään kiinnitettävä pönttö oli alunperin suunnitelmissamme. Tutkittuani hintoja sekä kuultuani muutamia käyttökokemuksia sekä asennusvaikeuksia, en pitänyt sitä enää meille parhaana vaihtoehtona. Me kun emme itse pöntön asennusta tee, pöntön seinä pitäisi rakentaa kantavana seinänä sekä pöntön tausta pitäisi vielä koteloida -siinä vasta kallis pönttö kun alkaa laskemaan hintaa kalliin pöntön lisäksi sen asennuksen ja koteloinnin työtunneille sekä kantavan seinän kustannuksille. Päädyimme lopulta siihen ettei meidän tapauksessa tuo seinään kiinnitettävä malli ole sen hinnan arvoinen -varsinkin kun markkinoilla on lattiapöntöistäkin moderninnäköisiä malleja.



Keskustelimme sisustussuunnittelija Marikan kanssa viime tapaamisella vessan yleisilmeestä, sen käyttötarkoituksesta sekä kalusteiden mallista. Aiemmassa omakotitalossamme wc kalusteet olivat mielestäni kovin hankalat, pienet vetolaatikot joihin ei juuri mitään mahtunut sekä allaskaappi keskellä. Nyt halusin yhtenäisempää linjaa. Pitkään mietin myös tuleeko allas upotettuna tasoon vai malja-altaana tason päälle. Kuvia selaillessani päädyin upotettuun joka on monissa kuvissa hyvin yhtenäisen näköinen eikä hypi silmille. Mietin että siihen voisi laittaa jonkin näyttävän hanan joka olisi sitten se kalusteiden erikoisuus johon silmä kiinnittää huomion. Allaskalusteen viereen on suunniteltu kaappia jonne sitten saa tavaraa hyvin säilöön. Itse kun en ole pikkutavaroiden "ystävä" niin haluan kaikki purnukat piiloon.

Tämä Noro-sarjan malli olisi tällä hetkellä mieleinen, mutta teemme vielä hintavertailuja kun saamme kaikista kosteistatiloista kalustussuunnitelmat. Mielestäni tuo Noro sarjan kokonaisuus joka kuvassakin on, on selkeälinjainen ja kaunis. Haluan hyvin pelkistetyn kalustuksen jotta sitten pintamateriaaleilla pääsee leikkimään ja tekemään niillä sitä ylellisyyden fiilistä.

Hana-altaan bidee käsisuihku on pieni ja tärkeä yksityiskohta wc tiloissa. Varsinkin kodissamme jossa asustaa kolme naispuoleista. Tämä yksityisseikka meinasi itseltäni unohtua, mutta onneksi sisustussuunnittelija Marika huomasi ottaa tämänkin yksityiskohdan huomioon suunnitelmissaan. Bidee käsisuihku sijoitetaan pöntön viereen, täytyy vain ostaa hieman pidempi letku jotta se yltää tulla kauniisti kalusteiden alta pöntön viereen.
Mietinnässä on myös jos hommaisi vain suihku-/allas sekoittajan pöntön viereen niin ei tarvisi vetää letkua lattioita pitkin -tosin sitten tarvittaisiin lisävesipiste pöntön viereen. *mietintämyssy päässä*

-Paula-

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...