torstai 4. heinäkuuta 2013

Kodin valaistus

Valaistussuunnitelma on nyt työn alla sisustussuunnittelija Marikalla. Tapasimme viime viikolla asian tiimoilta ja kartoitimme tiloja joihin paneudumme. Päädyimme suunnittelemaan kiinteät kattovalaisimet kuraeteiseen, eteiseen, yläkerran aulatilaan, kodinhoitohuoneeseen sekä molempiin pesutiloihin. Minusta nuo tilat ovat tärkeimmät valaistustilat joihin ei tule muita sisustuksellisia valoja.Valaistussuunnittelussa kohdallamme on tärkeää saada yhtenäinen ilme taloon. Puhuimme suunnittelija Marikan kanssa siitä, että olisi loistavaa jos useampaan tilaan saisi saman valaisimen. Esimerkiksi eteisen ja kodinhoitohuoneen yhteinen ilme on tärkeä sillä ovi tulee olemaan varmasti avoimenaan. Tästä mainitsinkin aiemmin eteisen laattaan liittyvässä poustauksessa. Tämä on varmasti suunnittelijan kannalta suurin haaste -saada meidän asiakkaan silmää miellyttävät valaisinvaihtoehdot. Varsinkin nyt kun etsimme vain muutamaa valaisinmallia koko taloomme. Valaistussuunnitelmasta lisää suunnittelun valmistuttua.

Valmiina olevia valaisimia

Sisustusvalaisimia minulla oli jo useampi edellisessä talossamme. Toivottavasti ne löytävät oman paikkansa uudessa talossamme sillä niistä jokainen on edelleen suosikkini.


Olohuoneen valaisimena meillä on ollut Le Klint kattovalaisin. Niitä on saatavissa kolmea eri kokoa ja muistaakseni meidän on keskimmäinen kooltaan. Uuden talon olohuoneen katto tulee noin 2,9 metriin joten uskon että tällä kertaa Le Klint valaisin tulee siirtymään yläkerran aulatilaan.
Kartellin Bourgie taitaa olla kestosuosikki ja itsellänikin löytyy kyseistä pöytävalaisinta hopeisena sekä läpikuultavana. Aina yhtä upea ilmestys ja tuo mielestäni glamouria tilaan kuin tilaan. Uudessa kodissamme läpikuultavan Bourgien uskon valloittavan itselleen paikan olohuoneen lipaston päältä ja hopeinen pääsee makuuhuoneeseemme.
Eero Aarnion suunnittelema kauniin yksinkertainen Tuplakupla on ollut olohuoneemme tv-tasolla ihastuttamassa. Nyt tämä valaisin siirtyy yläkerran aulan tv-tasolle tuomaan tunnelmaa.
Harri Koskisen Block lamppu koostuu kahdesta valetusta lasitiilen palasesta, joiden sisään lamppu jää. Lamppu ei valaise kovin paljoa mutta tuo tunnelmavaloa ja onhan tuo upea lamppu sisustuselementti itsessään. Sille en löytänyt edellisessä talossamme kunnollista paikkaa. Nyt uskon sen tulevan osaksi työhuoneemme sisustusta. 

Olohuoneeseen toivon mahtuvan myös General jalkalampun joka on käytetyin valaisin edellisessä olohuoneessamme sekä täällä vuokra-asunnossakin. Moderni ja ajaton ilmeeltään joten sopii hyvin moneen sisustukseen.-Paula-
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...