torstai 25. heinäkuuta 2013

Ikkunatoimittajan valinta


Ikkunatoimittajan valintaprosessi tuntui olevan hyvin pitkä tällä kertaa. Vaihtoehtoja on kyllä yllin kyllin ja ainakin valmistajat ovat osanneet hyvin tuotteistaa ikkunansa erilaisiin kategorioihin. Kiertelimme useita messuja, sekä kävin tutustumassa ikkunoihin rautakaupoissa sekä muutamien valmistajien luona. Jo valintaprosessin alkuvaiheessa teimme selväksi, että hankimme ikkunat yhtenä osakokonaisuutena, ja sitten ovet erikseen. Tämä johtui pitkälti siitä, että kaikilta toimijoilta ei löydy ovia tai etenkään sisäovia. Ja lisäksi ovien suhteen meillä on niin paljon erilaisia toiveita, että näitä kaikkia ei tule mitenkään löytymään samalta ikkunatoimittajalta. Siispä keskityimme puhtaasti ikkunoihin.

Mitä sitten haimme ikkunoilta?

Toki tavoittelemme ikkunoilta hyvää energiatehokkuutta sekä luonnollisesti etsimme puu- alumiini- ikkunaa. Sisäpuolen väri valkoinen ja ulkopuolen väri tummanharmaa RR23. U- arvon suhteen olimme asettaneet tavoitteen 0.8- 1.0 väliin, koska suhtaudun hyvin skeptisesti pienen U- arvon omaaviin ikkunoihin. Talot ovat nykyään muutenkin äärimmäisen tiiviitä ja sitten vielä ikkunat alkavat olemaan erittäin tiiviitä. Tämä tuo mukanaan huurustumista sekä lasien pintaan joudutaan laittamaan erilaisia ratkaisuja, kuten selektiivejä. Selektiivin osalta lasin ulkopinnoite on hyvin herkkä naarmuuntumaan ja sen käsittely tulee ottaa huomioon. Ja mitä tulee huurustumiseen ja nämä lupaukset sen ”eliminoimisesta” ovat täysin markkinointikoneiston puhetta. Sekä joka saa kirjallisena sen, että toimijat lupaavat ettei ikkuna huurustu, niin lupaan yllätyspalkinnon. Nimittäin sellaista päivää ei tulekaan ja kuten erästä toimijaa haastattelin, niin sain heiltä seuraavanlaisen vastauksen: ” jos oikeasti olisi keksitty huurustumaton lasi, niin eikö se olisi ensimmäisenä autoteollisuudessa?”. Ja tämähän on totta, kyllä mullistuisi autoilu pakkasaamuina;) Ei tarvitse mennä kuin pari vuotta taaksepäin, niin valtaosa talopakettitoimittajista käytti tuollaisia 1.5 U- arvon omaavia ikkunoita. Näen merkittävän parannuksen tähän, että aletaan olemaan tuolla 1.0 luokilla, mutta sen alle menevät ratkaisut ovat ehkä hieman ”keinotekoisia”. Ja maksavatko ne sitten itsensä takaisin, kun huomioidaan investoinnin lisäosuus?

Kilpailutimme seuraavia toimittajia:
  
Pihla- Ikkunat Oy.
Pihlallahan on ollut vaikeuksia ikkunamarkkinoilla ja yrityksellä ei ole mennyt kovinkaan hyvin viime vuosina. Ajattelin, että heiltä saisin mahdollisesti kovan tarjouksen jos hakevat markkinaosuuksia tms. Toisin kävi ja sain ehkä maistiaisen Pihlan ongelmista. Pihlalla myyntityö on varsin flegmaattista ja en meinannut saada tarjousta parin kuukauden aikana. Sitten sain ilmoituksen, että tarjousta ei ehditä tekemään ennen Asta-messuja kun alkavat kovat kiireet. Tosin eihän siinä ollut kuin pari kuukautta aikaa. Asta-messujen jälkeen oli puolestaan sitten kiireiset 2-3 viikkoa, jolloin ei ehtinyt lainkaan hoitamaan asioita kun messuilla oli tullut niin paljon yhteydenottoja. Näitä kasaantuu varmasti, jos edellisetkin ovat hoitamatta. Kun lopulta laitoin viestiä, että nyt alkaa olemaan viimeinen hetki ikkunoiden suhteen ja tavoittelin myyntihenkilöä, sain hänet puhelimella kiinni.  Kaiken kukkuraksi palkintona oli puhetta siitä kuinka he eivät niin panosta pientaloihin ja kun olen pyytänyt tarjouksia muiltakin, niin he eivät lähde tuollaiseen kilpailutukseen. Kukapa ei pyytäisi useampaa tarjousta tänä päivänä ja uskon, että tuolla suhtautumisella eivät myyntitavoitteet täyty. Pihla- Ikkunoiden tarjousta ei päästy koskaan vertaamaan/ harkitsemaan, kun sellaista ei saapunut.

Alavus- Ikkunat Oy.
Perinteinen pohjanmaalainen hieman pienempi ikkunatoimittaja, joka otettiin mukaan kilpailutukseen. Aluksi yhteydenotot puhelimella olivat antoisia, sekä sain kuvan että he olivat panostamassa Pirkanmaan myyntitoimintaan. Kaikki meni hyvin, kunnes oli tarjousten vuoro. Tarjouksiahan ei sitten meinannut kuulua millään ja milloin oli sähköpostista hukkuneet ikkunakuvat jne. Sain sitten lopulta tarjouksen, joka ei johtanut toimenpiteisiin. Jälkihoitoa tarjouksen jättämisen jälkeen heillä ei ollut lainkaan ja olisin jatkanut mielelläni keskusteluja heidän tuotteistaan. Ikkunoiden suhteen näen, että yritys on hieman vanhanaikainen ja ei ole aivan pysynyt modernien ikkunoiden suhteen kilpailukykyisenä. Ikkunat ovat mahdollisesti vertailukelpoisia muihin, mutta yrityksen brändi ja houkuttelevuus eivät ole muiden luokkaa. Ja toivottavasti Pirkanmaan erityiset myyntiponnistelut eivät olleet vielä alkaneet meidän kohdalla, koska paljon on vielä tehtävää.


Lammin- Ikkunat Oy.
Yritys valmistaa sekä ikkunoita ja ovia. Heidän tuotteitaan on myös esille hyvin rautakaupoissa ja yrityksen maine on hyvä. Sain heiltä sähköpostitse aina erittäin nopean, kattavat sekä selkeän tarjouksen heidän tuotteistaan. Arvostan tätä kiireisenä ihmisenä suuresti ja uskon, että tämän merkitys kasvaa suuresti tulevaisuudessa. Valitettavasti niin kivaa kuin työpäivänä olisi olla tuntikaupalla puhelimessa eri toimijoiden kanssa, niin se ei ole mahdollista. Lammin- Ikkunoiden tarjous oli hieman yli määritellyn budjettimme, joten se oikeastaan ratkaisi asian heidän kohdallaan. Tuotteista olimme kiinnostuneita ja he olivat harkintalistalla.

Karelia- Ikkunat Oy.
Pyrimme ottamaan kilpailutukseen maantieteellisesti kaikki alueen, joten emme väheksyneet myöskään Itä- Suomalaisia valmistajia…heh! Karelia- Ikkunat on ehkä tunnettu perinteisistä sekä romanttisista ikkunoistaan, jotka sopivat ehkä parhaiten puu- ja hirsitaloihin. En oikein löytänyt mielestä mallia heidän valikoimastaan, tarjouksen sain kuitenkin pyytämistäni ikkunoista. Tarjous ei ollut erityisen kilpailukykyinen muihin verrattuna, joten en nähnyt syytä edetä asiassa.

Skaala Ikkunat Oy.
Ikkunoiden kuningas, ainakin heidän omien sanojensa mukaan.  Skaalan brändi sekä imago ovat huippuluokkaa ja he ovat hyvin esille erilaisilla messuilla. Tuotteet ovat hyvin visuaalisia sekä konsepti on rakennettu mielestäni hyvin. Erityisesti Skaala panostaa huippuluokan ikkunoihin, joissa on markkinoiden kovin U-arvo. Itse en nähnyt tähän huippu U- arvoon panostamista niin tärkeänä asiana, että olisin lähtenyt heidän kanssaan yhteistyöhön ja suhtaudun edelleen varauksella liian tiiviisiin ikkunoihin. Tarjous niin sanotuista normaaleista ikkunoista välillä 0.8 – 1.0, oli ehdottomasti kallein. Ovien suhteen tulemme valitsemaan heiltä muutaman vaihtoehdon. Asiakkaat, jotka hakevat kokonaistoimittajaa yhdellä sopimuksella, voi Skaala tarjota hyvän vaihtoehdon.


Piklas- Ikkunat Oy.
Pieni kotimainen toimija, josta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Saimme heiltä erittäin kovan ikkunatarjouksen, joka pisti hieman painetta muille. Heidän tuotteitaan on nähtävillä esimerkiksi Bauhauseissa. Yritys panostaa vahvasti myyntiin ja se heillä oli aktiivista. Yrityksen imago sekä brändi on lähes olematon, mutta tähän he eivät varmasti pyrikään. 0.8 U- arvon omaavat ikkunat heiltä saa markkinoiden edullisimpaan hintaan, joten tämä vaihtoehto kannattaa tutkia. "Ne ovat kuitenkin vain ikkunoita ja kaikki samaa lasia", totesi ystäväni lasiteollisuudesta. Tämä pitää varmaan osittain paikkansa, erot tulevat varmaan ikkunoiden puuosissa sekä muissa osissa kuin itse lasissa. Piklas tarjosi myös sälekaihtimet sekä karminporausreiät erittäin hyvään hintaan. Olimme hyvin lähellä heidän valintaansa, mutta viime metreillä saimme kovan tarjouksen laadukkaammalta toimittajalta.

Fenestra Oy.
Todellinen kokonaistoimittaja, jolta on mahdollista saada kaikki kerralla niin ikkunoista oviin kuin sisäoviinkin. Tässä on selvästi heidän vahvuutensa ja ymmärrän, että moni valitsee heidät toimittajakseen. Mallisto on lisäksi vielä hyvin kattava, joten sieltä on mahdollista löytää mieleisensä. Meidän kannalta tilanne on hieman huono, koska etsimme puhdasta ikkunatoimittajaa ja he olisivat antaneet parhaan tarjouksen kokonaistoimitukseen. Heidän Pirkanmaan myyntiedustajansa olivat ehdottomasti kaikkein aktiivisimpia ja sain kunnian käydä kauppaa kummankin kanssa. Ote oli erittäin rento ja keskusteleva sekä kävimme hyvin perusteelliset kauppaneuvottelut. Viimeisin heiltä saatu ikkunatarjous oli astetta parempi, mutta valitettavasti jäi toistatuhatta euroa muista tarjouksista. Keskustelumme ovien saralta jatkuu ja tulemme varmasti ottamaan heiltä ainakin osan ovista. Aktiivisen firman kanssa tekee aina mielellään kauppaa, vaikka ei kaikkea sieltä hankkisikaan.

Tiivi Oy.
Etukäteen pidin kaikkein eniten Tiivin ikkunoista, koska koen erittäin moderneiksi sekä hyvin muotoilluksi. Erityisesti kahvoihin sekä sälekaihdinratkaisuihin ihastuimme vaimon kanssa. Ensiksi saatu tarjous oli kalleimpien joukossa ja ajattelin hieman, että eipä taida syntyä kauppoja heidän kanssaan. Keskusteluja jatkettiin kuitenkin pitkin matkaa ja sitten poikkesimme toukokuussa heidän toimistollaan. Siellä saimme erittäin kattavan esittelyn tuotteista sekä saimme hierottua budjettiimme sopivan ratkaisun. Itse olin erittäin tyytyväinen, että saimme erittäin hyvän ikkunatarjouksen eräältä laadukkaimmista toimittajista. Ikkunat saapuvat tontille elokuun lopussa, jonka jälkeen on asennuksen vuoro. Olin myös positiivisesti yllättänyt Tiivin ovitarjonnasta, vaikka siihen eivät kaikki ovet kuulukaan. Erityisesti alumiiniset ulko- ovet tekivät meihin vaikutuksen ja nyt tiedämme millainen takaovi meille tulee;)

Päätöksemme

Päädyimme valitsemaan Tiivin ikkunatoimittajaksemme pitkältä laatu-mielikuvan perusteella, sekä sen että he pystyivät räätälöimään meille budjettiimme sopivan ratkaisun. Lisäksi tuotteiden ulkonäkö miellytti meitä eniten sekä joustavuus toimituksen suhteen. Myös myyntityö ja asiakaspalvelu miellyttivät meitä. 

-Timo-

2 kommenttia:

  1. Hei! Olisiko teiltä mahdollista kysellä lisätietoa kivitalon rakentamisesta ja kustannuksista esim. sähköpostin välityksellä? Jos vaikka olisi sellainen s-postiosoite, mistä ei kaikki tunnista nimeä... :) Mietimme itse parhaillaan, päädymmekö kivi- vai puutaloon ja teidän projekti näyttää mielenkiintoiselta. Yst. Jussi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, voit laittaa kysymyksiä Yhteydenotto-lomakkeen kautta. Laita mukaan vastausosoitteesi niin katsomme kuinka voisimme olla avuksi.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...