tiistai 30. heinäkuuta 2013

Liesituuletin -omalla moottorilla vai huippuimurilla

Jo LVI-kuvien piirrosvaiheessa tuli eteemme erikoinen kysymys - "laitetaanko liesituuletin huipparilla vai omalla moottorilla?". Hetkeksi naisellinen ajattelu sai otteen ja mietin että mikä ihmeen kysymys tuo  nyt oli. Eikös se ole sama asia. Jälkeenpäin hymyilyttää. Olemmehan sentään rakentaneet jo yhden talon. Sielä ilmeisesti liesituuletin oli omalla moottorilla -äänestä päätellen.

Tähänkin asiaan taitaa olla yhtä monta mielipidettä kuin on LVI-suunnittelijoita ja rakentajia. Hinta on hieman korkeampi huippuimurimalleilla ja ulkonäöllisesti valinnanvaraa ei juurikaan ole. Omalla moottorilla varustettuja liesituulettimia on useita niin pyöreitä kuin neliskanttisiakin malleja. Miinuksena omamoottorisessa liesituulettimessa on moottorin ääni joka kantautuu liesituulettimen ollessa päällä keittiö tilaan. Myös imualue on yleensä tehottomampi eli pienempi kuin huippuimuri liesituulettimissa.
Ja sitten se polttavin puheenaihe eli huippuimurin jäätyminen talvisin. Mielenkiinnolla jään odottamaan jäätyykö imurimme. Olen vain lukenut näistä jäätymisistä enkä yhtään vähättele ongelmaa. Lähipiirissä ei ole vastaavaa tapahtunut joten en osaa sanoa muuta kuin että nähtävästi sekin on tapauskohtaista. Jos Suomen sääolosuhteissa tekee huonosti eristykset asennuksen yhteydessä, voisi melkein luvata jäätymisen. 

Jäätymisuhastakin huolimatta valintamme oli huippuimurillinen liesituuletin. Hiljainen ja tehokas. Nyt varsinkin kun keittiö ja olohuone ovat lähekkäin, on tärkeää ettei liesituuletin humise korvan juuressa.

Valintamme oli Lapetekin ClassicPlus malli. Toinen mieluisa vaihtoehto olisi tarvinnut jatkoputkea huonekorkeuden vuoksi joten hintaa mallille olisi tullut liikaa.

Valintamme Lapetek ClassicPlus

Lapetek Luxor malli

-Paula-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...