torstai 4. heinäkuuta 2013

Lattiavalun aika

Kun erialojen urakoitsijat saadaan toimimaan loistavassa yhteistyössä keskenään, on tuloksetkin loistavia. Nopeasti homma on edennyt, jälleen kerran on ollut työn ja tuskan takana pysyä ammattilaisten vauhdissa mukana.

Lattiavalun piti olla huomenna perjantaina. Koska säätiedoitus näytti eilen ikäviä sadepilviä perjantaille, alkoi nopeat järjestelyt jotta lattiavalu saataisiinkin jo täksi päiväksi. Onneksi mieheni on lomalla työstään jotta asioiden järjestämiset olivat helpompi tehdä. Linjat jälleen kuumina -hermotkin taisivat yltää yhtä kuumiksi välillä :)Alkuviikko tontilla meni rakentajilla styroksien ja raudoitusverkkojen asenteluissa. Mieheni oli styroksiurakassa viikonloppuna mukana auttamassa jotta tuomme hieman omaakin panosta projektiin.

Styroksien asettelua
Mieheni kävi keskiviikkoaamulla tontilla katsomassa tilannetta. Styroksit ja raudoitusverkot oli saatu paikoilleen.

Raudoitusverkot asennettu

Eilen alkuillasta tontillemme kokoontuivat lattiavaluun liittyvät ammattilaiset. Menossa mukana olivat rakennuttaja Räikkönen, putkimies Putkarin pojilta, lattialämmityksen tekijät Tom Allenilta sekä lattiavalun tekijä Nurminen. Mieheni sanoin lattiavalun tekijä Nurminen oli todellinen ammattilainen joka laittoi homman kasaan. Ohjeisti niin lattialämmitysmiehet, putkimiehen, rakennuttajan sekä mieheni hommista jotka tulee olla tehtynä seuraavaan aamuun kun on valun aika. Hän myös tarkisti viemäreiden korot ja katsoi yleisestikin että valu voidaan rakennuksellamme toteuttaa.

Tom Allenin miehet asensivat vesikiertoisen lattialämmityksen eilen päivällä sekä talomme ensimmäiseen kerrokseen että talousrakennukseen. Talon ja talousrakennuksen välille on maatöiden yhteydessä laitettu lämpökanaali jonka avulla vesikiertoinen lattialämmitys saadaan samaan kiertoon molemmissa rakennuksissa.


Vesikiertoinen lattialämmitys asennettu


Vesikiertoinen lattialämmitys asennettu


Rännikaivot huputettu jottei betoni pääse sisään

Katsaus urakka-aikatauluun

Maatyömme alkoivat 5.6.2013, tällöin kauha iskeytyi tontillamme maahan ensimmäisen kerran. 11.6.2013 alkoi seinien kasaus. Näin ollen olemme päässeet hyvin aikataulussa etenemään. Rakentaminen on ollut käynnissä nyt melkein tasan kuukauden päivät ja olemme lattiavalu vaiheessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!


-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...