keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ulkovalaistus

Kävimme eilen tontilla sähköurakoitsijamme kanssa ulkovalaisimien korkeudet ja paikat lävitse. Ennen tätä kiertelimme mieheni kanssa eri pientaloalueilla ja katsoimme miltä nuo valitut korkeudet valmiina näyttävät. Riippuu paljon itse valaisimesta mihin korkeuteen tuon paikan haluaa. Sisustussuunnittelija Marika sanoi, että lähellä ulkovalon vakiokorkeutta on 2200mm maasta tai 1800mm terassista lampun alareunaan. Hänkin sanoi, että kyseessä on pitkälti makuasia, joka piti paikkansa. Kannattaa siis hieman kierrellä ja katsella mikä omaa silmää miellyttää.

Oma huomioni kiertoajelumme päätteeksi oli, että suurimmassa osassa valonpaikka on tehty juuri lampun verran ikkunan yläkarmista alaspäin. Ne muutamat talot, joissa lampun paikka oli tullut liian ylös, oli lamppu jouduttu asentamaan ikävännäköisesti hieman liian korkeella karmeihin nähden -tämä on tietysti makuasia ja niistähän ei voi kiistellä.

Tällä hetkellä muodissa olevat "ylösalas" valaisimet olivat melkein 2/3 taloista joita katsoimme. Edellisessä talossamme oli juuri tuon tyyliset ja ainakin meillä lamppu toi ikävästi esille puulautojen välit. Silmään näytti, että laudat olivat eri tasoilla, vaikka tosiasiassa näin ei ollut. Lampun valo loi varjoja syvennyksiin ja se ei omaa silmää miellyttänyt. Tämän valitettavan näyn näkee varsinkin iltaisin useissa puutaloissa. Valonmäärällä ja värillä voi olla asian kanssa jokin yhteys sillä tämä ilmiö ei ole kaikisssa puutaloissa. Nyt meille on tulossa rapattu kivitalo ja olemme myös nähneet kuinka nuo kyseisen malliset lamput ovat tuoneet ikävästi epätasaiset rappauspinnat esille. Tämä on yksi syy siihen miksi en halua kyseisen mallisia lamppuja enää meille, toinen syy on se että haluan hieman erota tästä suositusta trendityylistä ja kolmas syy on että haluamme valaisimen antavan hieman enemmän valo ympäristöön -ei pelkästään talon arkkitehtuuriin.

Meidän valintamme ulkovaloiksi

Sisustussuunnitelija Marika ehdotti muutamia eri vaihtoehtoja talomme ulkovalaistukseen. Makumme selvästi kohtasi tässä asiassa sillä jouduin punnitsemaan muutaman upean mallin välillä.

Eglon Park valaisin on kauniin yksinkertainen joka sopii mielestäni hyvin kivitalon sileälle pinnalle. Toinen omaa silmää miellyttänyt tyylikäs ja moderni ulkovalaisin oli Wall Cubic 2. Konstsmiden Livorno mallin ulkovalaisimesta löytyy myös saman sarjan tolppavalaisin kahdessa eri kokoluokassa. Upea ja tyylikäs valaisin.

Päädyimme Livorno valaisimeen. Kun näin valaisimen ensimmäisen kerran oli se liian kartanomallinen. Ei tarvittu kuin yksi kuva joka muutti mielipiteeni valaisimesta kertaheitolla enkä sen jälkeen ole voittanutta löytänyt. Kuvassa on tuo Liverno mallinen seinävalaisin sekä molemmat tolppavalaisimet kivitalossa. Ei yhtään kartanomallinen -vai mitä olette mieltä? Mielestäni tuo taloon arvokkuutta.

Livorno valaisin


Taloon ja talousrakennukseen merkityt valaisin ja pistorasia paikat

-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...