perjantai 12. heinäkuuta 2013

Unidrain viemärin ja kurasyöpön asennus

Korjauksena edelliseen postaukseeni liittyen Unidrain viemärin ja kurasyöpön asennukseen, niitä ei siis asennettu lattiavalupäivänä vaan paikoille tehtiin muotit. Asennus tehdään ilmeisesti seuraavan valun yhteydessä. Ymmärsin että suunnitelmia muutettiin siksi, että asennus on huomattavasti helpompaa kun muu lattia on jo ympärille valettu. Esimerkiksi Unidrain viemäri on pituudeltaan 1,2 metriä joten se saadaan helpommin suoraan asennettua näin jälkiasennuksena.

Ohessa kuvat muoteista jotka poistetaan kun asennustyö käynnistyy.

Unidrain viemärimuotti 1,2m.

Kurasyöppömuotti, kurasyöpön pituus on 40cm ja varattu ala on 48cm.

-Paula-

2 kommenttia:

  1. Hei, olisin kysynyt neuvoa. Asensitte unirainkaivon ontelolaatan päälle. Pitikö viemäriä varten tehdä suurikin aukko ontelolattaan? Tuliko teille kuinka korkea lattiavalu. Käsittääkseni unidrain viemäreiden hajulukot vievät melko paljon tilaa.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Sen verran pitää korjata, että emme asentaneet unidrain viemäriä ontelolaatan päälle. Unidrain on meillä alakerrassa, jossa sijaitsee pesuhuone sekä sauna. Näin ollen unidrain on normaalin lattiavalun päällä. Mikäli unidrain tulee välipohjaan eli ontelolaatan päälle, niin tämä pitää tietysti huomioida ontelolaattatoimittajan sekä rakennesuunnitteljan kanssa. Lisäksi keskustelisin pääurakoitsijan/ runkourakoitsijan kanssa, koska lattiavalusta pitää tehdä varmasti normaalia korkeampi. Mutta tämän voi passata portaiden, mutta joskus tämä tuottaa ongelmia väliovien kanssa. Yleensä ontelolaattavalmistaja tekee aukon valmiiksi ja suosittelen tekemäään suunnittelun näin. Lujabetonin sekä betsetin kanssa kyseinen suunnittelu onnistuu varmasti.

    Tsemiä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...