tiistai 9. heinäkuuta 2013

Rakennustarvikkeiden kilpailuttaminen – mistä edullisimmin?


Kivitalon rakentamiseen tarvittavien materiaalien laajuus on yllättänyt jopa minutkin. Erityisesti harjaterästä kuluu yllättävänkin paljon ja toki tiesin, että tätä menee, mutta ehkä en ollut kuvitellut realistisesti sen menekkiä. Toisaalta eipä sitä minulle kukaan kertonutkaan, enkä myöskään kysynyt. Olemme projektimme tässä vaiheessa hankkineet itse urakoitsijalle harjateräkset, styroxit, solumuovikaistan perustuksiin sekä raudoitusverkot. Näissä puhutaan useamman tuhannen euron hankinnoista, joten suosittelen miettimään että mistä nämä kannattaa hankkia. Itse kilpailutimme seuraavia toimijoita:


Hartman Oy oli hieman vieraampi rautakauppa itselleni, mutta yllätyin kuitenkin että täältä on mahdollista hankkia monenlaisia rakennustarvikkeita. Lisäksi asiakaspalvelu oli asiallista sekä sain tarjouksiin vastauksen nopeasti. Kaikkea löytyy puutavarasta harjateräksiin. Hintataso oli kohtuullinen ja toimitus tontille onnistuu.K-Rauta
Tarjouspyyntöihin ei näköjään Keskolta vastata samassa aikataulussa kuin monesta muusta rautakaupasta. Tällä kertaa nämä asiat jäivät kesken, kun en saanut vastausta halutussa ajassani.


Rautian palvelu ja myynti- into oli aivan omaa luokkaansa. Täällä oltiin hyvin aktiivisia ja toimitukset pystyttiin järjestämään hyvinkin lyhyellä varoitusajalla. Esimerkiksi Stryroxit otin Rautiasta, koska urakoitsija oli edellä aikatauluista ja hankinnoille tuli kiire. Tähän Rautia pystyi vastaamaan hyvin. Valitettavasti kuitenkin muissa tuotteissa kuten harjateräksissä sekä raudoitusverkoissa Rautia oli selkeästi muita kalliimpi.


Starkissa asioidessani minulle jäi sellainen kuva, että tässä on todellinen rautakauppa. Palvelu oli erittäin hyvää sekä homma tuntui hoituvan heti alusta asti. Lisäksi rakentaja huomioitiin erittäin hyvin ja heiltä sai mukavat määräalennukset. Harjateräs, Styroxit sekä raudoitusverkot olivat täällä kaikkein halvimpia. Lisäksi terästen ja raudoitusverkkojen toimitus onnistui myös hyvin parin päivän varoitusajalla. Keskitin hankintani tänne myös rakennusmuovien, liimojen/massojen sekä muiden tarvikkeiden suhteen. Näitä menee kuitenkin rakennusprojektissa paljon ja nämä voivat tuntua yksittäisinä ostoksina pieniltä, mutta kokonaisuutena näistä kertyy iso kokonaisuus. Näissä on kuitenkin helpoin säästää, kun kyseessä on standardoidut tuotteet, eikä puhuta mistään työsuoritteesta johon vaikuttaa aina ammattitaito ja muut asiat.  Voin suositella Starkkia omasta puolestani. Säästön suhteen puhutaan noin 800-1000 euron säästöistä, kalleimpaan paikkaan verrattuna. Tämä tarkoittaa edellä mainittuja hankintoja.


Kangasalla/ Tampereella ei ole vielä Byggmaxia, joten kyseinen liike ei ollut mukana vertailussa, jos joku tätä ihmettelee. Kangasalle aukeaa syksyllä byggmax, joten katsotaan sitten heidän hintatasonsa. 


-Timo-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...