sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Eteisen lattialaatta valinta

Eilen kiertelimme muutamissa rautakaupoissa lähinnä eteisen lattialaatta mielessä. Sama lattialaatta tulee eteinen-keittiö-ruokailutila-olohuone -akselille. Toivevärinä olisi vaalea harmaa -hieman betoninen vivahde. Vielä ei ole päätetty olisiko laatta kooltaan 45x45cm vai 30x60cm. Edellisessä talossamme oli laattalattiat neliön mallissa 45x45cm ja nyt houkuttelisi suuresti tuo toinen 30x60cm vaihtoehto.

Tässä mietteitämme valinnasta tällä hetkellä:Lattialaattojen hintahaitari neliöltä (m2) oli noin 27,50e-46,90e. Laatat olivat myös hyvin mattaisia, ei sileän kiiltäviä jotta eivät olisi liian liukkaita. Edellisessä talossamme oli puolet lattia-alasta isoa laattaa eikä mitään ongelmia ollut liukastumisten yms kanssa. Sukkia kului enemmän mutta se olikin ainoa haitta mitä havaitsin. En myöskään huomannut mitään jalkojen kipeytymistä mistä moni puhuu kun laattalattia on kovaa materiaalia verrattuna laminaattiin. Uskallan siis lähteä uudelleen suunnittelemaan laajaa laatta-alaa kotiimme. 

Erityisen innoissani olen kun löysin tuon Iside laatan. Kyseistä väriä saa kaikissa kokoluokissa eli 10x10cm, 45x45cm sekä 30x60cm. Tämä hienoa siksi että saisimme myös saman sävyn jatkumaan eteisen ja kodinhoitohuoneen välillä kun eteinen tulee isommalla laatalla ja kodinhoitohuone viemärikaatojensa vuoksi pienemmällä. Kodinhoitohuoneemme ovi tulee varmasti olemaan usein avoimenaan joten se on hieman jatkeen oloisena eteisestä katsottuna. (kuvassa väri ei ihan ole oikeuksissaan sillä kyseessä siis vaalean harmaa -ei beige)Toivoisin jos päädymme tuohon 30x60cm laattaa että sen ladonta olisi kuvanmukaista. Näyttää kauniille omaan silmään. Taitaa ollakin suosituin ladontatapa.


-Paula-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...