perjantai 28. kesäkuuta 2013

Työmaalla tapahtuu -meno on hurjaa

Vauhti on hurjaa. Työmiehillämme oli juhannuksen aikana viikko lomaa joka tarkoitti meillekin lepoa tontilta. Juhannuksen jälkeen työt käynnistyivät uudelleen ja virtaa riittää. 

Maatyöt

Maatyöt saatiin tehtyä kunnialla loppuun sovitusti. Haaviston porukalle siis suuret kiitokset aikataulussa pysymisestä. Myös maa-ainekset tuotiin tontille sovitusti ja täytöt saatiin tehtyä. LVI kuviimme lisättiin tarjouspyyntöjen jälkeen yksi pihakaivo lisää joka oli ainoa lisäkustannus mittausmiehinensä itse maatyölaskuissa. Muutoin pysyimme oikein hienosti sovitussa tarjouksessamme. 

Maa-ainekset oli omalukunsa. Siinä teimme suuren ylityksen budjetissamme. Tasamaatontille ajattelimme varailla 9.000 eurolla maa-aineksia sillä tonttimme ei ole järin suuri ja maa tontilla on hyvää peltomaata. Tontilta tosin kaivettiin isoja kiviä pois ja talon pohjasta otettiin suunniteltua enemmän maata pois jotta maa talon alla olisi tarvittavan lujaa tekoa. Tästä johtuen kustannuksemme nousivat tuplaten eli budjetin ylitystä tuli noin 9.000 euroa. Mitä tästä sitten opimme? Voisiko jatkossa laittaa budjettiin hieman liikkumavaraa. Ehkä.

Upeita luonnonkiviä tontiltamme
 -täytyy pihasuunnitelmassa huomioida

Perustusten pariin


Tontin maatöiden ja tasauksen jälkeen jatkettiin talon ja talousrakennuksen perustusten pariin. Perustukset ja anturat saatiin kasattua vain muutamissa päivissä. Tontille meno oli huikeaa kun tämän jälkeen pystyi jo näkemään talon ja talousrakennuksen paikat joita vain aiemmin papereista arvailtiin ja jalanmitalla mittailtiin. Talon ja talousrakennuksen lisäksi anturat tehtiin myös terassin pilareille.
Meillä on terassille ulkoporeamme joka oli käytössä edellisessä omakotitalossamme ja tämä tulee mukanamme myös uuteen kotiin. Jo suunnitteluvaiheessa poreammeelle tehtiin terassin kulmaan oma katettu nurkka, jonka alle suunniteltiin tukeva perustus. Painoa poreammeesta löytyy kuitenkin kun kaikki kylpijätkin ovat sisällä yli 1600kg.

Bitumointi tehtiin myös perustusten jälkeen jottei kondessiovesi kastele anturoita. Bitumointi tehtiin ammattilaisten voimilla kahdessa päivässä -ja voin hattua nostaa heille sillä tontillamme paahtoi aurinko täysiä +30 asteessa. Kuumaa hommaa.

HotSpot SX (kuva täältä)

Perustukset ja anturatTerassipilarien anturat

Etukuisti joka valetaan betonilla

Bitumointia -valuva kondessivesi ei näin kastele anturoita


Sokkeleiden täyttö ja tontin tasaus

Perustusten teon jälkeen siirryttiin sitten sokkeleiden täyttöön maa-aineksella ja tontti tasattiin Kunnan vaatimalle tasolle. Tie on korkeammalla kuin tontit joten jo tämänkin vuoksi kului paljon maa-ainesta kun tonttia hieman korotettiin ja saatiin sovitulle tasolle. Tämäkin siis yksi syy budjettimme ylitykseen. Emme osanneet huomioida kuinka paljon todella tontin pintaa korotettiin. Omaan silmääni aluksi korotus ei kovin suurelta vaikuttanut mutta jälkikäteen kun näkee viereisellä tontilla lähtökohdan niin kyllä sitä maa-ainesta täytyikin tulla reippaasti. Mutta mitä sitä enää itkemään. Laskut on maksettu ja matka jatkuu. Toivottavasti ei kohti seuraavaa budjetin ylitystä.

Sokkeleiden täyttöä
'

Tonttimme täytetty ja tasattu


Kuva otettu tonttimme etupäästä.

Etupiha -sivulla talousrakennus

Talo alkaa nousemaan

Ajatella -muutama viikko sitten tonttimme oli peltomaata ja nyt jo saamme ihastella harkkoriveillä kasvavaa taloamme. Alakerran ovien ja isoimpien ikkunoiden paikat jo hahmottuvat meikäläisellekin. Keittiö - ruokatila - olohuone -akselilla on isommat ikkunat kuin muualla, vain 10cm lattiasta. Nämä jo näkyvät. Mietimme pitkään alkaisivatko ikkunat jo lattiatasosta mutta tulimme lopuksi siihen tulokseen että siivouksen ja muun elämisen kannalta on parempi että tulisi noin 10cm hajurako lattian ja ikkunan väliin. Nyt kun näin toteutuksen omin silmin niin tyytyväinen olen tähän ratkaisuumme.


Talo jo noussut muutaman harkkorivin verran


Ulko-oven paikka ja vieressä kuraeteinen

Talon etuosa

Lapsien kanssa ruokailutilassa

Näkymä olohuoneesta

Kuva talon sivusta

-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...