perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kurasyöppö ja Unidrain viemäri hankintalistalla

Ensi viikolle on sovittu lattialämmityksen asentaminen sekä lattiavalu. On siis aika hommata LVI-miehellemme kurasyöppö kuraeteiseen sekä Unidrain viemäri jotka asennetaan lattiavalun yhteydessä.

Kurasyöppö

Kurasyöppö valmistajia ei ole montaa, valittavanamme oli kaksi valmistajaa Kavika sekä Onninen. Kuraeteiseemme tulee pienin kurasyöppö versio eli mitoiltaan 400 x 600. Onnista ei ole paljon tullut aikaisemmin vastaan ja päädyinkin tilaamaan Kavikan kurasyöppö Minin. Vertailin netistä eri jälleenmyyjiä ja paras kokonaishinta postitettuna oli Taloon.comilla. Päädyimme sitten siihen. Pari päivää ja kurasyöppö toimitettiin kotiovellemme. Hienoa. Tuolla eteisessä se nyt jököttää ensi viikkoa odotellen. Uskoisin tosin että jos olisi ollut enemmän aikaa vertailla myös muualla kuin netissä toimivia jälleenmyyjiä olisimme saattaneet muutaman satasen vielä säästää. Valitettavasti tämä kolmen lapsen arjen pyöritys on vienyt hieman tehoja ja kotiinkuljetus todettiin nyt kaikista parhaimmaksi meidän kannalta.

Kavika kurasyöppö Mini 400 x 600

Unidrain

Jaa-a, mitähän tähän toteaisin muuta kuin että vaikeaa oli. Ei ylitsepääsemätöntä mutta vaikeaa. Näin mattimeikäläiselle nämä LVI asiat ovat kovin vieraita ja sitten kun pitäisi lattiakaivoa metsästää ja myyjä kyselee "sivulähtöjä", "saunanviemärin kytkemistä" yms niin kyllä siinä epätoivo iski. Onneksi LVI miehemme on varustettu hyvillä hermoilla eikä useat soittelut ja saman asian tivaamiset häntä heilauttaneet. Päädyimme hankkimaan Unidrain viemärimme Hanakat jälleenmyyjältä. Tässäkin tultiin siihen että olimme hieman myöhässä liikkeellä ja tämä Hanakoiden myymälä on paikkakunnallamme ihan vieressä joten pääsimme helpoimmalla tilaamalla heiltä ja seuraavana päivänä jo puhelimeni piippasikin että tilaus on heiltä noudettavissa. Ymmärsin että monilla Unidrain jälleenmyyjillä ei ole niitä hyllyissä sillä osia on niin montaa erilaista että selvivät helpommalla kun asiakas tilaa ja he tilaavat maahantuojalta suoraan. Piirrustuksissamme oli merkitty kaksi 600mm Unidrain viemäriä mutta päädyimme LVI miehen kanssa ottamaan yksi 1200mm viemärin. Siinä tuli säästöäkin sillä kaksi pienempää olivat hurjasti kalliimpia kuin yksi iso. Kahteen pieneen olisi pitänyt ottaa myös kaksi eri viemäripalaa joten säästökin tässä tehtiin muuttamalla alkuperäistä suunnitelmaa.

Tilasimme alkuun siis tuon itse viemäriosan sekä viemärikalusteen. Nuo kehysosat hommaamme kun olemme sisätyövaiheessa. Päädyimme tuohon ClassicLine Column ritilään. Mielestäni malli on kaunis ja perinteinen. 
-Paula-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...