torstai 9. tammikuuta 2014

Maalien valinta ja kilpailutus

Tasoiteurakka ja pohjamaalaus on suoritettu kunnialla loppuun päärakennuksessamme. Yläkerta ja alakerta ovat molemmat saaneet kauniin valkoisen pohjamaalin sävyn. Tilat tuntuvat avarammilta ja korkeammilta nyt kun katot ovat myös saaneet valkoisen roiskeen pintaan. Alunperin ajattelimme maalata keittiön katon pesunkestävällä maalilla edellisen timpurimme suosituksesta, mutta päädyimme kuitenkin roiskeeseen myös keittiön osalta. Roiskeen pinta on hyvin maltillinen -ei liian röpyliäinen joten se sopi hyvin myös keittiötilaan. Hauskaa sinänsä on, etten ole ikinä ajatellut, että kukaan saisi ruokaroiskeitaan kattoon asti keittiössä mutta kun muutimme nykyiseen vuokra-asuntoomme rakentamisen ajaksi niin täällä siihen näkyyn kohtasin heti ensimmäiseksi.

Maalit tilasimme ja ne saapuivat tiistaina tontillemme. Mieheni kävi ne muiden töiden ohella nostelemassa paikoilleen. Nyt ne ovat nätissä nipussa olohuoneen lattialla odottamassa maalareita.Maalien valitseminen

Sisustussuunnitelmassa Sisustusassari Marika oli ehdottanut meille muutamia maalisävyjä jotka sopivat haluamaamme värimaailmaan talossa. Vaihtoehtoina oli kaksi vaaleanharmaata ja kaksi keskiharmaata värisävyä. Nämä esittelin Värisuunnitelma sisäpintoihin postauksessani. Linkistä pääset tutustumaan värisävyihin. 

Tein Marikan ohjeistuksella koemaalaukset. Koska en osannut sanoa kerkiänkö kuinka tehdä maalaukset pohjamaalin päälle ennen maalareiden saapumista kohteeseemme, Marika ohjeisti ottamaan muutaman kipsilevyn palan ja maalaamaan ne. Näin toimin ja juuri ne oikeat värisävyt löytyivät. Kehotankin jokaista maalien valitsijaa aina koemaalaamaan, se ei ole turhaa puuhaa. Itse mietin, kun sain suunnittelijan suunnitelman käsiini, että otan hieman lämpimämmän harmaan sävyt. Koemaalaus osoitti että kyseinen sävy oli omaan mieleeni liian ruskeanharmaa. En halua edes ajatella omaa mielialaa jossa maalit olisi tilattu kyseisellä ruskeanharmaalla ja maalauksen jälkeen olisin tämän asian havainnut. Mutta nyt siis maalit on koemaalattu ja päätetty!

Koemaalauksen tulos vaaleanharmailla; alimmainen liian ruskeanharmaa, ylempi valittiin.
Tehkää koemaalaukset varmistaaksenne juuri sen oikean lopputuloksen!!


Maalien kilpailutus

Kun maalin sävyt olivat valittuina ja olin pohjapiirrustuksen avulla laskenut jokaisen maalattavan seinän pinta-alan, laitoimme tarjoukset maaleista sähköpostilla matkaan. Saimme hyvin nopeasti vastauksia. Normaalin seinämaalin lisäksi tarvitsimme pesunkestävää maalia kuraeteiseen sekä kodinhoitohuoneeseen.

Tampereen väripalvelu antoi kohtalaisen tarjouksen Coloria maaliin sävytettynä. Tarjous tuli nopeasti mutta oli silti kallis. Rahtikulut olivat kohtuulliset.


Väritupa Valkeakosken tarjous oli kallein. Johtunee ilmeisesti siitä että maalisävyt tarjottiin Teknoksen maaliin sävytettynä. Tämä ei siis johtanut eteenpäin.

Maalarimestarien Oy tarjosi myös Teknoksen maaliin sävytykset ja tarjous oli kalleimpien joukossa.


Rautia Tampere antoi aluksi toiseksi kalleimman tarjouksen, mutta kun pyysin heitä sävyttämään kalliin Tikkurilan Luja maalin sijasta edullisempaan Coloria Forteen niin hinta alentui hieman. Ei kuitenkaan tarpeeksi.

Fintex-Tetrakem Oy on Kangasalla toimiva maalitehdas josta ilman muuta kysyimme myös tarjousta. Heiltä saimme haluamamme maalinsävyt sekoitettuina Fintex 7 ja Fintex KSM 25 maaleihin kaikista edullisimmin. Hinta ero muihin oli huima.


Valintamme

Valintamme oli Fintex-Tetrakem Oy hinnan ja heidän hyvän ja nopean palvelunsa ansiosta. Saimme lisäksi hyvän tarjouksen vedeneristystuotteista sekä Primerista. Nämä tulivat maalian mukana kohteeseen. Fintex-Tetrakem Oy on valmistanut maaleja 40 vuotta joten uskomme laadunkin olevan kohdillaan. Maalarimme totesi aikoinaan ettei ole uransa aikana nähnyt suuriakaan eroja sisämaaleissa, ulkomaaleissa kylläkin.

Nyt vain maalausurakan alkua odotellessa, ensi viikolla starttaa!
Paula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...