torstai 23. tammikuuta 2014

Struktuuriseinä Tikkurilan Tunto Hienolla

Värisuunnitelmassamme oli merkitty kaksi seinää tehtäväksi struktuuripinnoitteella. Pinnoitteeksi valitsimme suunnittelijan opastuksella Tikkurilan Tunto Hienon. Talomme muut seinäpinnat (lukuunottamatta vanhempien makuuhuoneen tapettiseinää) ovat hyvin vaalean harmaat tai valkoiset. Tämän vuoksi valitsimme struktuuripinnoitteeseen selvästi tummempaa harmaan sävyä kuin muut seinät. Seinään tulee kahta eri harmaata -alle tummaa ja päälle vaalean harmaata. Näin toivomme saavamme hieman elävyyttä seinän pintaan - ja sitä paljon puhuttua betoninväriä johon olen hyvin tykästynyt.

Tikkurilan Tunto Hienoa

Tunto Hienolla saa niin monta erinäköistä seinää kuin on tekijöitäkin. Maalia voi levittää telalla tai sudilla sivellen, apuvälineiksi voi ottaa esim pesusienen jolla taputella pintaan haluamaansa kuviointi tai lastan jolla sivellä. Vaihtoehtoja on todella monta. Meillä käytetään sutia jolla ensiksi suditaan ristiin rastiin maalia, jo tällä saa todella eläväisen seinäpinnan. Kokeilimme maalarimme kanssa sienellä tupsuttamista päälle mutta se ei omaa silmää miellyttänyt. Ilmeisesti haluan kuitenkin tasaista pintaa. Mutta kokeilemalla sitä tietää juuri sen omannäköisen seinäpinnan.

Tunto -sarjasta löytyy myös Tunto Karhea. Tunto Karhea sisältää 1,5mm kokoista kivirouhetta. Itselleni tämä karheapintainen struktuuripinnoite oli liian kivimäinen. Ei mielestäni kuitenkaan yhtään hullumpi vaihtoehto jos etsii seinään selkeää karheutta. Jälki muistuttaa mielestäni hyvin paljon rappauspintaa.


Tikkurilan Tunto Karhea pinnoite

Tunto Hieno on hieman jäykempää maalia kuin perusseinämaali. Tämän vuoksi sitä on hyvä tehdä vain pieni alue kerrallaan oman maun mukaan, sillä se jämähtää kohtalaisen nopeasti seinälle.

Meillä on olohuoneen iso seinä ja kodinhoitotilan syvennysseinä Tunto Hienon käsittelyn kohteena. Maarien kanssa aloitamme pienemmästä seinästä kodinhoitohuoneessa jotta löydämme sellaisen jäljen joka miellyttää sitten isollakin olohuoneen seinällä.

Katsotaan mitä tuleman pitää!
-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...