perjantai 24. tammikuuta 2014

Suihkuhanojen ja wc istuimien valinnat tehty

Viimein saatiin valittua WC istuimet sekä molempien wc pönttöjen viereen asennettavat bidesuihkuhanat. Bidehanat jouduimme laittamaan molempien wc pönttöjen viereen sillä alakerran wc:n altaalta olisi joutunut bidehanan letku tulemaan pitkän matkaa kalusteiden alla ja olisi jäänyt ikävästi keräämään aina pölyä lattialle, yläkerran wc allas on puolestaan ihan toisella seinustalla joten tässä tapauksessa bidehanan letku olisi joutunut tulemaan koko huoneen poikki. Näistä syistä päädyimme erillisiin hanapisteisiin bidehanojen osalta.


WC istuimet

WC istuimeksi valitsimme iDo-merkin Seven D malliston istuimen. Mielestäni kyseisessä mallissa on kaunis muotoilu sekä siivousta helpottava linjakkuus. Otimme 39310 mallin jossa on kova istuinkansi sekä Quick Release toiminto. Useat ovat maininneet että tuo mekanismi ei ole kestävemmästä päästä mutta toisaalta on paljon myös puolesta puhujia. Katsotaan kuinka se meidän arjessa tulee pärjäämään. Tuo kyseinen mekanismi estää kovan kannen paukahtamisen istuinrenkaaseen eli hidastaa kannen lasketumista. Mukavana lisänä istuimessa on myös iDo mallista tuttu Fresh WC-raikastustoiminto joka korvaa pytyn istuinosan alle laitettavat näkyvät raikastajat. Tästä olen myös kuullut kuinka nopeasti kuluvia ja hintavia nuo Fresh panokset ovat, mutta löysin hyvän vinkin netin kautta tilata Saksan maalta panokset. Ovat paljon halvempia sielä suunnilla ja ainahan voi käyttää kaupan hyllyn raikastimia, mikään ei sitäkään estä. Tietääkseni tuo malli voidaan liimata maahan kiinni joten ei tarvisi isoja ruuvikiinnityksiä -tästä iso ulkonäöllinen plussa.

Bidehanat WC tilaan

WC istuimien vierelle etsimme hyvin pelkistettyä ja kapeaa suihkuhanaa jossa on hanavipu suihkuhanan yläpuolella. Näin uskoisin hanan olevan helppokäyttöisempi. Valitsimme Gustavberg -merkin mallistosta Nautic 150 C mallin. Mallissa on mielestäni hyvä muotoilu eikä hanakulmia näy. Simppeliä. Hanan vierelle ostamme rautakaupasta suihkupään ja letkun.

Kurapisteen suihkuhana

Kurapisteeseen tulee suihkuhana sekä kuraharja. Suihkuhanaksi valitsimme Oraksen perinteisen Safira 1070 hanan. Hanan kahva ratkaisi tässä paljon, kurapisteen hanasta täytyy saada nopeasti hyvä ote emmekä halunneet ostaa kovin hintavaa suihkuhanaa. Tässä mallissa mielestäni ulkonäkö ja hinta kohtasivat. Ostamme rautakaupasta kuraharjan ja letkun.

-Paula-

2 kommenttia:

  1. Moi! Ensinnäkin kiitokset mielenkiintoisesta ja perusteellisesta blogista! Tätä on ollut todella mukava seurata. Tämä on itseasiassa paras blogi mitä olen seurannut. Me saimme puolisoni kanssa juuri viime vuonna ensimmäisen talomme valmiiksi. Tämä on puurunkoinen tiiliverhottu jukkatalon mallista hieman muokattu omien mieltymysten mukaan. Kivitalo olisi meilläkin unelmissa ja siksi tätä blogia on ollut mukava lueskella ja ottaa oppia ja ideoita omaa mahdollista kivitaloprojektia varten. Mutta asiaan. Voitko vinkata mistä tilasit noita fresh-wc tikkuja, kun tuntuu että niitä kuluu aika tahdilla kolmessa idon pytyssä. Kiitokset jo etukäteen.

    VastaaPoista
  2. Heippa, tuhannet kiitokset mukavasta palautteestasi! Se on kumma juttu kuinka meilläkin ensimmäisen puutaloprojektin jälkeen katse siirtyi kuitenkin vielä seuraavaan rakennusprojektiin. Kiva kuulla jos blogistamme olisi apua teidänkin kivitalo unelman suunnittelussa.

    Laitan tähän linkin noista Fresh wc puikoista kun löydän sen vinkkilinkin. Se oli netissä yhdessä keskustelupalsta keskusteluketjussa. Metsästän sen ja laitan tänne. Harmi etten sitä ottanut heti talteen.

    -Paula

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...