sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Timanttiporausten kilpailutus

Yksi asia mitä emme olleet aikaisemmin ajatelleet tarvitsevamme kohteessamme oli timanttiporaus. Jotenkin reiät pitää tehdä 400mm eristeharkkoon, niin talousrakennuksen- kuin teknisen tilan korvausilman aukoille, kuin itse suuri aukko itse iv- koneen ilmanotolle. Lisäksi talon sisällä piti tehdä väliseiniin muutama iso reikä läpivientejä varten. Kaikkiaan reikiä tarvittiin 8 kpl.  En ole aikaisemmin tutustunut timanttiporauksen saloihin, mutta nyt päästiin tutustumaan siihenkin maailmaan.

Kilpailutimme seuraavat toimijat timanttiporauksen osalta ja toimijat olivat Pirkanmaalaisia:


Kyseinen toimija vaikutti suurelta toimijalta, jonka pääbisnes on varmasti aivan muualla kuin pientalorakentamisessa. Ottivat kuitenkin vastaan tarjouspyynnön ja korostin, että tarvitsen tarjouksen seuraavaksi päiväksi sekä tiedon porausaikataulusta. Sain itse tarjouksen, mutta porausaikaa ei vahvistettu. Poraus tarvittiin kuitenkin kuluvaksi viikoksi. Kahteen päivään ei kuulunut vastausta ja kun puhelin soi, niin olin jo sopinut porauksesta toisen toimijan kanssa. Tarjous oli myös ylivoimaisesti kallein.Kyseessä oli Kangasalalainen toimija, joten ajattelin että läheltä palvelu löytyy nopeasti ja edullisesti. Tämä siis oli omaa kuvitelmaani. Kesti kauan saada yhteys kyseisen firman puhelinnumeroihin, vaikka koitin myös suoriin numeroihin. Kun lopulta sain yhteyden keskukseen, niin minulta otettiin numero soittopyyntöä varten. Korostin, että tarvitsen vastauksen parin päivän sisällä. Soitin vielä seuraavanakin päivänä, mutta samat fraasit "että soitamme teille takaisin".
Täytyy tunnustaa, että olin palvelun tasoon todella pettynyt.


Asiallinen Tamperelainen toimija, jolta saimme vastauksen nopeassa aikataulussa. Tarjous oli myös kilpailukykyinen, mutta ei kuitenkaan riittänyt tässä tapauksessa. Lisäksi porausaikataulu olisi mennyt turhan kauaksi tulevaisuuteen meidän kannalta. Asiakaspalvelu toimi hyvin.Saimme tarjouksen määritellyssä aikataulussa sekä poraus olisi onnistunut aikataulun puitteissa. Tarjous oli joukon keskitasoa. Ei huomautettavaa palvelun suhteen.Tällä kertaa tarjous jäi saamatta heidän kohdallaan.Tarjoukseen reagoitiin hyvin ja tarjous oli kilpailukykyinen. Ei huomautettavaa ja homma toimi hyvin.
Kyseinen toimija reagoi erittäin aktiivisesti tarjouspyyntöön ja pystyi reagoimaan porausaikatauluumme hyvin joustavasti. Itse asiassa he ylittivät odotuksemme ja se o aina erinomaista asiakaskokemuksen kannalta. Lisäksi tarjous oli joukon kilpailukykyisin sekä asiakaspalvelu oli erinomaista. Sain soiton yrityksestä, jossa kävimme läpi kohteemme ja että kaikki oli kunnossa porausta varten. Iv- urakoitsijamme merkkasi ulkoseinään porauspaikat, sekä minkä kokoinen reikä kuhunkin kohtaan tehdään. Lisäksi annoin porausporukalle vielä pääurakoitsijan sekä iv- urakoitsijan numeron, jotta kaikki sujuu kohteessa mahdollisimman hyvin.

Tarvitsemme timanttiporauksen osalta palveluntarjoajaa kohtuullisen nopealla aikataululla, joten tässä tuli hyvin punnittua yrityksen reagointi tarjouspyyntöihin sekä asiakaspalvelun taso. Itse pidän oletuksena, että nykyään pitää reagoida tarjouspyyntöihin 1-2 päivän sisällä tai ainakin ottaa asiakkaaseen yhteyttä. Timanttiporausalan yritykset selviytyivät keskimääräistä paremmin, mutta osa ei pystynyt reagoimaan pyydettiin porausaikatauluun. Tästä ei sinänsä voi ketään syyttää, koska tähän vaikuttaa monia asia. Osa yrityksistä tarjosi palveluitaan vain b to b- sektorille, joten he eivät tehneet tarjousta pientalorakentajalle. Tämä on täysin ymmärrettävää. Päädyimme valitsemaan Suomen Timanttiporauksen, joka tuntui erittäin asiakaslähtöiseltä yritykseltä ja nyt sen itse käytäntökin vahvistaa. Heidän kauttaan saa palveluita ainakin Etelä- Suomen alueella ja varmaan laajemminkin. Suosittelemme pyytämään tarjousta, koska olimme erittäin tyytyväisiä. Hinta/ laatusuhde oli erinomaisen hyvä.


-Timo-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...