perjantai 8. marraskuuta 2013

Risuja matkan varrelta JH- Rakennus.

On vuoro antaa välillä myös risuja, koska kaikki ei aina mene niin kuin elokuvissa. Haluamme kertoa rehellisesti ja läpinäkyvästi kuinka projektimme etenee. Hyvä urakoitsija saa kiitosta, mutta tumpelosta tulemme myös kertomaan.

Ennen kuin Rakennus Myllyaho siirtyi kohteeseemme, niin jouduin ottamaan timpurin noin viikoksi ja tarkoitus oli teettää hänellä enemmänkin hommia. Minulle suositeltiin yritystä nimeltä JH- Rakennus Oy Lempäälästä ja palkkasin yrittäjän tekemään määriteltyjä timpurintöitä. Kaikki alkoi sinänsä mukavasti ja hommissa päästiin eteenpäin. Muutaman päivän annoin timpurin häärätä kohteessa omin päin ja kuin sattuman kaupalla koitti syysloma. Olin kohteessa maanantain ja tiistain timpurin apuna, jolloin meidän oli tarkoitus laittaa urakkaa oikein kunnolla eteenpäin. Hyvin pian huomasin, että timpurin työtahti oli hyvin rauhallinen sekä jokaista sahausta tai katkaisua mietittiin vaikka kuinka kauan. Jos timpuri meni katkaisemaan sopivaa puunpalaa sirkkelöintipaikalle, niin siinä saattoi mennä 15min. En ollut mitenkään tyytyväinen asiaan, koska tarkoitus on tehdä töitä kunnon tahdilla eikä puuhastella vähän sinne päin. Lisäksi itseäni häiritsivät myös seuraavat seikat kyseisen yrittäjän kohdalla, että hän puhui koko ajan puhelimeen ja homma keskeytyi sekä jos hänen kanssaan jutteli töiden lomassa, niin hanskat tippuivat maahan. Ei hyvältä vaikuttanut. Totesin vaimolle maanantaina illalla, että annetaan timpurille vielä mahdollisuus tiistaina.

Tiistai ei ollut toivoa täynnä, vaan sama tahti tuntui jatkuvan. Suorastaan ärsyttävän rauhallinen työtahti, josta ei tullut valitettavasti mieleen muuta kuin selkeä rahastuksen maku. Tuntitöitä kun teetin, niin odotusarvo oli kuitenkin huomattavasti korkeampi työn suoriutumisen suhteen. Tiistaina iltapäivällä vapautin timpurin työtehtävistään, koska hommasta ei yksinkertaisesti tullut yhtään mitään. Timpuri oli kovin yllättynyt asiasta ja ihan kuin kukaan ei olisi sanonut hänelle asiasta aiemmin. Me annamme kyllä suoran ja rehellisen palautteen sekä näin teimme hänellekin.

Minulla oli jotenkin aavistus, että perästä kuuluu laskun merkeissä. Tietysti oli syntynyt laskutettavaa työtä, mutta arvelin että jotain keskustelua käydään vielä. Kun lasku saapui, niin olikin heti reklamoinnin aika. Timpuri oli hakenut työmatkallaan kohteeseen rakennustarvikkeita muutamaan otteeseen ja hän laskutti näistä. Tässä ei sinänsä ole mitään vikaa, kunhan siitä sovitaan asiakkaan kanssa. Me emme olleet sopineet tästä mitään. Suostuin maksamaan jonkinlaisen korvauksen tästä vaivannäöstä. Huvittavinta oli se, että timpuri laskutti tunteja spu- levyjen hakemisesta kohteeseemme 2,5h. Kohteestamme ajaa lähimpään rautakauppaan 15min, liekö ollut pidennetty lounas vai mikä kyseessä? Tästä reklamoin heti ja kieltäydyin maksamasta kyseistä suoritetta.
Pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen laskun maksamisesta ja me niin sanotusti eroon kaverista.
Voisin sanoa, että en ennusta kovin ruusuista tulevaisuutta kyseiselle yritykselle.

ps. Lopuksi vielä selvisi, että kun katto oli ummessa niin JH- Rakennukselta oli unohtunut tehdä koteloinnit puhallusvillaa varten. Käsittämätöntä, että sillä tahdilla vielä unohtui jotain. Onneksi Myllyahon porukka huomasi asian ja tilanne saatiin korjattua.

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...