perjantai 22. marraskuuta 2013

Puhallusvillan kilpailuttaminen

Tässä on hieman tarkoituksena avata puhallusvillan hankintaa, sekä millaisia mietteitä itselläni oli kyseisen asian suhteen. Itse aloitin eristysasioiden mietinnän jo talvella -12, joten on ollut aikaa ottaa selvää erilaisista asioista. Edellisestä talosta minulle oli tuttua selluvilla, joka monelle tarkoittaakin yhtä kuin puhallusvilla. Olin positiivisesti yllättynyt erilaisista vaihtoehdoista kuten esimerkiksi Parocin vuorivilla, joka minua alkoi kiinnostaa entistä enemmän. Vuorivillasta minua kiinnosti erityisesti sen palamattomuus, lämmönjohtavuusarvot sekä materiaalin painumattomuus. Lisäksi tutustuin myös Knauf- mineraalipuhallusvillaan, joka on hyvin kevyttä. Kuluttajan kannalta vaihtoehtoja riittää.

Tällä kertaa annoimme ratkaisun suhteen painoarvon materiaalin laadukkuudelle sekä kilpailukykyiselle hinnalle. Kilpailutimme seuraavat toimijat:


Pyysimme tarjousta puhallusvillan asennuksesta kohteeseemme, mutta tarjousta emme saaneet tällä kertaa kyseiseltä toimijalta. Tarjoavat selluvillaa puhallusvillaan asennukseen.
Aina pitää valita myös yksi hyvin paikallinen toimija niiden joukkoon, joilta tarjouspyyntö pyydetään. Tällä kertaa kuitenkaan emme saaneet tarjouspyyntöä Kangasalalaiselta toimijalta. Tarjoavat Termex puhallusvillaa.


Saimme tarjouksen, mutta se tuli auttamatta liian myöhään. Olimme jo tehneet valinnan toimittajan suhteen. Tarjouksen laatimiseen oli kuitenkin hyvin reilusti aikaa. Tarjoavat sellupohjaista puhallusvillaa.


Saimme tarjouksen määräaikaan mennessä sekä myös hyvää asiakaspalvelua. Heiltä löytyy tarjottavaksi selluvillaa, kivivillaa sekä lasivillaa. Tällä kertaa emme kuitenkaan päässeet kauppoihin.
Pirkanmaalainen toimija, jolta saimme kilpailukykyisen tarjouksen. He tarjoavat selluvilla ja tarkemmin ekovillaa kohteeseen puhallettavaksi. Yhteydenpito asiakkaaseen voisi olla aktiivisempaa ja tämän johdosta toimijoiden välille muodostui eroja.


Saimme heiltä tarjouksen termex- puhallusvillasta, joka on sellupohjainen eriste. Muilta osin palvelussa ei ole huomautettavaa.


Tarjoavat Knauf- puhallusvillaa, josta olimme myös hyvin kiinnostuneita. Knauf- puhallusvillassa meitä kiinnosti erityisesti eristeen keveys ja mineraalipuhallusvillana se ei reagoi niin voimakkaasti kosteuteen, eikä eriste painu. Perinteinen selluvilla nimittäin elää hyvin voimakkaasti kosteuden mukaan. Tällä kertaa tämä riitti hopeasijaan, mutta voimme lämpimästi suositella heidän palveluitaan. Saimme erittäin hyvää asiakaspalvelu sekä kattavasti tietoa Knauf- puhalluvillasta. Tarjous oli lisäksi hyvin kilpailukykyinen.


Takuueristys tarjoaa mineraalipohjaista eristysvillaa eli Paroc- puhallusvillaa.  Arvostimme erittäin paljon puhallusvillan suurta lämmönjohtavuutta, sekä parasta A1 paloluokkaa. Halusimme lisäksi          eristeen, joka ei painu vuosien varrella. Tarjous itsessään oli hyvin kilpailukykyinen sekä Takuueristyksen asiakaspalvelu oli ehdottomasti joukon parasta. Jo talvesta -12 lähtien minuun on pidetty yhteyttä sekä olen saanut paljon konsultaatiota eristeen valintaan. Tulin myös vakuuttuneeksi mineraalipohjaisesta puhallusvillasta sekä sen ylivoimaisista ominaisuuksista. Tuotteen laadun, kilpailukykyisen tarjouksen sekä hyvän asiakaspalvelun johdosta päädyimme valitsemaan heidät toimittajaksemme.


Valintamme osui mineraalipohjaiseen puhallusvillaan ja tällä kertaa Paroc- puhallusvillaan. Perinteinen selluvilla ei saavuttanut arvostustamme, koska tuotteen paloluokitus on heikompi sekä eriste reagoi kosteuteen siten, että eriste painuu. Puhallustoimittajien aktiivisuus vaihteli suuresti, osalta sai erittäin hyvää asiakaspalvelua, osasta puolestaan emme kuulleet mitään. Saatavuus oli syksyllä tietysti suuri kysymys, koska kaikki kohteet halutaan eristää talvea vasten. Takuueristys pystyi myös reagoimaan aikatauluihimme. Nyt kun puhallusvilla on lisäksi vielä asennettu, niin voimme suositella lämpimästi heidän palveluitaan.


-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...