sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Olkapäät kovilla - väliseinien hiontaa

Lauantain teemana oli väliseinien hiontaa hiomakivien avulla, joka on kyllä kovaa hommaa. Kaikki talon väliseinät pitää hioa saumojen kohdalta, jossa on hieman ylimääräistä laastia tai "pärseitä". Oikotietä onneen ei tässä tapauksessa ole, vaan hikeä on vuodatettava,  jotta seinät saadaan tasaisiksi. Parhaat apuvälineet tähän ovat kunnon hiomakivet, joissa pitää olla hyvä kahva. Apumiehiksi oli saatu kasaan appiukko sekä Jampe, joka onkin ollut tuttu näky raksalla.

Jampe väliseinien kimpussa

Tasaiseksi hiotut väliseinät

Olkapäät joutuvat koville, hiki lentää sekä suojalasit ovat huurusta täynnä


Tärkeää tässä väliseinien hionnassa ovat oikeat työvälineet sekä tarvikkeet. Hengityssuojaimet ovat aivan ehdottomat, koska seinistä irtoaa kuivabetonia. Lisäksi pitää olla kunnon suojalasit, koska muuten silmät ovat hetkessä täynnä roskaa ja pölyä. Hyvin tärkeään rooliin nousee myös hiomakivet ja minulle suositeltiin hiomakivien "kuningasta" RAHINA hiomakiveä. Ostimme yhden tälläisen sekä haastajaksi yhden Keskon oman tuotemerkin Profin vastaavan. Kahva Rahinassa oli todella hyvä, ja paljon parempi kuin Profissa. Prof hiomakiven kahva ei meinannut pysyä mukana - jouduttiin korjaustöihin


Hiomakivet eivät ole ilmaisia, koska Rahina kustantaa tuollaiset reilut 45€, kun Profin hinta liikkuu 30€:n tietämissä. Rahina on kyllä huomattavasti parempi ja sitä on helpompi käyttää. Rahina hioo seinää myös paljon tehokkaammin, mutta huomasimme Rahinassa yhden ehkä negatiivisen asian. Siinä ajassa missä hioimme alakerran väliseinät, niin kului yksi Rahina. Piti siis käydä ostamassa pari lisää, koska autotallikin pitää hioa. Prof ei ollut vielä mennyt miksikään alakerran hionnassa, mutta sen käyttö on huomattavasti vaativampaa. Hiomakiviin kuuluu rahaa siis tuollaiset 200€, mitä en olisi heti ajatellut.

Alakerran hionta syö yhden RAHINAN - piti hankkia vielä pari lisää. Karkeudet 16 ja 24.


Appiukon työmaa oli teknisen tilan koneellinen hionta. Rakennus Myllyaho oli tasoittanut teknisen tilan, jonka jälkeen suoritettiin karkea hionta. Tämän jälkeen seinät käsitellään Tikkurilan luja kosteussululla eli ammattilaisten termein "kossulla". Tästä ei kuitenkaan kannata ottaa huikkaa urakan välillä, vaikutti aikamoiselta liisteriltä;) Appiukko teki työtä käskettyä ja Hanski onkin melkoinen puuhamies. Pian tekninen tila olikin käsitelty kosteussululla. Ensi viikolla tähän päälle maalataan Lujamaalilla, jonka jälkeen tila kestää kosteutta hyvin. Teknisen tilan lattia tulee laatalla, sekä vesieristystä nostetaan seinälle noin 10cm matkalta, joten tulee vielä yksi laattakerros.

Teknisen tilan koneellinen hionta

Hanski on tarkka työssään

Luja kosteussulku levitettynä

Maalausta johtoviidakon keskellä
-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...