sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Harkkotalon kosteuden poisto ja rakennusaikainen lämmitys

Tänä kesänä sekä syksynä ei satanut siihen malliin kuin esimerkiksi syksyllä -12. Tämä vaikuttaa oleellisesti siihen asiaan, että kuinka paljon kosteutta harkkotalon runko imee itseensä. Tuttavani rakensi viime syksynä ja silloin satoi, niin paljon että talon runko oli kostea vielä pitkän aikaa. Meidän kohdalla on ollut poikkeuksellisen hyvä onni, koska sateet alkoivat vasta kun kohteessamme oli katto pään päälle. Näin vältyttiin pahimmalta mahdolliselta vaihtoehdolta.

Kun katto on saatu pään päälle, pitää myös pitää huoli kosteuden poistumisesta harkkotalon rungosta sekä laittaa rakennusaikainen lämmitys päälle. Joskus saadaan maalämpöpumppu päälle hyvin pian, mutta meidän kohdalla sähkökeskusta odotellaan vieläkin koska se on kustomoitu tietyin toiminnoin. Näiden toimitusajat ovat suhteellisen pitkiä. Tämän johdosta pumppua ei saada vielä päälle, vaikka muut valmiudet ovat kunnossa. Ovet ovat paikoillaan sekä ne on eristetty, yläpohja on ummessa ja puhallusvilla on asennettu yläpohjan päälle.

Tähän työvaiheeseen parhaimmat kaverit ovat kosteudenpoistaja sekä rakennuslämmittimet. Vuosi sitten hankittu Matsui on ollut korvaamaton apu kosteudenpoiston suhteen. Aluksi kosteutta onkin niin paljon, että koneen saa käydä tyhjentämässä hyvin pian. Nyt kun kone on laulanut reilu pari viikkoa, niin kosteutta on huomattavasti vähemmän. Lisäksi olen laittanut alakertaan puhaltamaan 9kw rakennuslämmittimen sekä 3kw lämmittimen yläkertaan. Talousrakennukseen sama systeemi, kun siirrymme siihen. Tuolloin tosin on jo maalämpöpumppu toiminnassa, joka helpottaa asiaa. Kosteudenpoisto on äärimmäisen tärkeää ennen tasoitetöitä, koska mikäli seinä on vielä märkä niin tasoitteet tulevat seiniltä alas. Tämä ei ole täysin harvinaista, mutta todella ikävää.

Kosteudenpoistaja ja rakennuslämmitin


Poistoilmaletku menee Styroxin läpi



-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...