tiistai 20. elokuuta 2013

Teräshormin kilpailuttaminen


Suunnittelun alkumetreiltä olemme tienneet, että seuraavaan taloomme tulee teräshormi harkkohormin sijasta. Ei sillä, että harkkohormissa olisi mitään vikaa, mutta ulkonäöllisistä syistä olemme kallistuneet teräshormiin. Lisäksi kun seuraavassa talossamme on maalämpö niin takkaa ei tule luultavasti poltettua aivan samalla ”apinanraivolla” kuin vanhassa talossa. Kyllähän takalla sähkölaskua saa jatkossakin pudotettua, mutta ero ei ole niin dramaattinen.

Teräshormi ei toki varaa lämpöä yhtä tehokkaasti kuin harkkohormit, mutta tällä se ei ollut oleellinen asia päätöksenteossa. Se mikä vaikutti asiaan on se, että mikäli olisimme halunneet harkkohormin, niin hormin korkeus yli 7m olisi vaatinut takalta suuren kantavuuden. Eli toisin sanoen olisimme joutuneet tekemään todella jykevän takan alakertaan ja tämä olisi vienyt liikaa huomiota olohuoneessa.

Teräshormeja löytyi yllättävänkin paljon, joukossa tunnettuja brändejä ja sitten hieman tuntemattomampia. Tässä teräshormit, jotka kilpailutimme:Tulikivi teräshormi
Vaikutti oikein laadukkaalta tuotteelta, josta saimme tarjouksen kohtuullisen nopeasti. Haluavat varmaan lähtökohtaisesti myydä hormin omiin takkoihinsa. Saimme kyllä kelpo tarjouksen takasta + hormista, mutta emme valinneet sitä tällä kertaa. Mitään erityistä kuitenkaan kyseisestä hormista ei jäänyt mieleen.Tiileri teräshormi
Kyseiset hormit vaikuttivat ehkä kaikkein laadukkaimmilta ja saimme hormista hyvän esittelyn Tiilerin Pirkkalan myymälässä. Kävimme selvästi läpi hormivaihtoehdot ja erityisen tyytyväinen olen hormin värivaihtojen esittelyyn. Harjattu teräs nousi suosikiksemme, jonka päätimme valita värisävyksi tämän käynnin perusteella. Hormeja saa valkoisena, tumman sävyisenä sekä kromisena. Krominen kuulosti jo hieman hurjalta. Sellaiselta Cribs meiningiltä, jossa jenkeissä esitellään kaikkea kiiltävää kromista;) Asiakaspalvelu Tiilerilla oli erittäin asiallista, sekä saimme paljon vinkkejä. Lisäksi takkamuurareista saimme hyviä vinkkejä. Hormitarjous oli kuitenkin joukon kallein, joten emme päässeet siitä kauppoihin.


Jalotakka teräshormi
Oli minulle joukon tuntemattomin teräshormi, mutta toisaalta mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Ulkonäöllisesti jalotakan hormit eivät oikein pärjää muille kilpailijoille, sellainen mielikuva meille jäi. Tarjouspyynnön saimme nopeasti ja hinta oli kyllä kilpailukykyinen jopa rahdin kanssa. Tämä vaihtoehto kannattaa tutkia. Saimme kuitenkin muutaman paremman tarjouksen, joten emme päätyneet yhteistyöhön.

Kota teräshormi
Tästä saimme hyvän tarjouksen, mutta hormista tuli enemmän mieleen ”mökkihormi”. Vaikka kuinka mainittiin, että käy saunaan ja tulisijoihin niin joten meille jäi sellainen kuva, että tämä ei ole meidän juttu. Olisi varmaan vaatinut syvällisempää tutkimista ja siihen meillä ei ollut aikaa. Kenties loma- asuntoon sitten joskus?
 
Schiedel
"Sillä Schiedel" kuului Aake Kallialan radiomainos vuosia takaperin. Nyt Schiedel Permeter teräshormi on Suomen myydyin teräshormi. Eikä suotta sillä mekin ihastuimme siihen ja valitsimme sen hormiksemme. Saimme siitä erittäin hyvän tarjouksen Starkilta ja olen vakuuttunut tuotteen laaadusta. Näitä on lisäksi myös aina yleensä Starkilla varastossa, joten ”hätähousutkin” pysyvät tyytyväisinä.  Homma lyötiin lukkoon ja nyt odotellaan hormia saapuvaksi. Schiedel settiin kuuluvat kaikki tarvittavat osat; teräshormi, läpivientitarvikkeet, juuripellitys sekä piipunhattu. Se on Schiedel tästä eteenpäin. Teräshormin hinta noin 7m hormilla on 2000 euron hujakoilla.

-Timo-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...