perjantai 16. elokuuta 2013

Maalausurakan valmistelut

Perjantai- ilta kului mukavasti otsalautoja maalatessa, onneksi Suomen kesässä riittää vielä valoa pitkälle iltaan. Pirkanmaalla satoi lähes koko viikko, joten heti kun oli poutasäätä luvattu niin "maalarit" ampaisivat tontille. Tätä ennen hankittiin maalausurakkaan kuuluvat tarvikkeet sekä valitsimme maaliksi Tikkurilan Pika- Tehon, jossa värinä "maalarin valkoinen". Uskomatonta, mutta tämä on tosiaan sävytettyä maalia vaikka nopeasti ajattelisikin tämän olevan purkkikamaa.

Torstaina olimme hieman käyneet tekemässä valmisteluja ja kokeilimme muutaman otsalaudan maalausta talon sisäpuolella. Totesimme pensselillä tapahtuvan maalauksen tolkuttoman hitaaksi ja jälki meinaa olla "katkonaista". Päätimme, että perjantaina maalataan teloilla, joka olikin erittäin hyvä ratkaisu. Telalla maaalaaminen nopeuttaa urakkaa moninkertaisesti ja saimme maalattua otsalaudat kahteen kertaan. Ilta- aurinko kuivasi otsalaudat onneksi hyvin nopeasti.

Valmisteluissa meni melkein eniten aikaa, kun piti siirtää noin 40 kpl otsalautoja maalausalustoille. Hyödynsimme kuormalavoja, joita tontille kuin tontille kertyy tavarantoimitusten mukana. Mitoitimme kuormalavat lautojen mukaan ja laitoimme juoksut lautojen alle, että näiden päät suosivat ilmaan lavasta. Tämä helpottaa päiden maalaamista. Jos trukkilavoja olisi ollut valtava kasa, niin suosittelen kasaamaan "ergonomisemman" maalauskorkeuden, koska selkä oli aikas jumissa myöhään illalla...heh!

Otsalaudoiksi valitsimme aikanaan Starkista 175mm lautaa, joka on mielestäni näyttävää. Kovin usein näkee aika onnettomia soiroja, joten näitä kannattaa käydä katsomassa että mikä omaa silmää miellyttää. Maalausurakkaan on sitten hyvä valita tela otsalaudan leveyden mukaan, niin ei tule turhan leveällä arsenaalilla maalattua. Telalla maalattu pinta näytti itse asiassa todella hyvältä laudassa ja maali saadaan huomattavasti paremmin levitettyä oksakohtiin. Nyt jälkeen päin ajatellen olisin vielä laittanut telaan varren, joka olisi kyllä löytynyt varastosta. Olisi vähentänyt kyykistelyä.


Kuormalavoja hyödynnettiin maalausalustoinaTelan kanssa on mukava työskennellä ja se nopeuttaa maalaamista huomattavasti


Koko tontti hyödynnettiin lautojen levittämisessä maalausta varten-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...