sunnuntai 25. elokuuta 2013

Rakennuskonevuokraamot ja rakennusprojekti


Harvoin kaikkea löytyy itseltä valmiina tai sitten urakoitsijaltakaan. Rakennuskonevuokraamosta tarvitaan tyypillisimmin kivitaloprojektin aikana seuraavia tuotteita; hakitelineitä julkisivun rakentamiseen, holvitukia tukemaan ontelolaattoja sekä aukkoylityksiä ja esimerkiksi lattiahiomakone, jolla betonilattian pinta hiotaan ennen pinnoitusta.  Myös muut työkalut voivat tulla kyseeseen, kuten erikoisporat seinän läpivientejä varten.


Jokaisesta kaupungista löytyy rakennuskonevuokraamoja, joiden koko sekä tuotteiden saatavuus vaihtelevat. Joudun tässä vaiheessa antamaan tunnustusta Hämeen Rakennuskoneelle, jossa on aina yhtä mukava asioida. Asiakaspalvelu on erinomaista sekä asiakasta ja hänen tarpeitaan todella kuunnellaan. Heillä on useita toimipisteitä Tampereella, joten esimerkiksi hakitelineitä löytyy aina jostain toimipisteestä.  Hämeen Rakennuskoneella on myös toimipisteet Hämeenlinnassa, Lahdessa sekä Vantaalla, joten näiden alueiden rakentajat voivat tutustua palvelevaan konevuokraamoon alueellaan.

Hakitelineet toimitetaan yleensä tontille, koska telineitä on melkoinen määrä, ainakin kaksikerroksisessa talossa. Näitä ei peräkärryllä haeta tai ainakin luvassa on monta reissua ;) Hakitelineiden vuokra perustuu päivätaksaan, joten aluksi kannattaa ilmoittaa vuokrausajan pituus rakennuskonevuokraamoon. Pidemmissä projekteissa kuten kivitaloissa, tällä on merkitystä päivähintaan. Holvitukia puolestaan tarvitaan huomattavasti lyhyempi aika ja nämä voidaan hakea peräkärryllä. Talon pohjapiirrustus tosin määrittää miten ontelot on määritelty kantamaan, joten erikoisratkaisuissa holvitukien tarve voi olla huomattavasti suurempikin.

Myös sisäpuolen tasoitetyössä tarvitaan telineitä ja nämä on hyvä hakea myös rakennuskonevuokraamosta. Etenkin porraskäytävissä sekä muissa korkeissa tiloissa telineet ovat tarpeen. Näistä kannattaa keskustella urakoitsijan kanssa, että millaiset toiveet hänellä on projektin suhteen. Kun olet avannut tilin rakennuskonevuokraamoon, niin voit määritellä ketkä urakoitsijat voivat noutaa vuokraamosta tarvikkeita. Itse et ehdi kuitenkaan aina paikalle.


-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...