sunnuntai 25. elokuuta 2013

Ohjauspuut sekä kulmaraudat valmiina kattoristikoita varten

Huomenna on luvassa jännä päivä, kun vihdoin päästään nostamaan kattoristikot paikoilleen. Muut urakat ovat hieman siirtäneet tätä myöhemmäs, mutta nyt se on toteutumassa. Syksyä kohden onkin hyvä saada katto pään päälle. Nostamme samalla kertaa päärakennuksen sekä talousrakennuksen kattoristikot paikoilleen. Työkiireiden vuoksi tämä jää näkemättä, mut katsotaan ehtiikö lounastunnilla piipahtamaan tai usutetaanko vaimo kameroineen paikalle;)

Ennen kattoristikoiden paikoilleen nostamista on valmisteltu ohjauspuut, joihin on kiinnitetty kulmaraudat kattoristikkojaon mukaisesti. Kattoristikot kiinnitetään näihin kulmarautoihin, jonka jälkeen sivutuetaan laudoilla eli reevataan. Maskiharkot on nostettu paikoilleen, jotka ovat 400mm valuharkkoja paljon ohuempia eli 100mm vahvuisia, joissa ei ole lainkaan eristettä. Siksi maskiharkon taakse on laitettu styroxia sekä uretaanivaahdotus.


Yksi kattoristikko on jo nostettu kokeeksi paikoilleen. Talousrakennukseen näitä pystyisi laittamaan talkoovoimin paikoilleen, mutta päärakennukseen saa tehdä jo ihmeitä kun ollaan lähes 7m korkeudessa. Tosin jotenkin Egyptiläiset pyramiditkin saivat kasattua. Me pelaamme varman päälle ja luotamme Niemisen Hiabiin.Liimapuupalkki on kiinnitetty pilarimuottien päälle, jotta kattoristikot saadaan kiinnitettyä näihin kunnolla. Starkista tuli oikein mallikasta liimapuuta, jonka kanssa kelpaa touhuta. Kulmaraudat on kiinnitetty liimapuupalkkiin samalla tavalla kuin ohjauspuuhunkin.Huomenna iltapäivällä talo näyttää jo aivan erilaiselta. Huomenna luvassa kuvia tuoreimmasta muutoksesta.

-Timo-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...