torstai 8. elokuuta 2013

Kattoristikkotoimittajan valinta


Valittaessa kattoristikkotoimittajaa kaikki lähtee luonnollisesti rakennekuvista, josta määritellään sekä asuinrakennuksen sekä talousrakennuksen kattoristikot. Tämän jälkeen on helppo lähteä kilpailuttamaan kattoristikoita ja näitä toimijoita Suomessa riittää. Päätimme ottaa kilpailutukseen mukaan Pirkanmaalaisia toimijoita, mutta myös toimijoita ympäri Suomea niin saisimme kattavat hintakäsityksen kattoristikoista. Lähtökohtana oli luonnollisesti, että kattoristikot ovat laadukkaita sekä CE- merkittyjä.  Yllättäen hintaeroa muodostui kattoristikoiden osalta.

Kilpailutimme seuraavat toimijat:


Koskisen Oy
Yritys tuottaa monenlaista puutavaraa, sekä myös valmistaloja erään brändin alla. Olin kuullut heidän kattoristikoistaan, joten päätimme ottaa mukaan kilpailutukseen. Saimme heiltä alustavan tarjouksen ennen kuin saimme aivan viimeiset kattoristikkokuvat. Näissä oli luonnollisesti hieman eroa alkuvaiheen kuvien kanssa ja Koskisen vaikutti kilpailukykyiseltä alkuvaiheessa. Lopullisten kuvien valmistuttua kävi kuitenkin ilmi, että heidän alustava tarjouksensa oli hyvin kaukana lopullisesta. Itse asiassa ero oli joukon suurin ja siitä ei kyllä jäänyt hyvä maku. Sähköposteihin vastaaminen sekä asiakaspalvelu oli kuitenkin joukon kärkipäätä. Mahdollisesti hankittaessa puutalokokonaisuutta tilanne voi olla aivan erilainen heidän kohdallaan. Me kuitenkin hankimme vain kattoristikoita ja arvioimme tässä sitä prosessia.

Keminmaan Puurakenne – KPR.
Brändinä minulle tuttu ja heidän ristikoitaan käytetään paljon taloteollisuudessa. Tarjouspyyntöihin vastaaminen sekä asiakaskokemus oli hyvää luokkaa tämän yrityksen kohdalla. En osaa sanoa, että ovatko heidän ristikkonsa laadukkaampia muihin verrattuna, mutta he jäivät hintakilpailussa hieman muita kauemmas. Kun kyse on kuitenkin standardoidusta tuotteesta, niin hinta ohjasi valintaa. Heidän tarjouksensa ei johtanut kauppaan.

Pohri Oy.
Heiltä saimme yhden kolmesta kilpailukykyisimmistä tarjouksesta, joten he olivat harkintalistallamme. Hinta sisälsi myös rahdin, joten alueellinen merkitys hämärtyi kattoristikkotoimittajaa valitessa. Viimeisellä tarjouskierrroksella emme kuitenkaan saaneet heiltä yhtä kovaa tarjousta, kuin muutamalta muulta toimijalta. Myynti ja asiakaspalvelu esimerkillistä.

RP- Elementti Oy.
Joensuulainen yritys, jonka kohdalla totesimme että rahtikulut nousevat liian suureksi kattoristikoiden osalta. Näin ollen päätimme yhdessä, että he eivät tule tarjoamaan ristikoita tässä tapauksessa. Esimerkillisesti hoidettua asiakaspalvelua, vaikka en ollutkaan heille otollinen asiakas maantieteellisen sijainnin vuoksi. Itä- Suomen rakentajille voin suositella lämpimästi.

Turun Rakennustuote Oy.
Muutama tuttuni suositteli kattoristikkotoimittajaksi turkulaista Turun Rakennustuotetta. Pyysimme heiltäkin tarjouksen, mutta se oli pitkä tällä kertaa muihin verrattuna. Tässäkin tapauksessa asiakaskokemus sekä myyntityö oli kuitenkin kiitettävää.

Puukymppi Oy.
Saimme heidän tarjouksensa pariakin kautta, kun eräs rautakauppakin sen vielä meille toimitti erään puutavarahankinnan yhteydessä. Tarjous oli joukon kalleimpia ja ei aiheuttanut toimenpiteitä tällä kertaa. Itse odotin täältä kovaa tarjousta, mutta toisin kävi.  Asiakapalvelu sekä tarjouksiin vastaaminen kuitenkin hyvin asiallista.
 
Heinolan Puurakenne Oy.
Täältä saimme kovimman kattoristikkotarjouksen ja homma näytti siltä, että täältähän ristikkomme tulevat. Myyntityö oli hyvin aktiivista sekä he olivat selkeästi ymmärtäneet kuinka tarjoukset kotiutetaan. Prosessit näyttivät näin myynnin ammattilaisen silmiin erinomaisilta. Valitettavasti selvisi kuitenkin, että emme saaneetkaan heiltä ristikoita koska tuotanto oli ruuhkautunut ja toimitus oli venynyt aivan liian pitkäksi. Tämäkään ei ollut ihannetilanne asiakkaan kannalta ja suosittelen varmistamaan toimitusaikataulut kattoristikkojen kohdalla.

Sepa Group.
Kattoristikoihin erikoistunut yritys, jolta saimme tarjouksen. Tarjous oli kuitenkin yksi kalleimmista, joten emme päätyneet yhteistyöhön heidän kanssaan. Kotisivut eräät laadukkaimmista ja asiakaspalvelusta ei moitittavaa.Pirkanmaan Ristikkowww.kattotuolit.fi
Toki pyysimme tarjouksen myös Pirkanmaalaiselta toimijalta ja se kyllä kannatti. Saimme heiltä erittäin kovan tarjouksen sekä he pystyivät reagoida kiireiseen aikatauluumme. Hannu Kuusimäki palveli meitä auliisti ja teimme vielä muutamia viilauksia kattoristikoihin hänen ehdotusten pohjalta. Lisäksi hän tarkasti asiat/ kuvat hyvin säntillisesti ja itse arvostan kiireisenä ihmisenä tätä hyvin paljon. Toimitusaikataulu saatiin sovittua hyvin nopeasti ja toimitus sujui erinomaisen hyvin. Voin lämpimästi suositella kyseistä toimijaa ja ristikkotarjouksia kannattaa varmasti kysellä kauempaakin. Sähköposteihin vastaaminen hyvin nopeaa ja esimerkillistä.

Kattoristikkoalan yrityksille joudun antamaan tunnuksen siitä, että he olivat parhaiten ymmärtäneet tämän päivän kuluttajat. Kaikkein nopeimmat vastaukset sähköposteihin saatiin kattoristikkoalan toimijoilta, kun huomioidaan koko porukka. Ei ollut varmaan ketään, joka ei olisi vastannut vuorokauden sisällä. Maanrakennusalalla osaa tarjousta odotellaan vieläkin, vaikka pohjatyöt on jo tehty…heh!-Timo-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...