tiistai 10. joulukuuta 2013

Tasoiteurakoitsijan valinta

Nyt kun talossa ollaan siinä vaiheessa, että sisäpuolen tasoitetyöt ovat käynnistyneet niin voidaan kerrata että kuinka yhteistyöhön päädyttiin valitun toimijan kanssa. Kuten muissakin urakkasopimuksissa, niin kilpailutimme valitut Pirkanmaalaiset toimijat. Valintakriteereinä hinta, saatavuus, referenssit sekä joustavuus urakan suhteen. Kilpailutimme seuraavat toimijat:

Asiallinen toimija markkinoilla, joilla oli tarjota pitkä liuta referenssejä. Yritys on pääosin ulkomaalaistaustainen. Positiivista heidän kannaltaa oli se, että heidän toimesta kävimme katsomassa muutamaa kohdetta, joihin WellDan oli tehnyt sisäpuolen tasoitetyöt sekä ulkorappauksen. Ammattiylpeys sekä tekemisen meininki paistoi selvästi heidän toimestaan läpi. Yhteistyö kariutui tällä kertaa pitkälti näkemyseroihin urakan hinnoittelusta, joka ei ollut linjassaan. Tarjous oli ylihinnoiteltu markkinahintaan nähden.


Saimme sähköpostilla vastauksen määräajassa tarjouspyyntöä koskien. Heidän kauttaan on mahdollista saada sisäpuolen tasoitetyöt sekä ulkorappaus. Referenssilista oli myös vaikuttava, joten sen puoleen kaikki oli kunnossa. Tarjous ei kuitenkaan johtanut yhteistyöhön tällä kertaa.


Tarjousta luvattiin meille kovasti ja ensin valiteltiin kovaa kiirettä lopputalvesta -13. Sanoimme, että asia ei ole ehdottoman kiireellinen. Muutaman kerran palasimme tarjoukseen, mutta emme koskaan saaneet itse tarjousta. Työtilanteen täytyy olla hyvä ja olisi kohteliasta kuitenkin vastata asiakkaalle. Oli vastaus sitten myönteinen tai kieltävä.


Maalaustyö Raittinen    Saimme tarjouksen juuri ja juuri määräajassa, joka ei tällä kertaa johtanut yhteistyöhön. Pyysimme tarjouksen kuitenkin myös ulkorappauksesta, koska tämäkin urakka on tarkoitus lyödä lukkoon. Emme kuitenkaan saaneet tarjousta ulkorappauksesta.Petri Puolamäki on yhtä puuhakas kuin perheemme lasten rakastama piirretty hahmo - Puuha Pete. Petri reagoi tarjoukseemme hyvin nopeasti sekä on ollut matkan varrella koko ajan aktivinen. Petrin kanssa pääsimme käymään hyvin läpi urakkasisältöä sekä sain häneltä paljon huomioitavia asioita. Pääsimme Petrin kanssa sopimukseen päärakennuksen sisäpuolisista tasoitetyöstä sekä talousrakennuksen tasoitetöistä. Urakka sisältää myös suojaukset, joiden merkitys korostuu tasoitetöissä. Petri on myös käynyt katsomassa kohdettamme säännöllisesti ja varmistanut, että koska pääsee hommiin. Lisäksi Petri on joutunut venymään kovasti, koska pääurakoitsijamme oli antanut kovin epärealistisen aikataulun tasoitetyön alkamiselle. Onneksi kaikki onnistui hyvin ja joustavuutta löytyi urakoitsijan päästä. Tarjous oli lisäksi hyvin kilpailukykyinen ja pidimme valitusta toimijasta, koska saimme "maanläheisen" vaikutelman. Oli myös tärkeää, että asiakaskunta on koostunut pääosin pienrakentajista, tämä oli meille tärkeää.Päädyimme valitsemaan Petri Puolamäen sisäpuolisten tasoitetöiden tekijäksi. Meillä on myös optio talon ulkorappauksesta, josta käymme keskusteluja. Kilpailutuksessa oli myös mukava monia muita toimijoita, mutta koska emme saaneet heiltä mitään palautetta, heitä ei mainittu jutussa.

LUE MYÖS:

TASOITEURAKOITSIJAN LOPPUARVOSTELU 17.6.2014


-Timo-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...