keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Lastenhuoneiden vaatekaappien suunnittelua OSA 2

Aiemmin postasinkin jo lastenhuoneiden vaatekaappisuunnitelmistamme. Tällä hetkellä vaatekaapit on tarkoitus ostaa Ikeasta, toisena vaihtoehtona on Kalustetukku josta otamme kylpyhuoneiden ja kodinhoitohuoneen kalustukset sekä liukuovet. Keittiö tulee Iskusta.  Kalustehankinnat ovat siis jo hyvällä mallilla. Itselle tuli yllätyksenä että ennen yläkerran laminaatin asentamista täytyy vaatekaapit olla paikoillaan. Itse olisin kovasti halunnut laminaatin kalusteidenkin alle jos esim. joskus kaappeja siirtää tai vaihtaa mutta tämä menettely on ihan määräys laminaatin asentamisessa. Ja näin tottakai toimimme.
Isoimman lasten makuuhuoneen osalta tilanne on hieman haastavampi sillä huoneen oven puoleiseen kaappiin tulee sisälle pyykkikuilu. Tämän vuoksi ensinnäkin kaapin tulee olla 50cm toisten huoneiden kaappeja leveämpi sekä toisena tähän reunimmaiseen kaappiin mahtuu ainoastaan muutama säilytyshylly. Näin olen suunnitellut nyt tuon Makuuhuone 1 kohdalla tuon ensimmäisen kaapin.
Mietin myös otanko tuohon keskelle 2x 50cm kaapinrungot vai 1x 100cm rungon. Päädyin ottamaan 100cm rungon jotta saa pidemmän tangon kaappiin. Ikeasta lisäksi löytyi housuille käytännöllinen lyhyt pidike jotta toiselle puolelle kaappia mahtuu pidemmätkin asut sekä yhteen kaappiin laitoin kannelliset muovilaatikot koska sielä voi säilyttää myös muutakin kuin vaatteita. Hienoa. Ja mikä parasta niin nuo kaapin sisällöt saa aina uudelleen muokattua jos toteaa ettei jokin toimi. Ainoastaan rungot on hyvä miettiä kuntoon jo aluksi koska ne ovat haasteellisimmat vaihtaa.

Ovimallina tulee olemaan korkeakiiltovalkoinen Fardal. Kävin tutustumassa ovivaihtoehtoihin Ikea myymälässä ja totesin että tuo oli kaikkein kaunein. Näin jo silmissäni lasten rähmäiset tassun jäljet ympäri kaapinovia mutta aika näyttää oliko ratkaisu kuinka hyvä. Sen ainakin tiedän että puhtaana kaapit ovat upeat ja ikkunan valo raikastaa kaapin pintaa.

Kaapin vetimet ovat vielä hakusessa. Mietin joko hyvin huomaamattomat valkoiset tai sitten hopean väriset pitkän malliset vetimet. Nuo pitkän malliset voisi olla lasten kannalta parhaat, voisi säästyä myös isommilta tahmatassujäljiltä. Tältä osin laitan vielä mietintämyssyn päähän.

Tässä muutama vaihtoehto
Kokonaiskustannus näille kaapeille sisältöineen tulisi 2.200e ja ottaisimme paikanpäälle kuljetuksen ja sisälle kannon sovittuun paikkaan jolloin hintaan lisätään vielä +108e. Kokonaiskuluksi siis 2.308e + vetimet.

-Paula


2 kommenttia:

 1. Äänestän pitkänmallisia vetimiä! Ainakin pienten lasten on vaikea saada korkealla olevista pienistä vetimistä otetta. Itse myös pidän ulkonäöllisesti pitkistä vetimistä.

  Tämä postaus tuli hyvin sopivasti, kävimme oman projektimme tiimoilta tänään keskustelemassa kiintokalustuksesta ja paljon jäi mietittävää. Meille tulee myös lastenhuoneisiin 4 kaappia, tosin 60cm leveitä. Kaappeihin pitää mahtua myös lelusäilytystä ja nyt mietinnässä onkin, minkä verran tankoa, hyllyä ja koreja tarvitaan. Tuo housupidike vaikuttaa kätevältä!

  Miten olette toteuttamassa pyykkikuilua? Tuleeko siihen luukku, ovi vai jääkö avoimeksi? Keittiökaupassa sanottiin tänään, että kuilun aukon tulee olla 1,2m korkealla, joten melko lailla jää hyllytilaa käyttämättä. Itse kun olin ajatellut piilottaa pyykkikuilun wc:n kaappiin..

  Kiitos muuten hyvästä blogista, olemme seuranneet mielenkiinnolla! Oma projektimme starttaa keväällä ja suunnitteluvaiheessa mennään.

  Saija // Aurinkopiha

  VastaaPoista
 2. Saija:
  Olen samaa mieltä kanssasi että nuo pitkät vetimet ovat varmasti käytännöllisimmät! Uskon että niihin tulemme päätymään myös ulkonäön puolesta. Ystävälläni on liikkeessään kyseiset kaapit ja vetimet ja ovat todella hyvännäköiset!!

  Toisena kalustetoimittaja vaihtoehtona meillä on Kalustetukku jolta saa 60cm levyisiä kaappeja mutta sitten tosiaan hinta ihan normaaleista perusovista ja perussisällöstä muutamalla korilla ja tangolla oli kalliimpi verrattaen tuohon Ikean ratkaisuun ja sisältöön. Uskon että nuo Ikean kaapit saisi huomattavasti halvemmalla jos ei olisi ottanut esim niin montaa laatikkoa, koria ja kannellista säilytyslkoria. Itse säilytän paljon lasten tarhassa tehtyjä piirrustuksia sekä itse tehtyjä kuvakirjoja heidän omissa kaapeissaan ja olen ärsyyntynyt ylähyllyltä huonosti pois saatavaan laatikkoon. Nuo valmiiksi kiskoilla olevat kannelliset laatikot tuntuivat tämän vuoksi hyvin tärkeiltä :) Pienestä se näyttää olevan kiinni hih.

  Pyykkikuilusta sen verta että tällä hetkellä meillä menee iso putki jo tuosta makuuhuoneesta alakerran kodinhoitohuoneeseen. Alunperin oli tarkoitus että luukku kuiluun on aulan puolella mutta päädyimme ulkonäöllisistä syistä siihen (en halunnut luukunkantta seinään) että jos haluamme säilyttää kuilun niin asennetaan se tuonne kaappiin. Meillä kun ei pohja antanut periksi että wc ja kodinhoitohuone olisivat päällekkäin kun halusimme isot makuuhuoneet yläkertaan ja tämän vuoksi wc on oltava keskellä taloa yläkerrassa. Mutta siis tuo iso putki tulee jäämään kaapin sisälle ja siihen tehdään kotelointi ja luukku ympärille.

  Tässä projektin aikana on joutunut huomaamaan että kaikki ei aina mene suunnitellusti ja on jouduttu hieman joissakin antamaan periksi ja muuttamaan suunnitelmaa. Näin kävi tässäkin tapauksessa pyykkikuilun kanssa. Mutta pois sitä ei kannattanu missään nimessä jättää kun on se varmasti mukava saada jostain likavaatteet pyykkikoppaan kun menee yläkerrassa suihkuun :)

  Ihanaa alkavaa projektia perheellenne! Ihana tehdä omaa suunnitelmaa todeksi!
  -Paula

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...