maanantai 16. joulukuuta 2013

Kadonneiden johtojen metsästys

Viikonloppuna oli paljon puuhastelua tehtävänä, mutta yksi oleellisin asia oli kadonneiden johtojen metsästys. Olimme saaneet torstaina "jampen" kanssa koolaukset valmiiksi, jotta sähkäri pääsi piuhottamaan perjantaina sähköt valmiiksi. Sähkäri oli kuitenkin huomannut, että muutama sähköputki on irronnut liitoksestaan sekä pari oli unohtanut meiltä spu- eristeiden väliin. Tämä tiesi pyhäpäivän seikkailua talousrakennuksen välipohjan villoituksen väliin. Liikkuminen siellä onkin melkoista kannattelua kattoristikkovälin varassa.

Aloitin tarkastuksen talousrakennuksen toisesta päästä, josta kolmea johtoa ei oltu saatu ujutettu putkesta ulospäin. Ryömin välipohjassa oikeaan kohtaan, josta löysin putkitukset. Nämä olivat tosiaan irronneet liitoksesta, jonka sain korjattua. Tämän jälkeen johtojen ujutus onnistui kuten pitikin. Tosin kävipähän kerran "vanhanaikaiset". Yksi putki oli niin huonossa kunnossa, että sitä ei saanut liitettyä uudestaan. Ujutin johdon välipohjaan ja sitten aloin pujottaa sitä toiseen putkeen, jotka olivat katkenneet. Luulin pujottaneeni johtoa tarpeeksi, että piuha tulee seinästä ulos. Välipohjasta ei päässyt mistään raosta katsomaan. Sitten kiipesin välipohjasta alas telineitä pitkin ja johtoa puuttui joku 2cm, jotta se olisi tullut ulos harkosta. Kyllä sapetti ja ei muuta kuin takaisin välipohjaan johtoa ujuttamaan.

Toisessa päässä talousrakennusta oli tosiaan meiltä unohtunut pari putkea spu- eristeen sisään, mutta onneksi löysin nämä pitkän etsinnän jälkeen. Sain lopulta nämäkin johdot pujotettua paikoilleen. Mutta menipähän tähänkin useampi tunti tähän urakkaan.

Varaston koolaus valmis


Autotalli koolattuna ja piuhat paikoillaan


-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...