maanantai 23. joulukuuta 2013

LED valaistus

Taloomme on tulossa useampaan tilaan upotettuja LED valoja. Päädyimme pitkän harkinnan jälkeen ottamaan tiloihin saman sarjan upotettavat LED valot jotta paljon kuuluttamani yhtenäinen ilme säilyy talossa. Sähkömiehemme JVS Servicen Kalle antoi vinkin upeista Hella -merkin LED valoista joissa on tunnelma- ja toimintavalo yhdistettynä samaan valaisimeen. Parasta lampuissa on, että niissä on himmentimet ja kun himmentää valoa tarpeeksi niin tunnelmavalaistus syttyy päälle. 

Kerrassaan hieno valaisin -ihastuin heti kun kävin sähkömiehen eräässä kohteessa katsastamassa tämän vaihtoehdon. Valojen asentaminen on hieman työläämpää kun perusspotin sillä koska siinä on kaksi valoa yhdessä menee siihen enemmän kaapelia ja tupla-asennus. Kyseinen valaisin tarvitsee olla tiedossa ennen johdotusta.

Mihin sijoitimme spotit?

Tämä kyseinen valaisin on tulossa ilman tunnelmavalaisinta kuraeteiseen sekä 3kpl pienemmässä muodossa takan edustalle. Himmentimellä ja tunnelmavalaisimella valoja asennetaan eteiseen. keittiöön, kodinhoitohuoneeseen, yläkerran aulatilaan sekä molempiin pesuhuoneisiin. 

Olohuoneeseen emme tällä kertaa päätyneet ottamaan upotettuja valoja, edellisessä talossamme emme olohuoneessa spotteja käyttäneet oikeastaan ollenkaan. Aina oli kattovalaisin tai pöytälamppu valaisemassa. Keittiöön halusin ehdottomasti myös himmentimen sillä varmasti pimeinä iltoina on ihana kun saa keittiöön ja eteiseen sytytettyä tunnelmavalaisimet kun katselee tv:tä tai lueskelee sohvalla viltin alla.

Valon sävy on valkoinen 4000K. Se antaa hyvän ja laajakulmaisen valaistuksen tilaan. Pidin himmentimiä hyvin tärkeinä sillä jos tuntuu että iltaisin 4000K on hyvin kirkas, voin aina himmentää valoa tilassa. Valosta on saatavana 2900K värisävy, ympyrän tai neliön mallinen kehys sekä IP44-luokkainen valaisin joka sopii märkätiloihin. Valinnan varaa lampuissa siis on.


Hella LED kohdevalaisin -valkoinen 4000K

Tunnelmavalaistuksen saa eri väreinä.

Kaksi valaisinta samassa valossa; tunnelma- ja toimintavalo. Laaja valosäde.


Tunnelmavalaisin rengas -valon saa ulko- tai sisärenkaaseen-Paula-

6 kommenttia:

 1. Hei,

  Olemme harkitsemassa samoja valaisimia meille kotiin. Kysynkin käyttökokemuksia - oletteko olleet tyytyväisiä valaisimiin? Onko teillä S100/102 vai S104 valaisimet? Mihin korkeuteen olette ne laittaneet? Entä millaisin välein sijoititte ne?
  Kiitos, jos jaksatte vastata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihana kuulla että sama malli on miellyttänyt myös teitä! Olemme hyvin tyytyväisiä olleet valaisimiin. Aulassa ne tunnelmavalaisevat joka yö kun liikehdintää tapahtuu lasten puolelta. Myös yläkerran vessassa on kyseiset valot jätetty tunnelmavalolle jotta liikkuminen sinnekin on yöllä helppoa. Ovat helppokäyttöisiä; yksi painallus valot päälle, toinen valot pois, jos pitää pohjassa niin saa tunnelmarenkaan päälle.

   Meillä nuo ovat muistaakseni S102 ja takan päälle tulleet valot S100. Valon värinä K4000.

   Poista
 2. Hei, minuakin nuo valaisimet kiinnostavat. Eteiseen aikomus laittaa, mutta millaiset välit teillä on valoilla katossa ja riittääkö valo silloin hyvin? Kiitos jos vastaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, meillä tuli L-malliseen eteiseemme kolme kappaletta ja mietin aluksi onko liian vähän mutta sähkömiehemme vakuutti että valo tulee riittämään. Oikeassa on ollut eli valo on riittänyt todella hyvin. Noiden lamppujen hieno piirre on että valo ei tule suoraan alas vaan valo laajenee (näkee valmistajan sivuilta kuvasta) ja tämän laajenemisen johdosta valaisee isomman alueen eikä vain spottimaisesti yhtä kohtaa. Valon väriksi vielä kun ottaa kirkkaan 4000K niin ei tule valosta puute! Edellisessä talossamme oli myös kolme spottia eteisessä eikä näitä voi verrata laisinkaan. Valoja ei siis tarvitse tykittää kattoon vieri viereen vaan maltillisesti. Toivottavasti tästä oli apua mietintöjenne kanssa!

   Poista
 3. Meillä koko talon valaistus hoidettiin S102
  Olemme olleet todella tyytyväisiä valintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla muidenkin kokemuksia! Meilläkin ollaan vuoden jälkeen todella tyytyväisiä valoihin ja tuohon kirkkaaseen ja raikkaaseen värisävyyn!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...