torstai 19. kesäkuuta 2014

STO pinnotteen kivikoko ja värisävyt

Vierailimme STO Finexterin Tampereen myymälässä kun päätöksiä piti tehdä talon ja sokkelin ulkopinnoitteiden värien suhteen. Arkkitehti oli jo suunnitteluvaiheessa piirtänyt talostamme valkoisen, joten siinä ilman muuta halusimme pysyä. Sokkelin halusimme tummaksi jotta se ei olisi niin altis lialle. Halusimme tummemman sokkelin myös ulkonäöllisistä syistä, tällöin kokonaisuus on mielestämme heti paremman näköinen kun vaalea ja tumma kohtaa sokkelin yläreunassa.

STO myymälä Tampereella

Myymälässä samainen väri julkisivussa kuin mihin itse päädyimme

Kattavat vaihtoehdot
Myymälän väri ja pinnoitteiden kivikoko esimerkkejä

 Pinnotteen kiven koko

Pinnotteiden kivikoko vaihteli myymälän esimerkkipinnotteissa ja myymälästä saimme heti selkeän kuvan siitä, että emme valitse 1mm pinnotetta sen todella herkän likaantumisen vuoksi. 2mm meni taas hieman liian röpyliäisen puolelle. Keskitie oli ottaa talon pinnoitteen kivikooksi 1.5mm. Sokkeliin otimme tuon rouheamman 2mm tuomaan elävyyttä.


Pinnotteen väri talossa

Valkoisissa väreissä oli yllättävän paljon eri vaihtoehtoja.  Ensiksi piti päättää haluaisimmeko talon pinnoitteen olevan ihan perusvalkoinen vai siitä lämpimämmän tai kylmemmän valkoinen. Päädyimme myymälässä nähtyjen näytepalojen jälkeen kylmemmän valkoiseen. Kylmemmän valkoinen menee hieman harmahtavaan päin ja lämpimämpi valkoinen beigeen. Perusvalkoinen oli TODELLA valkoinen näiden rinnalla. Pelkäänpä että täällä maalla tuo perusvalkoinen hyppää helpommin silmään kuin tuo pehmeämpi kylmänvalkoinen. Päädyimme 37207 värikoodiin valkoisessamme.

Valitsemamme valkoinen näyttää värikartassa ihan harmaalta
Valitsemamme valkoinen (37207 värikoodilla)
Pinnoitteen väri sokkelissa

Sokkelin väriksi vaihtoehtoinamme oli tumman harmaa ja tästä hieman vaaleamman harmaa. Esimerkkikuvia katsoessamme halusimme ehdottomasti ottaa tumman harmaan sävyn joka toki on hieman helpompi likaantumaan mutta toisaalta paljon näyttävämpi valkoisen kanssa. Sokkelin värissä päädyimme RR23 värisävyyn eli 37101. Värisävy on sama kuin ikkunat, ovet ja kattoturvatuotteet sekä rännit. Ilme on varmasti yhtenäisempi kuin että ottaisimme vaaleamman harmaan.

Vasemmalla valitsemamme RR23 värisävy joka on todella tumman harmaa kuten kattoturvatuotteemmekinHuoltomaalaus rappauspinnoille

STO Finexteriltä löytyy rappauspinnalle soveltuva silikonihartsimaali StoSilco Color jolla pystyy aikanaan tekemään mahdollisia pieniä paikkausmaalauksia taloon tai jopa maalaamaan koko rapatun talon uudelleen -vaikka täysin uuden väriseksi. Lähdetään nyt kuitenkin liikkeelle siitä että rappaus on pitkäikäinen, mutta mielestäni on loistava että on tämänkaltaisia tuotteita olemassa sillä mikään ei kuitenkaan ole ikuista vaikka pitkäikäinen rappauspinta onkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...