keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

SAUNA

Saunan suunnittelussa halusimme ehdottomasti L-mallisen saunan jotta kaikki me viisi mahdumme samaan aikaan lauteille vaikka saunan koko on vain 4,5m2. Edellisessä talossamme oli samankokoinen sauna, mutta lauteet oli suorat joten sinne mahtui kolme ylös ja loput alalauteelle.
Koska pesuhuone ja sauna olivat ne tilat joista jouduimme hieman nipistämään jotta tarvittavat toiminnot saatiin alakertaan mahdutettua, ei saunan isontaminen tullut laisinkaan kysymykseen. Hyvä suunnittelu oli siis kaiken A ja O.

Vaalea sauna on tällä hetkellä muotia ja ne ovatkin äärimmäisen kauniita. Meidän perheellä sellainen kauneus ei kauaa kestäisi joten päädyimme laittamaan valkoista haapaa seiniin sekä kattoon ja itse lauteet ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Olen tyytyväinen lopputulokseen vaikken kauheasti löytänyt esimerkkikuvia kyseisestä yhdistelmästä. Ja se täytyy mainita että saunan tekijä joka lämpöhaapaa suositteli oli oikeassa siitä, että tuo lämpöhaapa tuoksuu aivan mielettömän ihanalle. Heti kun avaa oven pesuhuoneeseen, tulee ihan mökkifiilis tuoksusta.

Saunan lasit ovat Ritalasilta ja olemme olleet todella tyytyväisiä. Kattopanelointivaiheessa laitettiin U-profiili jo paneeleiden tasolle. Kuvasta näet hyvin kuinka tuo profiili on kauniisti upotettuna eikä näy pinnassa.

Saunan kiukaana on valkoinen Mondex Integra jokanon miellyttänyt omaa silmääni jo pitkään. Nyt vihdoin sain sen omaankin saunaamme. Kiukaan esittelinkin jo aikaisemmassa kirjoituksessani. Käy lukasemassa se tästä.

Mondex Integra

2 kommenttia:

 1. Lämpökäsitelty haapa on kyllä ihana materiaali ja se tuoksu - se on ihana. Meillä on myös saunan lauteet lämpökäsiteltyä haapaa ja lauteet ovat pysyneet jo 4 vuotta erittäin hyvänä (pitää vaan muistaa pestä ja öljytä vähintään 2 x vuodessa, niin pysyy jatkossakin).

  Ihania löylyjä uuteen saunaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä!! laittelen tuon öljyn pian pintaan. Nyt kun ulkona +30 niin nyt olisi hyvä väli öljytä että kerkiää kuivumaan :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...