sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Portaikon valaistus

Olemme edenneet isoin askelin kohti sähkömiehen, putkimiehen ja iv-miehen loppuvaiheita.
Sähkömiehemme JVS Servicen Kallen kanssa teimme upeat porrasvalaistukset LED valoilla porrasaskelmiin. Siitä kirjoittelinkin aiemmin postauksessani Portaissa LED valaistus. Nyt vuorossa oli miettiä millaiset kiinteät valaisimet portaikkoon haluaisimme. Portaikossa on kolme kiinteän valaisimen paikkaa -kaksi tasanteella ja yksi ylänousun puolessa välissä. Lähdin miettimään tilan valaistusta siitä millaisen valaistuksen haluaisin alakerran olohuoneesta näkyvän kun katsotaan kohti portaikkoa. Päädyin pitkän mietinnän jälkeen ylös/alas osoittaviin valoihin. Tähän päädyin lähinnä sen vuoksi koska porrasaukko on todella korkea ja siinä on melkein 4 metrinen ikkuna, tällä valaistuksella uskon saavani näyttävyyden lisäksi myös parhaimman mahdollisen valon korkeaan tilaan kun sitä illalla tarvitaan.

Jokaisen askelman sivussa on näyttävä valo -värisävy 4000K

Porrasvalaistus laitetaan kellon perään jotta saadaan ne aina tiettynä kellonaikana päälle.
Sitten itse kiinteään valaisinmalliin. Päädyimme Konstsmiden malliin Modena. Kyseinen valaisin löytyy ulkovalaisimien joukosta mutta kysyin naismaisen kysymyksen sähkäriltämme "saako ulkovalon asentaa myös sisälle?" ja saihan sen :) Valaisimen värin pitäisi olla suurinpiirtein samaa kuin portaiden käsijohteiden. Valaisin toimitetaan halogeenivaloilla mutta valon kantana on GU10 jolloin saamme siihen ostettua LED valon. Itse valolle tuli hintaa 25e/kpl mutta siihen kun lisää LED valon niin tulee muutama kymppi per valo lisää hintaa. Mutta onhan tuo LED pitkäikäinen joten siinä ei kannata pihistellä. Ja saamme haluamamme värisävyn.

Konstsmide Modena

Kyseinen valaisin on ulkovalaisimien joukossa mutta en näe miksi ei sopisi hyvin korkeaan sisätilaankin.

Kannattaa katsoa hyvin tarkkaan ylös/alas valojen säteen muodostus - varsinkin jos kaipaa korkeaan tilaan pitkän mallista valosädettä. Olisin ehdottomasti halunnut kuution mallisen valon ulkonäöllisesti mutta niissä oli melkein jokaisessa hyvin lyhyt valosäde. Valosäde oli lyhyt eikä omaan silmään mieleinen. Tämän vuoksi siirryin ulkovalojen puolelle, sieltä löytyi monenlaisia malleja ja valosäteitä.

Nyt odottelen postimiestä ensi viikolla jotta saan vietyä valot talolle asennusta varten.

-Paula-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...