perjantai 28. helmikuuta 2014

Pääurakoitsijan loppuarvostelu

Myös pääurakoitsijan osalta homma on ollut valmis jo pidemmän aikaa, mitä nyt muutaman rasian asennus ennen rappaus on luvassa, joten on loppuarvostelun aika. Pääurakoitsija on kohteen onnistumisen, aikataulutuksen sekä kokonaisuuden hallinnan kannalta keskeisin henkilö/ toimija. Etenkin kivitalorakentamisessa pääurakoitsijan merkitys korostuu suuresti, jos rakennuttajalla ei ole merkittävää aikaisempaa kokemusta kivitalorakentamisesta. Itsekin koin, että olin päässyt hieman sinuiksi puutalorakentamisen osalta, mutta kivitalomaailma oli aivan omansa. Vaikka kuinka tehtiin etukäteisvalmisteluja, niin kaikkeen ei vain osaa varautua.


Rakennus Räikkösen ansiosta kohteemme pysyi aikataulussa sekä he huolehtivat monesta asiasta puolestamme. Myös vahva kokemus harkkokivitalojen runkopystytyksestä näkyi heidän toiminnassaan ja runko nousikin pystyyn erinomaisen hyvin sekä lisäksi erittäin nopeasti. Vaimon kanssa olemme myös sitä mieltä, että olimme tekemisissä yhden suoraselkäisimmän urakoitsijan kanssa, joka piti asiakkaan puolia. Se mitä sovittiin, niin Miikka piti huolen että se toteutui. Lisäksi pääurakoitsija koordinoi työmaan kulkua ja varmisti, että kaikki asiat ennakoitiin jotta urakka kulkee tasaisesti eteenpäin eikä muodostu tyhjäkäyntiä.

Se mistä voimme erityisesti kiittää Rakennus Räikköstä, on se kuinka he huolehtivat tavaroiden vastaanotosta tontilla sekä tarvikkeiden noudosta, jos jotain tarvittiin äkillisesti. Ainutlaatuinen piirre muihin urakoitsijoihin verrattuna oli se, että he puhtaasti ajattelivat asioita asiakkaan näkökulmasta kuinka hankinnoista selvitään kaikkein kustannustehokkaimmin. Tämä on erittäin hieno piirre ja harvinaista rakennusalalla.

Rakennusprojektissa tulee myös aina matkan varrella näkemyseroja, jotka pitää käydä keskustellen läpi. Tässä myös onnistuttiin hienosti Räikkösen porukan kanssa. Ja mikäli ilmeni jotain pientä korjattavaa esimerkiksi mestarin pyynnöstä, niin heti seuraavana aamuna oli mies paikalla. Näin asiat pitää hoitaa, eikä luimistella. Viimeksi mainittuja on nähty aivan tarpeeksi.

Tästä kaikki alkoi. Lautamuoteissa säästimme heti alkuun paljon


Erikoisosaamista Rakennus Räikköseltä löytyy paljon esimerkiksi betoniportaiden asentamiseen liittyen,  harkkojen sahaukseen runkopystytyksen osalta sekä valuhommat käyvät urakoitsijalta taidokkaasti.

Betoniportaat saatiin todella hienosti paikoilleen


Loppuarvostelu:

Kokonaisarvosana: 9 +

Positiiviset puolet:
  • Aina asiakkaan puolella sekä rakennuttajan etua ajamassa
  • Huippuosaaminen harkkokivitalojen runkopystytyksestä sekä valutöistä
  • Hoitaa hyvin työmaan koordinoinnin pääurakoitsijan roolissa
  • Suoraselkäisyys ja sovitut asiat toteutuvat
  • Nopea urakointi ja aikataulussa pysyminen
  • Mahdollisuus urakointiin aina vesikattovalmiuteen saakka
  • Ei turhaa merkkiriippuvaisuutta - kokemusta useiden kivitalovalmistajien tuotteista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...