torstai 27. helmikuuta 2014

Nosto- ovitoimittajan valinta

Nosto- ovet ovat paikoillaan, mutta avataan hieman valintaprosessia nosto- ovien suhteen. Tutkimme hyvin huolellisesti eri nosto- ovi valmistajat sekä asetimme eri tekijöitä vertailuun. Keskityimme seuraaviin tekijöihin; hinta, asennus sekä sen hinta, ovien materiaali sekä sen osien materiaalit, koneiston malli sekä sen takuu, nosto- ovien takuuaika, mahdollisuus saada nosto- ovi RAL 7024 värisenä sekä sen lisäkustannus. Näiden vastapainoksi arvostettiin aktiivista myyntityötä. Aikaisemmin meillä on kokemusta Turnerin nosto- ovesta edellisestä asunnostamme sekä firmamme hallilla on Nassau teollisuusovi, joka on suunniteltu jykevään käyttöön. Meidän mielestämme kotitalouskäytössä ei tarvita aivan samoja ominaisuuksia nosto- ovilta, kuin esimerkiksi teollisuudessa. Halusimme kuitenkin hihnavetoisen moottorin, emme ketjuvetoista. Nosto- ovia meille tulee 2 kpl.

Varmasti yksi suurimmista ovimyyjistä kotimaassa ja tästä meillä oli kokemusta edellisen talomme osalta. Kyseinen ovi edusti varmasti malliston edullisimpia ratkaisuja, koska ovi tuli talopakettifirman kautta. Kyseinen ovi ei jättänyt mitään erityistä mieleen, ainoastaan sen että ketjuvetoinen moottori piti todella kovaa ääntä.  Pyysimme luonnollisesti Turnerilta tarjouksen nosto- ovesta, mutta nämä ohjattiin heidän mallinsa mukaisesti lähimmän rautakaupan tarjottavaksi. Täältä tulikin sitten sellainen tarjous, että nosto- ovi oli auttamatta liian kallis ja asennuksen hinnoittelu suhteettoman korkea. Olen myös kuullut, että Turnerilla on kovasti aaltoillut nosto- ovien laatu, milloin ovet tulivat Kanadasta, milloin Saksasta ja nykyisin niitä tulee Kiinasta. Tuotannon siirtäminen Kiinaan ei tässäkään tapauksessa tuonut mukanaan mitään hyvää. Tulevaan taloomme ei tullut Turner nosto- ovia.


Bestdoor Finland edusti sekä Doorhan että Bestdoor nosto- ovia. Ovet ovat varmasti laadukkaita ja he korostavat vahvasti, että kyseessä on äärimmäisen laadukkaat nosto- ovet, joissa on teollisuusovien komponentit. Herää tietysti perimmäinen kysymys siitä, että tarvitaanko kotikäytössä teollisuuden tarpeita vastaavia nosto- ovia ja kannattaako tästä maksaa. Me emme nähneet tarvetta oman käyttömme osalta lähteä hankkimaan kovaan käyttöön suunniteltua ovea. Hinta on myös luonnollisesti lähempänä teollisuusovia, kuin autotallinovia. Heidän tyylinsä oli haukkua muut ja kehua omaa. Tämäntyylinen myyntitapa ei ole enää 2000- lukua.

Erittäin asiallista kaupankäyntiä ja saimme heiltä hyvän tarjouksen nosto- ovista. Valitsimme kolme toimijaa tarkempaan tarkasteluun, joista suoritimme loppuvalinnan. Doormaster vaikutti kaiken puolin hyvältä vaihtoehdolta. Toimitusaika oli muihin verrattuna pidempi, mikä myös vaikutti päätökseen. Tarjous jäi kuitenkin hieman parille toimijalle. Kiitokset kuitenkin hyvästä aktiivisuudesta.

Crawford nosto- ovet tunnetaan ehkä enemmän teollisuuspuolelta. Ovet ovat laadukkaita ja tämä meille on tiedossa. Pyysimme heiltä tarjouksen, jonka saimme sähköpostitse kohtuullisesssa ajassa. Kahden Crawford nosto- oven kustannus nousi liian korkeaksi pientalokohteen osalta sekä asennuksen kustannus oli yksi suurimmista. Näin ollen tarjous ei johtanut toimenpiteisiin.

Vahva toimija teollisuuspuolella. Tarjous ei antanut syytä jatkotoimenpiteille.
Meille vieraampi toimija, jolta päätimme pyytää tarjouksen. Saimme tarjouksen. Tarjous oli keskitasoa, mutta muuten toiminta jätti meidän hieman kylmäksi. Ei antanut aihetta kauppojen hieromiseen.


Etukäteen meillä oli tiedossa, että Bemalta voisimme saada nosto- oven suhteen yhden parhaista tarjouksista. Saimmekin yhden parhaista tarjouksista, mutta homma kaatui siihen että heidän kauttaan ei saa asennusta. Me koimme sen välttämättä osaksi kauppaa ja emmekä halunneet asentaa nosto- ovea itse. Ehkä kannattaisi harkita asennusverkostoa ja mahdollista alihankintaa sen suhteen, nyt he eivät edes tarjoa sitä. Kyseinen vaihtoehto voi sopia tee se itse miehelle oikeinkin hyvin. Lisäkustannus RAL 7024 väristä oli yllättävän suuri.

Saimme tarjouksen sähköpostilla, joka vastasi haluttua sisältöä. Aktiivisuus ovikaupan suhteen ei  ollut samalla tasolla kuin muiden. Suhtauduimme tähän hyvin neutraalisti.


Tarjouksen saapuminen kesti kaikkien eniten ja voi sanoa, että juna meni heidän kohdaltaan ohi. Tarjous oli keskitasoa, plussat suurelle kotimaisuudelle esimerkiksi moottorin ja muiden suhteen.

Kaikki tuntui napsahtavan kohdallaan, kun lähetin tarjouspyynnön koskien Ryterna nosto- ovea. Yksi edustajista Profidoor/ Oiva Peltokangas alkoi käymään kauppaa kanssani. Ote oli alusta lähtien hyvin aktiivinen sekä minulle tarjottiin erilaisia vaihtoehtoja sekä sain paljon mallikuvia sähköpostiini. Päätös aaltoili eri mallien välillä ja Oiva kartoitti hyvin mallikkaasti, että millainen ovi meille parhaiten sopii. Kun vielä tarjous tuntui natsaavan oikeinkin hyvin sekä saimme haluamme liftmaster lm60ev moottorin tarjoukseen, niin homma tuntui oleva selvä. Lisäksi Oiva ylitti asiakkaan odotukset sillä, että asennus saatiin pari viikkoa aikaisemmaksi mitä minulle oli aluksi luvattu.


Päädyimme valitsemaan nosto- ovitoimittajaksemme Profidoor Oy:n, joka edustaa Ryterna nosto- ovia. Meille tuli kaksi nosto- ovie, jotka kummatkin ovat väriltään RAL 7024. Lisäksi kumpaankin oveen tulee kaksi avainta, sekä kumpaankin tilaan tulee nosto- ovien seinäpainike. Myös talliin, johon ei ole muuta käyntiä niin tarvittiin vapautinlukko.


-Timo-

3 kommenttia:

 1. Tosi hyvä ja rehellinen lista ovitoimittajista.

  VastaaPoista
 2. Hyvä ja hyödyllinen postaus meille, jotka olemme saman hankinnan edessä. Oletteko olleet oviin tyytyväisiä ja pysyykö tallissa lämpö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Viivi, olemme olleet tyytyväisiä molempien tilojemme nosto-oviin ja lämpö pysyy hyvin tilassa. Vuoden päivät ovat olleet käytössä jo ja ovat toimineet hyvin! Ihanaa alkavaa vuotta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...