maanantai 7. lokakuuta 2013

Ulko-ovien asennus

Vaikka pyhäpäivä olikin, niin Rakennus Myllyahon miehet eivät lepää. Vuorossa oli ulko- ovien asennus, joka sai pienen ikävän käänteen, kun Fenestra ei ollutkaan toimittanut kaikkia ovia sovitusti. Kuudesta ulko- ovesta tuli vain yksi, joten se kyllä pisti ärräpäitä lentämään. Siispä asennus vuorossa oli talon takaovi, sekä etuovi, johon tuli vanhempi ovi työmaaoveksi. Kodinhoitohuoneen oven tilkitsimme styroxilla, jotta talo pääsee kuivumaan.

Asennuksen aluksi Joni varmisti sisäpuolelta, että tukipuut on kiinnitetty. Tukipuiden ansiosta ovi voidaan laittaa ulkopuolelta paikoilleen ja se ei kaadu aukosta sisään vaan tukipuut pitävät oven hienosti paikallaan. Asennuksen aluksi kiinnitettiin lattiaan bitumikaistan palanen, joka saa aikaan kapillaarikatkon ja kosteus ei pääse nousemaan oveen. Bitumikaistan päälle laitetaan villakaistaa, joka on hyvin pehmeää ja hakee paikkansa oven alla.


Oviasennukset aluillaan


Bitumikaista kiinnitetty oven alle lattiatasoon


Villakaistan sovitusta oviaukkoonVillakaista asennetaan bitumikaistan päälle


Tukipuiden kiinnitys


Tukipuu paikoillaanIkkunoiden asennus tukipuiden varaan 


Toinen pitää ovea ulkoapäin ja toinen kiristää karminporausruuvit sisältä päin


Viimeiseksi vuorossa oli työmaaoven asennus ja onnistuimme löytämään melkoisen helmen vanhoine karmeineen. Ties vaikka tähän ihastuu niin paljon, että raaskiiko pois ottaa;)
Koska etuoven oviaukko on tehty ylälasille sekä levikkeelliselle pääovelle, niin emme luonnollisestikaan tätä laittaneet koska tähän tulisi auttamatta kolhuja. Työmaaovelle piti rakentaa kehikko ja sitten tilkitä styroxilla muut aukot.


Kehikon rakentelua


Valmis kehikko


Styroxit paikoilleen


Ovi paikoillaan ja viimeistely uretaanilla


Työmaaovien aatelia


Kiitos pyhäpäivän aherruksesta Rakennys Myllahon porukalla, vaikka kaikkia ovia ei vielä saatukaan. Leikki jatkuu, kun Fenestran tehdas saa taas syljettyä ovia maailmalle.

-Timo-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...