tiistai 1. lokakuuta 2013

Spu- eristeiden asentaminen

Talven tehdessä tuloaan, on aika saada talo tiiviiksi sekä lämpimäksi. Tänään vuorossa oli Spu- eristeiden asennusta, jota on helppo asentaa kokonaisina levyinä yläpohjaan. Spu- eristeiden pontit on hyvä muistaa tiivistää uretaanilla, jotta kokonaisuudesta tulee mahdollisimman tiivis. Spu- eristeellä on äärimmäisen hyvä lämmöneristävyys sekä se toimii samalla myös höyrynsulkuna. Yksi parhaista materiaaleista yläpohjaan, jonka päälle on hyvä asentaa vielä puhallusvillaa runsaasti. Spu- levyjen saumat teipataan Tiivistalon höyrynsulkuteipeillä, jotta saumakohdat ovat myös pitäviä.


Spu- eriste saumataan uretaanillaKokonaisia levyjä on helppo asentaa tasaiselle pinnalle

IV- putkitukset on syytä vetää ennen SPU- eristeiden asennusta


Kunnon uretaanivaahto saumoihin


IV- läpiviennit sekä SPU- levyjen muoviset kiinnitysprikat-Timo-

4 kommenttia:

 1. Moi!
  Tuliko teillä tuonne kiviseinän ja spu:n liitokseen contegan sl vai pv vai tuliko mitään?

  VastaaPoista
 2. Hei,
  hyvä kommentti asiaan liittyen. Huomasin, että tätä emme olekaan tuoneet hyvin esille vaikka kaikki on pitänyt huomioida. Käytimme toki kiviseinän sekä spu:n liitoksessa höyrynsulkua ja nimen omaan contegan pv:tä. Tämä oli valmistajan suositus sekä mestarin. Täältä löytyy hieman kuvia, josta näkee liitokset seinällä http://www.kivitalourakointi.fi/2013/10/ylapohjan-ristikoolaus_22.html

  VastaaPoista
 3. Kiitokset vstauksesta. Onko tuo varmasti pv, näyttäisi äkkiä katottuna sl, koska pv:ssä on se tasoitteen alle tuleva verkko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   pahoittelut eilisestä kirjoitusvirheestä. Juuri Contega SL liitosnauhaa tarkoitin. Menivät kirjainyhdistelmät sekaisin, pehmiääkö pää raksalla? SL kelpasi hyvin tasoitemiehelle, jolloin tarvittava määrä jäi myös tasoitteeen alle. Oli myös tiivistalon teknisen neuvonnan suositus harkkokivitalolle tms.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...