maanantai 14. lokakuuta 2013

Höyrynsulkuteippien asentaminen SPU- levyihin

Kun SPU- levyt on isketty kattoon kiinni, niin vuorossa on tarkkaa pikkutyötä eli höyrynsulkuteippien asennus levyjen saumoihin. Nykyisin on luovuttu itse alumiiniteipeistä, koska ne eivät pidä ajan saatossa. Erinomainen vaihtoehto tähän on Tiivistalon Tescon höyrynsulkuteippi, joka asennetaan uretaanilevyjen saumoihin. Reunoihin on oma höyrynsulkukangas, josta kerron tarkemmin erikseen.
Noin 1,5 työpäivää sai asentaa teippejä paikoilleen sekä leikata pursunneita uretaaneja mattoveitsellä. Aloitin urakan sunnuntaina ja maanantaina homma saatiin pulkkaan. Tämäkin homma alkoi käymään, kun pääsin sisään hommaan. Itse teippaaminen ei ole erikoista, mutta tikkaita sai siirrellä tuon tuostakin, kun yläkertaa kierrettiin ympäri. Teipin asentaminen oli vaivatonta ja teippirullan sekä mattoveitsen kanssa pärjää pitkälle tässä hommassa.


Tescon höyrynsulkuteippi


Uretaanilevyjen saumat teipataan höyrynsulun varmistamiseksiTeipattavaa riitti


Höyrynsulkuteippien asentaminen on leppoisaa puuhaa, mutta hyvin aikaa vievää. Tämän jokainen osaa tehdä, joka on joskus joutunut teippejä laittamaan tms. Reunoissa kannattaa olla huolellinen, jotta teippi painuu saumaan kunnolla. Se kuitenkin yllätti meikäläisen, että kuinka paljon aikaa 100 neliön yläkerran höyrynsulkuteippien asentamiseen meni aikaa. Huomenna vuorossa höyrynsulkukankaiden asentaminen spu- eristeen sekä harkkoseinän reunalla. Tähän käytetään omaa liimamassaa. Lisäksi ylimääräiset uretaanit leikataan pois...

-Timo-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...